Haber Detayı
23 Mart 2020 - Pazartesi 13:10 Bu haber 3973 kez okundu
 
Büyükşehir’den Evdeki Çocuklar İçin Eğlenceli Etkinlikler
Konya Büyükşehir Belediyesi, koronavirüs nedeniyle Evde Kal çağrısına uyarak dışarıya çıkmayan çocukların öğrenerek evlerinde keyifli vakit geçirmeleri amacıyla Büyükşehir Belediyesi’nin YouTube kanalından faaliyetler gerçekleştiriyor.
Eğitim-Kültür Haberi
Büyükşehir’den Evdeki Çocuklar İçin Eğlenceli Etkinlikler

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, koronavirüs salgını nedeniyle evlerinden çıkmayan çocuklar için dijital ortamda çeşitli etkinler hazırladıklarını belirterek, çocukların bu süreç tamamlanıncaya kadar sabırlı olmalarını istedi. Belediye olarak YouTube kanalında öğrencilerin vakitlerini en verimli şekilde değerlendirmesi amacıyla 50 bölümlük “Bilim Bakalım” filmleri yayınladıklarını, ayrıca Medeniyet Okulu dergi ve hikaye serilerine dijital kitaplıktan ulaşma imkanı sunduklarını belirten Başkan Altay, kukla tiyatrosu, gölge oyunu ve çocuk tiyatrosu gibi etkinliklerle öğrencilere YouTube üzerinden ulaşmaya devam edeceklerini dile getirdi.

ŞİŞKİN İLE ŞAŞKIN KUKLA TİYATROSU

Salgından korunmak için “Evde kal” çağrısına uyarak dışarıya çıkmayan çocuklar için hazırlanan kukla tiyatrosu Şişkin ile Şaşkın, Büyükşehir Belediyesi’nin YouTube kanalından çocuklarla buluştu.

İLK MESNEVİDEN HİKAYELER GÖLGE OYUNU

Yine Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan ve Türkiye’de ilk Mesnevi Gölge Oyunu olma özelliği taşıyan Mesnevi’den Hikayeler adlı gölge oyunu da bu süreçte çocukların evde beklerken canları sıkılmadan keyifli vakit geçirmesi için YouTube kanalından yayınlanacak. Konya Büyükşehir Belediyesi, önümüzdeki günlerde Youtube kanalı üzerinden çocuklar için tiyatro oyunlarının yanı sıra; Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları’nın (KOMEK) uzaktan eğitim faaliyetlerini de yayınlayacak.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Büyükşehir’den, Evdeki, Çocuklar, İçin, Eğlenceli, Etkinlikler,
Yorumlar
Haber Yazılımı