Haber Detayı
17 Şubat 2018 - Cumartesi 12:45 Bu haber 7907 kez okundu
 
Beyşehir KYK’da Sultan 2. Abdülhamid Han Köşesi
BEYŞEHİR - Osmanlı Cihan Devleti'nin 34'üncü Padişahı Sultan 2. Abdülhamid han, vefatının yüzüncü yılında, Beyşehir KYK yurt müdürlüğünde Sultan 2. Abdülhamid Han Köşesi oluşturuldu.
Eğitim-Kültür Haberi
Beyşehir KYK’da Sultan 2. Abdülhamid Han Köşesi

BEYŞEHİR - Sultan Abdülhamid'i anlamanın Türkiye üzerinde oynanan oyunları, Türkiye'nin çevresini saran ihanet çemberini, uluslararası arenada ülkelerin Türkiye üzerinde oynadıkları ekonomik ve nüfuz savaşlarını görmek demek olduğunu belirten Beyşehir KYK yurt müdürü Mustafa Songül;  ''Osmanlı Cihan Devleti, iç destekçilerle Avrupalıların iş birliği neticesinde Sultan'ın tahttan uzaklaştırılmasından yaklaşık 10 sene gibi kısa bir sürede ülke çökertilerek parçalandı.

     Osmanlı topraklarında gözü olan ve onu parçalamak için fırsat bekleyen Avrupa devletlerini biliyoruz. Peki, bunların yerli destekçileri, iş birlikçileri kim? Bugün Afrin'e karşı çıkanlar kim ise dünün işbirlikçileri onlardır. Sultan Abdülhamid Han'ı anlamak bir anlamda Recep Tayyip Erdoğan'ı anlamaktır. 100 yıl sonra değişen hiçbir şey yok. Bizler Abdülhamid Han'ın dün verdiği mücadeleyi bugün yine veriyoruz. Devletimizin ebedi müddet yaşaması için Sultan Abdülhamid'i daha çok okuyacağız, daha iyi anlayacağız.''

        "Bu bağlamda öğrencilerimizinde  Sultan Abdülhamid'i daha iyi tanımaları için bir köşe oluşturduk" dedi.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir, KYK’da, Sultan, 2., Abdülhamid, Han, Köşesi,
Yorumlar
Haber Yazılımı