Haber Detayı
10 Nisan 2021 - Cumartesi 09:45 Bu haber 6081 kez okundu
 
Beyşehir'in Gururu Zeliha Ağrıs, Avrupa İkincisi oldu
Bölgemizin milli gururu Beyşehirli milli tekvandocu Zeliha Ağrıs, Bulgaristan’da devam eden Avrupa Büyükler Tekvando Şampiyonası’nda 53 kiloda Türkiye’ye ikincilik derecesi kazandırarak gümüş madalyanın sahibi oldu.
Spor Haberi
Beyşehir'in Gururu Zeliha Ağrıs, Avrupa İkincisi oldu

Bölgemizin milli gururu Beyşehirli milli tekvandocu Zeliha Ağrıs, Bulgaristan’da devam eden Avrupa Büyükler Tekvando Şampiyonası’nda 53 kiloda Türkiye’ye ikincilik derecesi kazandırarak gümüş madalyanın sahibi oldu.

Son dünya şampiyonu olan milli sporcumuz Ağrıs, başkent Sofya’da başlayan şampiyonada bugün yaptığı müsabakaları peş peşe kazanarak adını finale yazdırmayı başardı.

FİNALDE HEP RUS RAKİPLERLE KARŞILAŞIYOR...

Finalde Rus rakibi Tatiana Minina’ya karşı verdiği mücadelede başa baş bir müsabaka sergileyen Ağrıs, 24-17 mağlup olarak gümüş madalya ile yetinmek durumunda kaldı.

MADALYASINA KAVUŞTU...

53 kiloda Avrupa ikincisi olan Ağrıs’a madalyası düzenlenen törende verildi.

Zeliha Ağrıs, 2019 yılında katıldığı G4 Ekstra Avrupa Tekvando Şampiyonası’nda da 53 kiloda Türkiye’ye Avrupa ikinciliği kazandırmıştı.

İtalya’nın Bari şehrindeki şampiyonada Ağrıs, finalde Rus rakibi Tatiana Kudashova’ya yenilerek yine gümüş madalya ile yetinmek durumunda kalmıştı.

RUS'U YENEREK DÜNYA ŞAMPİYONU OLMUŞTU...

Ağrıs, 2017 yılında Güney Kore’nin Muju kentindeki dünya tekvando şampiyonasında ise aynı kiloda Rus rakibi Tatiana Kudashova ile karşılaşmış, rakibini 11-8 yenerek dünya şampiyonluğu ünvanına sahip olmuştu.

CUMHURBAŞKANI BAŞDANIŞMANI AKIŞ’TAN KUTLAMA

Milli tekvandocumuz Zeliha Ağrıs’ın Avrupa başarısı, tüm Türkiye’de ve memleketi Beyşehir’de de büyük sevince neden oldu.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa Akış da, Ağrıs’ı ilk kutlayan isimler arasında yer aldı.

Akış, konuyla ilgili sosyal medya hesabında yaptığı kutlama paylaşımında; “Hemşehrimiz Zeliha bizleri gururlandırmaya devam ediyor.

Bulgaristan’ın başkenti Sofya’da düzenlenen Avrupa Taekwondo Şampiyonası’nda kadınlar 53 kiloda hemşehrimiz Zeliha Ağrıs, finalde Rusya’dan Tatiana Minina’ya mağlup olarak gümüş madalyanın sahibi oldu.

Kendisini, ailesini ve teknik heyeti gönülden tebrik ediyor, gururumuz Zeliha ve tüm sporcularımıza bundan sonraki gerçekleştirecekleri tüm müsabakaların da başarılar diliyorum.”ifadelerine yer verdi.

BAYINDIR: "HEM ÜLKEMİZİN, HEM ŞEHRİMİZİN GURURU"

Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır da, Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da gerçekleştirilen Avrupa Büyükler Tekvando Şampiyonası'nda Avrupa 2'incisi olan Zeliha Ağrıs’ı tebrik etti.

Bayındır, yayınladığı kutlama mesajında, “Şehrimizin ve ülkemizin gururu Zeliha Ağrıs kızımız bugün Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da gerçekleştirilen Avrupa Büyükler Tekvando Şampiyonası'nda da ay yıldızlı formayla ülkemize ikincilik getirdi. Ülkemizin ve şehrimizin gururu olan şampiyonumuzu şehrim ve şahsım adına yürekten kutluyorum. Şampiyonaya katılan başta Zeliha kızımızı ve tüm sporcularımızı canı gönülden tebrik ediyorum."sözlerine yer verdi.

ELKİN: "ZELİHA, GÖĞSÜMÜZÜ KABARTTI"

AK Parti Beyşehir İlçe Başkanı Recep Elkin ise, yayınladığı kutlama mesajında, şunları kaydetti:

“Avrupa Büyükler Taekwondo Şampiyonası’nın ikinci gününde kadınlar 53 kiloda milli sporcumuz Zeliha Ağrıs, Avrupa ikincisi olarak gümüş madalyanın sahibi oldu. Tekrar göğsümüzü kabartan Zeliha Ağrıs kardeşime sonsuz şükranlarımı sunuyorum”

 

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir'in, Gururu, Zeliha, Ağrıs,, Avrupa, İkincisi, oldu,
Yorumlar
Haber Yazılımı