Haber Detayı
04 Mart 2016 - Cuma 09:45 Bu haber 10176 kez okundu
 
Beyşehir 2. Etap Toki İhalesi 28 Nisan'da
BEYŞEHİR - 469 Dairelik 2. Etap toki evleri 28 Nisan 2016’da ihale ediliyor.
Ekonomi Haberi
Beyşehir 2. Etap Toki İhalesi 28 Nisan'da

BEYŞEHİR - Beyşehir Belediyesinin girişimleri sonucu ön talepleri ve avansları yatırılan 2. Etap Toki için geri sayım başlıyor. Toki internet sitesinde ihale tarihi yayınlandı.
        Bu arada emeklilere yönelik başlatılan çalışmalarda da yoğun talep oldu. Beyşehir Birlik Muhtarlar Derneği Başkanı Faruk Koçer ve beraberindeki mahalle muhtarları, TOKİ’nin emeklilere yönelik olarak geliştirdiği toplu konut projesinden yararlanabilmesi için emekliler tarafından doldurulan ön talep formlarını Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun’a teslim ettiler.
        Belediye Başkanı Özaltun, yaptığı açıklamada, “emekliye ikinci bahar” projesi kapsamında Başbakanlık Toplu Konut İdaresi tarafından 17 ilde toplam 4 bin 354 konut inşa edilmesi için ön talepler alındığını anımsatarak, bu iller arasında Konya’nın da yer aldığını kaydetti.
         Beyşehir’de yaşayıp herhangi bir konutu olmayan ve gerekli şartları taşıyan emeklilerin de uygun imkanlarla konut sahibi olabileceğini belirten Özaltun, Beyşehir’de bin 300 kişi, emeklilere yönelik toplu konut sahibi olabilmek için ön talep başvuru formu doldurdukları kaydetti.
        “Diğer birçok ilçemize baktığımızda gerek emeklilere yönelik TOKİ, gerekse farklı TOKİ projelerinde 500 sayısının geçilemediği görülüyor. Ama, biz Beyşehir’de çok büyük bir talep aldık. Önümde şu anda bin 300’ün üzerinde ön talep başvuru formu var. Bu da şunu gösteriyor; Beyşehir’de 478 2.etap TOKİ konutları için ihale yapılmaya hazırlanılırken, ayrıca ilçemize bağlı Huğlu ve Üzümlü mahallelerinde de ilave bir 70 konutun yapılması için çalışmalar devam ederken, bin 300 emekli için de ayrıca ön talep başvurusu toplamış olmamız Beyşehir’de gelecekte nüfusun daha da artacağını ve buna paralel yeni konut  ihtiyaçlarının doğacağını gözler önüne seriyor” dedi.

Kaynak: Editör:
Etiketler: BEYŞEHİR, , 478, Dairelik, 2, Etap, toki, evleri, 28, Nisan, 2016’da, ihale, edi
Diğer Fotoğraflar
Diğer fotoğrafları büyük görüntülemek için üzerini tıklayın.
Beyşehir 2. Etap Toki İhalesi 28 Nisan'da
Yorumlar
Haber Yazılımı