Haber Detayı
06 Ocak 2016 - Çarşamba 09:12 Bu haber 5596 kez okundu
 
Beyşehir OSB'de İstişare Toplantısı
BEYŞEHİR - Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Beyşehir Organize Sanayi Bölgesi’ne (OSB) yatırım yapan işadamları ile bir araya geldi.
Ekonomi Haberi
Beyşehir OSB'de İstişare Toplantısı

BEYŞEHİR - Beyşehir OSB mütevelli heyeti tarafından bölgeye yatırım yapan bir firmaya ait fabrikada gerçekleştirilen toplantıda organize sanayi bölgesinin sorunları masaya yatırılırken, Belediye Başkanı Özaltun da mütevelli heyetinde yer alan Beyşehir Belediyesi olarak bölgede yürüttükleri çalışmaları anlattı.
         Ö
zaltun, Beyşehir OSB’nin ilçenin mimarisine yakışır hoş bir giriş kapısının olması için çalışma başlattıklarını da belirterek, çevresinin ise tel örgüyle çevrildiğini söyledi. İçme suyu konusunda yaşanılan problemin de giderildiğini anlatan Özaltun, ana sorun olan borçlarla ilgili sorunun çözümü için ise önümüzdeki günlerde mütevelli heyeti olarak Ankara’da bir dizi temaslarda bulunacaklarını söyledi.
          Beyşehir’in turizm ve tarım potansiyelinin yanısıra sanayisinin de daha fazla gelişmesi gerektiğine inandıklarını konuşmasında aktaran Özaltun, “En önemli konu bence sanayi. Sanayi varsa diğer yerlere göre daha hızlı ilerleme kaydedilebilir. Çünkü, eğer bugün İzmit İzmit ise, Gebze Gebze ise sanayisi sayesinde. O yüzden, hem organize sanayimizi geliştirelim, hem de orta ölçekli sanayi yerlerimize de destek sağlayarak onlara bir aşama daha yardımcı olalım. Biz bu inanç içerisindeyiz” dedi.
         Beyşehir Ticaret Odası Başkanı Salih Gül de, konuşmasında, Beyşehir OSB’ye yatırım yapan firmaların geçmişte sadece mermer sektörüyle kalacağını düşünürken, silah ve diğer sektörlerde de yeni yatırımların geldiğini belirterek, “Şu anda inşaat halinde olan ve bitmiş olarak baktığımızda bayağı yüksek bir sayı var. Buraya 6 yeni fabrikamız daha dahil olacak.”dedi.
        Yeni yatırımların Beyşehir ve bölge adına çok önemli olduğunu vurgulayan Gül, son dönemde sıkıntıya giren silah sektörünün atölye ve küçük işletme mantığından sıyrılarak Beyşehir OSB’ye fabrikalar kurmasını sektörün geleceği açısından da önemsediklerini belirtti. Üzümlü ve Huğlulu silah üreticilerinin savunma sanayiine yönelerek yivli silahlar üretmeye başlayacaksa bu adımların atılması gerektiğini söyledi.
         Beyşehir Organize Sanayi Bölgesi Mutlu Korkmaz da konuşmasında, sanayi bölgesinin son durumu hakkında bilgiler aktardı. OSB’de halen faal olan, yatırım yapan ve inşaat halinde olanların yanısıra inşaatlarını bitirip üretime geçen fabrika sahiplerini mütevelli heyeti yönetim kurulu olarak bu istişare toplantısına davet ettiklerini belirten Korkmaz, “Hem tanışma, hem istişare etme anlamında ve sizleri bilgilendirmek adına burada toplandık” dedi.
          Korkmaz, Beyşehir OSB’nin teşvik kapsamı içerisinde yer aldığını hatırlatırken, metrekaresinin ise yatırım yapan firmalar tarafından 1 ve 3 lira arasında değişen rakamlardan alındığını vurguladı. Korkmaz, “Bir çoğunuz inşaatlarınızı büyük bir aşamada tamamladınız. Şu anda bölgemiz içerisinde 12 parsel boş. Hala da teşvik kapsamı sürüyor. Nisan 2017 tarihine kadar teşvik durumu sözkonusu dedi.
           AK Parti Beyşehir İlçe Başkanı Mustafa Şenol da, organize sanayi bölgelerinin kolay yerler olmadığına dikkati çekerek, belirli bir aşamaya gelmesi için bir zaman dilimine ihtiyaç olduğunu söyledi. Beyşehir Organize Sanayi Bölgesi’nin ise yakın çevresindekilere göre belli aşamaları kaydettiğini ve altyapı olarak iyi noktalara geldiğini anlatan Şenol, “Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Altyapı olarak, su, kanalizasyon, elektrik, Telekom hattı konusunda belli bir aşmaya gelinmiş. Gördüğüm en büyük iki sorundan birisi borç konusu, diğeri arıtma meselesi. Bize bu sorunların çözümü konusunda üzerimize ne düşüyorsa, her türlü konuda sizin yanınızdayız.”diye konuştu.

Kaynak: Editör:
Etiketler: BEYŞEHİR, , Beyşehir, Belediye, Başkanı, Murat, Özaltun, Beyşehir, Organize, San
Yorumlar
Haber Yazılımı