Haber Detayı
11 Şubat 2021 - Perşembe 13:41 Bu haber 6368 kez okundu
 
Beyşehirli esnaflardan zincir marketler için zincir talebi
BEYŞEHİR - Beyşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı, zincir marketlerin saat 20.00'den sonra alışveriş saatlerine kısıtlama getirilmesini istedi.
Ekonomi Haberi
Beyşehirli esnaflardan zincir marketler için zincir talebi

BEYŞEHİR - Beyşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı, zincir marketlerin saat 20.00'den sonra alışveriş saatlerine kısıtlama getirilmesini istedi.

Oda tarafından zincir marketlerin açılış kriterleri ve çalışması esaslarını yeniden belirlemek amacıyla hazırlanan taslak, değerlendirilmek üzere Konya'da 84 esnaf ve sanatkar odasının bağlı bulunduğu Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nin (KONESOB) öngörüsüne sunuldu.

Taslakta, Türkiye'de organize ve geleneksel perakendeciliğin dengeli bir şekilde büyümesi ve gelişmesinin sağlanması amacıyla alış veriş merkezleri ile gıda perakende sektöründe faaliyet gösteren zincir marketlerin açılış ve faaliyete geçişinde en önemli kriter olarak görülen maddeler sıralanıyor.

PERAKENDE SEKTÖRÜNDEKİ ESNAFLARIN GÖZETİLMESİ İSTENİYOR

Bu kapsamda yapılan görüş ve değerlendirmede, ilçe belediyelerine tam yetki verilmesi isteniyor. İlçe belediyelerinin ticaret odası, esnaf ve sanatkarlar odası gibi kurum ve kuruluşlarla oluşturacakları komisyonlar neticesinde belediye encümeni tarafından alınacak kararlarda ilçe merkezi ve mahallelerde açılacak olan zincir alış veriş merkezlerine kota getirmesi gerektiği, kota dışındaki müracaatlara ise kesinlikle izin verilmemesi ve bu şekilde perakende sektöründeki esnafların gözetilmesi gerekliliği belirtiliyor.

ZİNCİR MARKETLER SAAT 20.00'DEN SONRA FAALİYETLERİNE SON VERMELİ...

Ayrıca, zincir marketlerin saat 20.00'den sonra alışveriş saatlerinin kısıtlanarak, perakende sektöründe hizmet veren esnafların bu saatten sonra alışverişe açık hale getirilerek satışlarının artırılmasına yönelik çalışma yapılması talep ediliyor.

BELİRLİ ÜRÜN GRUPLARININ SATIŞINA DA YASAK GETİRİLMESİ TALEP EDİLİYOR

Taslakta, zincir marketlerde belirli ürün gruplarının satışına yasak getirilmesi de isteniyor.

Konuyla ilgili talep edilen teklife ilişkin olarak, "İlçe belediye ve encümenlerine esnaf ve sanatkarlar odası başkanlığının katılımı olan komisyon kurulmalı, zincir marketlerin açılış ruhsatlarında kısıtlama yetkisi bu komisyona verilmelidir. Diğer belirtilen hususların Ticaret Bakanlığı tarafından değerlendirilip acilen önlem alınması esnaf ve sanatkarlarımızın menfaatine olup, ülke ekonomisi ve esnaflarımızın ayakta kalabilmesi için gereklidir" denildi.

Beyşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yaşar Yıldırır ve Genel Sekreter Emrah Koyun tarafından imzalanan taleplere ilişkin yazının, Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği'ne (KONESOB) gönderildiği açıklandı.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehirli, esnaflardan, zincir, marketler, için, zincir, talebi,
Yorumlar
Haber Yazılımı