Haber Detayı
04 Kasım 2021 - Perşembe 12:16 Bu haber 10773 kez okundu
 
Beyşehir İçerişehir Mahallesi “Yenileme Alanı” Oldu
BEYŞEHİR - Eşrefoğlu Camii Ve Külliyenin De İçinde Bulunduğu Alan “Yenileme Alanı” Oldu
Güncel Haberi
Beyşehir İçerişehir Mahallesi “Yenileme Alanı” Oldu

BEYŞEHİR - Eşrefoğlu Camii Ve Külliyenin De İçinde Bulunduğu Alan “Yenileme Alanı” Oldu

Beyşehir ilçesinde, tarihi Eşrefoğlu Camii ve külliyesinin de içerisinde bulunduğu sınır ve koordinatları belirlenen bölgedeki alan 5366 Sayılı Yıpranan Tarihi ve Kültürel Taşınmaz Varlıkların Yenilenerek Korunması ve Yaşatılarak Korunması Hakkında Kanun kapsamında Cumhurbaşkanlığı kararı ile, “yenileme alanı” olarak belirlendi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ın Beyşehir Çevre Yolu açılışında dile getirdiği Beyşehir’in Turizme kazandırılması için çaba sarfediyoruz, çünkü Antalya bağlantısı ile birlikte ciddi bir yolcu trafiği oluşacak. İçerişehir, Eşrefoğlu camimizin Anadolu’daki en güzel ahşap cami örneğidir. Etrafındaki İçerişehir mahallesini Beyşehir Belediye Başkanımızla birlikte çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın desteğiyle inşallah proje çalışmasına başladık, kentsel yenileme kararı bakanlıktan çıktı, Cumhurbaşkanımızın onayından sonra önemli bir çalışmayı yerine getirerek, o eski  güzel günlerine döndürmek için çaba sarf edeceğiz”  sözlerinin ardından, bugünkü Resmi Gazetede Cumhurbaşkanı Kararı olarak yayınlanmıştır.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzalamasının ardından Resmi Gazete’de de yayımlanarak yürürlüğe giren kararı, AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı, sosyal medya hesabından, “ilçemize hayırlı olsun ” sözleriyle yaptığı paylaşımla kamuoyuna duyurdu.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir, İçerişehir, Mahallesi, “Yenileme, Alanı”, Oldu,
Yorumlar
Haber Yazılımı