Haber Detayı
11 Ağustos 2018 - Cumartesi 10:17 Bu haber 6610 kez okundu
 
Beyşehir’in Tarla Yollarındaki Mesaide Sona Gelindi
BEYŞEHİR - Beyşehir ilçesinde, tarla yollarında yürütülen bakım ve onarım çalışmaları üreticilerin yüzünü güldürdü.
Güncel Haberi
Beyşehir’in Tarla Yollarındaki Mesaide Sona Gelindi

BEYŞEHİR - Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, ilçeye bağlı dış mahallelerde bulunan arazi yollarında Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin iş makineleriyle başlattığı bakım ve onarım çalışmalarının son aşamaya geldiğini söyledi.

        Üreticilerin arazilerine ulaşımını sağlayan tarla yollarında iş makinelerinin bakım ve onarım faaliyetleri için geniş bir coğrafyaya sahip olması nedeniyle ilçe genelinde haftalardır mesai yaptığını belirten Özaltun, “Üreticilerimizden ve muhtarlıklarımızdan gelen talepler üzerine ilçemize bağlı merkez ve dış mahallelerde  bahar dönemi ve Haziran ayındaki  yoğun yağışlardan dolayı bozulan tarla yollarını yeniden düzenlemek için harekete geçtik. Çiftçimizin tarla yolunda arazisine ulaşımını kolaylaştırabilmek için tüm imkanlarımızla seferber olduk. Çalışmalar tamamlanmak üzere. Arazi yollarımızda  yaşanan bozulmalar, derin yarıklar ve oluşan yüksek setler iş makinelerimiz tarafından düzenlenerek çiftçilerimize ait araçlar,  tarım makineleri  ve traktörlerin ulaşımı için daha elverişli hale getiriliyor. Büyüyen yabani ot ve bitkiler nedeniyle de daralan ve küçülen yollar, daha geniş kullanımlı bir duruma getiriliyor. Bu konuda da üreticimizin yanında olduğumuzu gösteren yoğun bir çalışma sergiliyoruz” dedi.

MUHTARLARDAN BELEDİYEYE TEŞEKKÜR

             Öte yandan, Beyşehir’e bağlı Çukurağıl Mahallesi’nde arazi yollarında yürütülen çalışmalara nezaret eden Mahalle Muhtarı İsmail Hakkı Karakaya, tarla yollarını bakım ve onarımdan geçiren Beyşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.

          Yörede yaşayan çiftçinin geride kalan hasat sezonunun ardından ekin hazırlığı içerisinde olduğunu ve yoğun olarak arazi yollarının kullanılacağı bir döneme girileceğini hatırlatan Sarıkaya, şunları kaydetti: “Çiftçi vatandaşlarımızın ekin ekmeye, tarla sürmeye giderken daha rahat ulaşımı için arazi yollarının düzlenmesi çalışmaları devam ediyor. Belediye Başkanımızdan mahallemize de bu hususta bir iş makinesi göndermesini talep ettik. Sağolsun gönderdi, burada 7-8 kilometrelik bir arazi yolumuz var. Burada tahminlerimize göre üç gün sürecek bir mesai yürütülecek. Yağışlardan dolayı düzleyemediğimiz bu arazilerimiz, inşallah çalışmaların sona ermesinin ardından daha kullanışlı bir hale gelecek. Belediye Başkanımız başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir’in, Tarla, Yollarındaki, Mesaide, Sona, Gelindi,
Yorumlar
Haber Yazılımı