Haber Detayı
27 Ağustos 2015 - Perşembe 09:27 Bu haber 3372 kez okundu
 
Büyükşehir'den Iraklı Öğrencilere Eğitim Desteği
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Türkmeneli Dernekleri Federasyonu’nun projesi kapsamında Türkçe eğitim alan öğrencileri kabul etti.
Eğitim-Kültür Haberi
Büyükşehir'den Iraklı Öğrencilere Eğitim Desteği

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Türkmeneli Dernekleri Federasyonu’nun projesi kapsamında Türkçe eğitim alan öğrencileri kabul etti. Başkan Akyürek, öğretmenlerin akıllı tahta, kütüphanelere kitap, sınıflara malzeme yardımı taleplerini karşılayacaklarını söyledi.

Türkmeneli Dernekleri Federasyonu’nun 2003 yılında başlattığı “Türkmeneli Eğitimine Destek Projesi” kapsamında açılan okullarda eğitim gören başarılı öğrenciler ve öğretmenleri, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’i ziyaret etti. Ziyarette, Kuzey Iraklı Türkmenlere sahip çıkan ve destek veren Konyalılara teşekkür eden öğretmenler, Başkan Akyürek’ten eğitime yönelik yardım istedi. Başkan Akyürek, kendi dillerinde eğitim alma imkanı bulan başarılı Türkmen öğrencileri Bilim Merkezi’nde bilim kampına davet ederek, bu uygulamaya gelecek yıllarda Türkiye’nin 81 ilindeki başarılı öğrencileri gruplar halinde Konya’ya getirerek başlayacaklarını, Kuzey Iraklı Türkmen öğrencilerin de bu kampa katılmasından memnuniyet duyacaklarını söyledi. Kerkük’te başarılı olan öğrencilerin, geleceğin toplum liderleri olduğunu vurgulayan Başkan Akyürek, “Sadece kendi mahalleniz, kendi sokağınız, caddeniz, şehriniz değil, duygu birliği olan her bölgeye hizmet etmeniz gerektiğini sizler de unutmayın, bizler de unutmayalım. Böylece bir kesişim noktasında buluşuruz. Kerküklü dostlarımız bize hayatımızda en şerefli makamını verdiler. Tahir Kerküki diye ilan ettiler. Bundan daha güzel bir sıfat olur mu? O nedenle Kerküklü dostlarımıza da çok teşekkür ediyoruz. Dr. Aydın Beyatlı ve arkadaşlarının da bu ilişkilerin oluşması ve gelişmesinde çok büyük katkıları oldu. Bundan sonra da bu katkı artarak devam edecektir. Her gecenin bir gündüzü vardır. İnşallah daha huzurlu ve mutlu günler gelecektir. Oralar da bu duyguyu taşımak, bu duygudaşlığı devam ettirmek, ayakta tutmak, asimile olmamak ve oralarda varlığımızın, düşüncemizin inancımızın, değerlerimizin, milletimizin emanetinin korunması çok önemli. Sizler çok büyük bir misyon ifa ediyorsunuz” dedi. Konya’nın her zaman ilklere imza attığını dile getiren Türkmeneli Dernekleri Federasyonu Genel Sekreteri Dr. Aydın Beyatlı, Türkmenlerin bu kara günleri atlattıktan sonra Konya’nın ve Türkiye’nin yaptığı yardımları unutmayacağını kaydetti. Beyatlı, Irak Türkmenleri ve tüm Irak halkı adına Başkan Akyürek’e teşekkür etti. Öğrencilerle birlikte Konya’ya gelen öğretmenler de Başkan Akyürek’ten okullarda kullanılmak üzere akıllı tahta, kütüphanelere kültüre yönelik kitaplar ve sınıflara malzeme istedi. Öğrenciler, Başkan Akyürek’e içine sevgilerini koyduğu yöresel bir vazo armağan ederken, heyet de Irak’ı temsil eden çeşitli hediyeler verdi. Başkan Akyürek ise günün anısına bütün öğrenci ve öğretmenlere Türkmence Mesnevi verdi.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Konya, Büyükşehir, Belediye, Başkanı, Tahir, Akyürek, Türkmeneli, Dernekleri, Fe
Yorumlar
Haber Yazılımı