Haber Detayı
30 Ekim 2021 - Cumartesi 15:28 Bu haber 5792 kez okundu
 
Beyşehirli Milli Güreşçi Cihat Dur 57 Kg'da Balkan Şampiyonu Oldu
BEYŞEHİR - Beyşehirli milli güreşçi Cihat Dur Yunanistan’da düzenlenen Balkan Gençler Güreş Şampiyonası’nda Türkiye’ye 57 kiloda altın madalya kazandırdı
Spor Haberi
Beyşehirli Milli Güreşçi Cihat Dur 57 Kg'da Balkan Şampiyonu Oldu

BEYŞEHİR - Beyşehirli milli güreşçi Cihat Dur Yunanistan’da düzenlenen Balkan Gençler Güreş Şampiyonası’nda Türkiye’ye 57 kiloda altın madalya kazandırdı…

Şampiyonada yaptığı müsabakalarda, hırs ve azmiyle rakiplerine adeta minderi "dar" eden milli sporcu Dur, güreş sporunda kariyerine uluslararası alanda bir başarıyı da eklemiş oldu.

Yunanistan’ın İskeçe şehrindeki Başkonsolos Ömeroğlu İskeçe Amiridis Spor Salonu’nda 26-29 Ekim tarihleri arasında düzenlenen şampiyonada Güreş Milli Takımlarımız serbest stil, greko-romen ve kadınlarda takım halinde şampiyon oldu.

BALKAN ÜLKELERİNİN MİLLİ SPORCULARI İPİ GÖĞÜSLEYEBİLMEK İÇİN YARIŞTI

Türkiye ile birlikte evsahibi Yunanistan, Bulgaristan, Romanya, Sırbistan, Arnavutluk, Hırvatistan, Moldova, Kuzey Makedonya, Kosova’nın da olduğu 10 ülkenin katıldığı şampiyonada Türk milli güreşçileri greko-romen stilde 6 altın, 1 gümüş, 2 bronz madalya, kadınlarda ise 8 altın, 1 gümüş ve 1 bronz madalya, serbest stilde ise 5 altın, 3 gümüş ve 2 bronz madalya ile takım olarak balkan şampiyonu oldu.

Türkiye şampiyonada 20 altın, 5 gümüş ve 5 bronz madalya olmak üzere toplamda 30 madalya birden elde ederek büyük bir başarıya imza attı.

CİHAT DUR, RAKİPLERİNE MİNDERİ "DAR" ETTİ

Türkiye’ye ferdi olarak altın madalya kazandıran isimler arasında Beyşehirli milli güreşçi Cihat Dur da yer aldı.

Milli takımı U15 serbest stilde temsil eden Dur, yaptığı müsabakalarda başarılı performansıyla tüm rakiplerini geride bırakarak 57 kiloda altın madalyanın sahibi oldu.

Dur'a altın madalyası çıktığı birincilik kürsüsünde verildi.

"İLK HEDEFİM BALKAN ŞAMPİYONLUĞU" DEMİŞTİ...

Antalya Güreş Eğitim Merkezi’nde eğitim hayatını sürdüren 15 yaşındaki Beyşehirli milli sporcu Dur, kendisi gibi milli bir güreşçi olan ağabeyi ile birlikte Beyşehir’de bir süre önce verdiği röportajda, bugüne kadar topladığı madalyaları boynuna takıp objektiflerin karşısına geçerek, “İlk hedefimde Balkan şampiyonluğu var, sonrasında Avrupa ve dünya şampiyonalarında da ülkemizi temsil edip Türkiye’ye madalya kazandırmak istiyorum” sözlerine yer vermişti.

Ali Rıza Önses

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehirli, Milli, Güreşçi, Cihat, Dur, 57, Kg'da, Balkan, Şampiyonu, Oldu,
Yorumlar
Haber Yazılımı