Haber Detayı
01 Mayıs 2022 - Pazar 14:25 Bu haber 4915 kez okundu
 
Beyşehirli Yazarların " Makalat’a" Yoğun İlgi
BEYŞEHİR - Beyşehirli yazarlar Hüseyin Muşmal ve Fatih Babaoğlu kendi memleketlerinde " Makalat " isimli eserin imza gününe okurlarıyla bir araya geldi.
Eğitim-Kültür Haberi
Beyşehirli Yazarların

BEYŞEHİR - Beyşehirli yazarlar Hüseyin Muşmal ve Fatih Babaoğlu kendi memleketlerinde " Makalat "  isimli eserin imza gününe okurlarıyla bir araya geldi.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanı Tarihçi Prof. Dr. Hüseyin Muşmal ve Beyşehirli araştırmacı yazar Fatih Babaoğlu'nun birlikte kaleme aldıkları 6’ıncı ortak eserleri olan " Makalat " isimli kitabın imza gününde okurlarıyla buluştu. Masal tadında 14 ayrı hikâye bulunan eser, özellikle çocuk ve genç okurların gözdesi oldu. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda yayımlanan eser, ilçe halkı tarafından yoğun ilgi gördü. İmza töreninde yazarlar ve okurları günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdi.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanı Tarihçi Prof. Dr. Hüseyin Muşmal, 10 yıldır beraber kitap yazdıklarını ve “Makalat” isimli eserin birlikte yazılan 6’ıncı eser olduğunu dile getirerek şu açıklamalarda bulundu.

Muşmal, “Beyşehirli araştırmacı yazar Fatih Babaoğlu ile birlikte yaklaşık 10 yıldır birlikte kitap yazıyor ve okurlarımızla sürekli bir araya geliyoruz.

Ortak tarihi roman çalışmalarımızın ilkini 2015 yılı başlarında “Beğ” adıyla, ikincisini aynı yılın sonlarında “Sultan” adıyla, üçüncüsünü de 2016 yılında “Seyyid” adıyla yayımlandı. Bu tarihten itibaren Hikâye-Öykü alanında eserlerde olsun dedik ve 2018 yılında “Esatir” 2019 yılında “Rivayet” adındaki Hikâye kitaplarını çıkardık. Genellikle çocuklar ve gençlere yönelik olarak hazırlanan bu serinin üçüncü ve birlikte yazdığımız altıncı kitapları olan Makalat isimli hikâye kitabı ise 23 Nisan 2022 tarihinde yayımlanmıştır.

Yaklaşık 10 yıldır üzerinde çalıştığımız bu projede, öncelikle büyüklerin dilinden anlatılan masallar ve hikâyeler bizzat mahallinden ve işin ehlinden derlenmiştir. Daha sonra da tarafımızdan geliştirilerek yeni neslin anlayabileceği bir dilde güncellenmiştir. Böylece unutulmaya yüz tutmuş bazı masallar, hem yazı hayatına kazandırılmış hem de yeni neslin dikkatine sunulmuştur. Birlikte hazırladığımız bu güzel hikâye çalışmamızı geleceğimizin teminatı çocuklarımıza ve gençlerimize hediye ediyoruz” dediler. Konyalı yazarların birlikte hazırladıkları 6. kitapları olan Makalat isimli eserde yaş almış aksakallılardan derlenmiş masal tadında 14 ayrı hikâye bulunmaktadır.” İfadelerini kullandı.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehirli, Yazarların, ", Makalat’a", , Yoğun, İlgi,
Yorumlar
Haber Yazılımı