Haber Detayı
12 Temmuz 2020 - Pazar 15:05 Bu haber 9535 kez okundu
 
Beyşehir’in av tüfeği üretim merkezleri de doğalgaza kavuşuyor
BEYŞEHİR - Beyşehir’in av tüfeği üretim merkezlerinden Huğlu ve Üzümlü mahallelerinin 2022’de LNG yöntemiyle doğalgaza kavuşacağı bildirildi.
Ekonomi Haberi
Beyşehir’in av tüfeği üretim merkezleri de doğalgaza kavuşuyor

BEYŞEHİR - Beyşehir’in av tüfeği üretim merkezlerinden Huğlu ve Üzümlü mahallelerinin 2022’de LNG yöntemiyle doğalgaza kavuşacağı bildirildi.

Konuyla ilgili müjdeyi AK Parti  Beyşehir İlçe Başkanı Recep Elkin verdi. Başkan Elkin, yaptığı yazılı açıklamada, takipçisi oldukları bir süreci daha kesinleştirmenin heyecanını yaşadıklarını bildirdi.

Enerya Konya Gaz Dağıtım A.Ş.’nin dağıtım lisansı kapmasında yer alan Beyşehir’in  Huğlu ve Üzümlü mahalleleri ile ilgili olarak detaylı bir çalışma yaptırıldığını vurgulayan Başkan Elkin,  “Söz konusu şirket tarafından teknik olarak orta basınçlı şebeke üzerinden gaz arzı sağlanamadığı, ancak her iki mahallemize de 2022 yılında LNG yönemiyle gaz verilebileceği belirtilmiştir” dedi.

Coğrafi şartların elverişsiz olduğu yerleşim birimlerinde boru gazı sistemi ile doğalgazın ulaştırılamayacağı noktalar için uygulanan LNG yöntemi ile doğalgaz kullanımı konusunda Enerya Konya Şirketi’nden Beyşehir’in av tüfeği üretim merkezlerinden Huğlu ve Üzümlü mahalleleri için bu kapsamda tarih sabitlemesi yapıldığını vurgulayan Elkin, şunları kaydetti: “Huğlu ve Üzümlü mahallelerimizdeki hemşerilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Beyşehir ve mahalleleri ile ilgili doğalgaz hizmetinin gündeme getirilmesinden faaliyete geçirilesine ve yaygınlaştırılmasına kadar olan tüm süreçlerde  göstermiş oldukları teveccüh için Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, konuya göstermiş oldukları yakın ilgi ve emek için Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Sayın Fatih Sönmez’e, Konya milletvekillerimiz Sayın Gülay Samancı Hanımefendi ile Sayın Tahir Akyürek’e teşekkür ediyorum. Beyşehir’imiz için mücadele eden, şehrimize hizmet anlamında sürekli adım atma çabası içerisinde olan bizler göreve geldiğimiz andan bugüne kadar söylediğimiz gibi geçmiş dönemlerde başlatılmış olan hizmet süreçlerinin sonuca bağlanması ve yeni hizmet talepleri için olanca gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz.”

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir’in, av, tüfeği, üretim, merkezleri, de, doğalgaza, kavuşuyor,
Yorumlar
Haber Yazılımı