Haber Detayı
22 Kasım 2017 - Çarşamba 10:21 Bu haber 4941 kez okundu
 
Beyşehir Protokolünden KYK Yurtlarına Ziyaret
BEYŞEHİR - Beyşehir Kaymakamı Yusuf Özdemir ve İlçe Belediye Başkanı Murat Özaltun, kendilerine eşlik eden kurum amirleri ile birlikte Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR) Beyşehir Öğrenci Yurdu’nu ziyaret etti.
Güncel Haberi
Beyşehir Protokolünden KYK Yurtlarına Ziyaret

BEYŞEHİR - Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, yaptığı açıklamada, İlçe Kaymakamı Yusuf Özdemir ve beraberindeki kurum amirleri ile birlikte erkek yurdu haline dönüştürülen Feride Akkanat Bloğu ile hayırsever işadamları Ali ve Kamil Akkanat tarafından yaptırılan yeni bloklarda  incelemelerde bulunduklarını söyledi.

        Yurt binaları ile inşaat çalışmaları devam eden blokları gezdiklerini ve yürütülen çalışmalar hakkında Beyşehir Öğrenci Yurdu Müdürü Mustafa Songül’den bilgiler aldıklarını belirten Özaltun, şunları kaydetti: “Yurt Müdürümüz tarafından yaklaşık 3 bin öğrencinin yükseköğrenim gördüğü Beyşehir ilçemizde Kredi Yurtlar Kurumu olarak halihazırda 1176 öğrenci kapasitesi ile bölgeye barınma hizmeti sunulduğu anlatılırken, bölgemizin gururu olan hayırsever işadamlarımız Ali ve Kamil Akkanat Bey’ler tarafından yaptırılan 2 yeni bloğun da hizmete girmesiyle bu kapasitenin  yaklaşık 1600’lere yükseleceği bilgilerini aldık. Bu, ilçemiz adına bizleri ziyadesiyle sevindiren çok önemli bir gelişme idi. Ve bundan büyük bir mutluluk duyduk.  Kız öğrencilerimizin barınma ihtiyacına yönelik olarak yapımı devam eden blokların fiziki gerçekleşmesinin yüzde 95 seviyelerine ulaştığını  da öğrenirken, bizlere aktarılan diğer ayrıntılar şöyle oldu: 500 kapasiteli olarak iki yeni blok halinde inşa edilen  kız öğrenci yurdumuz 2018-2019 eğitim öğretim döneminde hizmet vermeye başlayacak.

       Bu bloklar  tamamlandığında halihazırda 572 olan  ilçemizdeki kız öğrenci yurdu kapasitemiz de 1072’ye çıkmış olacak. Yükseköğrenim gören kız öğrencilerimizin Beyşehir’de böylece barınma sorunu yakında tamamen ortadan kalkmış olacak. Buraya hayırsever işadamlarımızın katkılarıyla Türkiye’nin yüksek standartlı en modern yükseköğrenim kız öğrenci yurdunun inşa edildiği belirtildi. Hizmete girdiğinde Türkiye’deki ilçeler arasında  ilk sıralarda yer alacak kız öğrenci yurdumuzun 2, 3 ve 4’er kişilik odalarında içerisinde tuvalet ve banyosu, öğrenci çalışma masaları, buzdolabı, soyunma dolapları da olacak. Yani, yükseköğrenim gören öğrencilerimize bu yurtlarda yüksek standart ve kalitede, deyim yerindeyse 5 yıldızlı otel konforunda barınma imkanı sunulacak.  Sözkonusu blokların devreye girmesi ile Beyşehir’de yükseköğrenim gören öğrencilerin barınma sorunu da büyük ölçüde çözümlenmiş olacak. İnşaat çalışmaları 2015’in ilk yarısında başlayan yurt bloklarında bundan sonraki faaliyetlerin blokların  iç mekan döşemesi ile çevre düzenlemesi ve yol çalışmalarına yönelik olacağını gördük. Bu anlamda, yeni bloklarımızla birlikte üniversitemiz de büyümeye devam ediyor.

       Ali Akkanat Kampüsü’ndeki son dönemde sayısı giderek artan fakülte ve yüksekokullarıyla bir üniversite şehri haline gelen ilçemizde her zaman söylediğimiz gibi iyi şeyler olmaya devam ediyor. Beyşehir her alanda büyümeye devam ediyor. Bu manada,  bölgemizde eğitime ve özellikle yükseköğrenime yaptığı önemli katkılarla bölgemizin gururu olan hayırsever işadamı hemşerilerimiz Ali ve Kamil Akkanat Bey’lere bir kez daha minnet ve şükranlarımızı ifade etmek istiyorum. Bu hizmetlerin hayata geçirilmesinde emeği geçen kim varsa hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bir heyet halinde ziyaret ettiğimiz yurtlarımızda, yaptığımız gezi ve incelemeler esnasında ilçemiz adına verdiği güzel bilgilerden dolayı da Yurt Müdürümüz Sayın Mustafa Songül’e ayrıca teşekkür ediyorum.”

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir, Protokolünden, KYK, Yurtlarına, Ziyaret,
Yorumlar
Haber Yazılımı