Haber Detayı
27 Ocak 2016 - Çarşamba 11:07 Bu haber 5440 kez okundu
 
Beyşehir İlçe Av Komisyonu Toplandı
BEYŞEHİR - Beyşehir'de gerçekleştirilen İlçe Av Komisyonu toplantısında 2016-2017 Merkez Av Komisyonu kararlarının değerlendirildiği bildirildi.
Yaşam Haberi
Beyşehir İlçe Av Komisyonu Toplandı

BEYŞEHİR - Beyşehir Kaymakamlığı’ndan konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, Beyşehir Kaymakamlığı makamında Kaymakam Muzaffer Başıbüyük başkanlığında yapılan toplantıya, İlçe Jandarma Komutanı Yalçın Urlu, İlçe Emniyet Müdür Vekili Sefa Mercan, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nurettin Karşıyaka, Beyşehir Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefi Mehmet Şener ile Beyşehir Avcılar ve Atıcılar Kulübü Başkanı Mustafa Güler’in katıldığı belirtildi.
Av sezonu için avlanmaya ilişkin gerekli kararların alınarak İl Av Komisyonu’nda değerlendirilmek üzere Konya Valiliği’ne gönderildiği bildirildi. Açıklamada, ” 18 Mayıs 2004 tarih ve 25466 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren ‘Merkez Av Komisyonu, il ve ilçe av komisyonlarının görevleri, çalışma esas ve usullerine dair yönetmelik’ ile belirlenmiştir. Kanun ve yönetmelik hükümleri çerçevesinde il ve ilçe av komisyonları; il ve ilçe genelinde av hayvanı türlerinin biyolojileri ve popülasyon durumunu dikkate alarak avlanma zamanlarını, avcı başına günlük avlanma limitlerini, avlanması yasak edilen av hayvanları türlerini ve ava kapatılacak alanlar ile avlanmaya ilişkin diğer hususları karara bağlamakta, alınan karar Resmi Gazete’de yayımlanmakta, bir sonraki Merkez Av Komisyonu kararına kadar geçerli olmaktadır” denildi.
Açıklamanın devamında, “Alınacak kararda avına izin verilen ve sayıları azalan av hayvanı türlerinin avının yasaklanması gerekmektedir. Ava kapatılacak alanlar ile devlet ve genel avlaklarında türün popülasyon durumuna göre kota verilmeyecek avlaklar belirlenirken il ve ilçe avlakları ve ülkemizdeki avcı potansiyeli dikkate alınmalıdır. Aksi takdirde ava açık dar alanda yoğunlaşan av baskısı sonucu yaban hayatı ve av hayvanları büyük zarar görebilmektedir. Bu sebeple; çok hassas bir ekosisteme sahip ülkemizde av ve yaban hayatının sürdürülebilir yönetimi için ilçe av komisyonları ile il av komisyonlarının alacakları kararlar hayati önem taşımaktadır.
2016-2017 av sezonu için avlanmaya ilişkin gerekli kararlar alınarak İl Av Komisyonunda değerlendirmek üzere Valiliğe gönderilmiştir. Bu konuda bilgi almak isteyen vatandaşlarımız ve atıcılarımız İlçe Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefliğimizden bilgi alabilirler” ifadelerine yer verildi

Kaynak: Editör:
Etiketler: BEYŞEHİR, , Beyşehirde, gerçekleştirilen, İlçe, Av, Komisyonu, toplantısında, 20
Yorumlar
Haber Yazılımı