Haber Detayı
13 Eylül 2018 - Perşembe 10:07 Bu haber 9331 kez okundu
 
Beyşehir Ziraat Odası Çiftçinin Hizmetinde
BEYŞEHİR - Beyşehir Ziraat Odası bünyesinde kurulan selektör tüm hızıyla çiftçilerimize hizmet veriyor.
Ekonomi Haberi
Beyşehir Ziraat Odası Çiftçinin Hizmetinde

BEYŞEHİR - Ziraat Odası Hizmet binasında geçtiğimiz yıl kurulan selektör ile tüm çiftçiler tohumlarını eleterek ihtiyacı karşılanıyor.

            Son sistemle eleme yapılan Beyşehir Ziraat Odasına ait Selektör tesisinde çiftçilerin kendilerine sunulan hizmetten memnun olduklarını gözlenirken, yoğunluk ve elek çeşidi nedeniyle randevu sistemi ile çalışmakta.


            Selektör eleme sistemi hakkında bilgi veren Beyşehir Ziraat Odası Başkanı Mustafa Ağralı; geçtiğimiz yıl Büyükşehir Belediyesinin destekleri ile kurulan selektör eleme tesisinde belirlenen fiyatın geçen yılla aynı olduğunu, amaçlarının çiftçiden çok para kazanmak değil, çiftçinin ihtiyaçlarını karşılamak olduğunu söyledi.

            Çiftçinin isteğine göre, ilaçlı, ilaçsız, torbalı, torbasız şeklinde eleme yapabildiklerinin altını çizen Başkan Ağralı, tohum eleme fiyatları ve çeşitleri hakkında bilgi verdi. Selektörde buğdayda birlikte, arpa, nohut gibi ürünlerinde elendiğini bildiren Ağralı, ilaçlı ilaçsız elemelerde ton başına 50 TL aldıklarını söyledi.

            Sistem hakkında da bilgi veren Ağralı; “Selektörümüz son sistem üzerine kuruldu. Çiftçimiz buğdayını depoya döktükten sonra eline bile vurmadan bütün eleme işini biz hallediyoruz. Selektörümüz, tohumdaki yabancı ot tohumu, çavdarın büyük bir bölümü, sap saman ve diğer tüm yabancı maddeleri temizlemektedir. Ayrıca çiftçilerimizden gelen her teklife de açık olmakla birlikte “şöyle bir sistem olsa daha iyi olurdu” dediklerinde onları da dinleyip en doğruyu yapmaya çalışıyoruz. Bizim odamız çiftçilerimiz için var. Hizmetimize de en kaliteli şekilde devam edeceğiz” dedi.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir, Ziraat, Odası, Çiftçinin, Hizmetinde,
Yorumlar
Haber Yazılımı