Haber Detayı
06 Ekim 2021 - Çarşamba 12:55 Bu haber 4069 kez okundu
 
Camiler Ve Din Görevlileri Haftası Vefa Buluşması Beyşehir'de Gerçekleşti
Hüyük ilçesinde, 2021 yılı camiler ve din görevlileri haftası dolayısıyla vefa buluşması programı düzenlendi.
Bölgeden Haberi
Camiler Ve Din Görevlileri Haftası Vefa Buluşması Beyşehir'de Gerçekleşti

Hüyük ilçesinde, 2021 yılı camiler ve din görevlileri haftası dolayısıyla vefa buluşması programı düzenlendi.

İlçe Müftülüğü tarafından Hüyük'te görev yapan imam-hatipler, müezzin kayyımlar, kadrolu, sözleşmeli ve fahri Kur'an Kursu öğreticilerinin de katıldığı "vefa" temalı personel buluşması Beyşehir ilçesinde gerçekleştirildi.

Kahvaltı ile başlayıp okunan Kur'an-ı Kerim ile devam eden programda konuşan Hüyük İlçe Müftüsü Seyit Ali Gündüz, haftanın anlam ve önemine dikkat çekti.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından camiler ve din görevlileri haftası temasının "vefa" olarak belirlendiğini hatırlatan Gündüz, Peygamber Efendimiz ve sahabeden vefa örnekleri verdi, vefanın günlük hayatın her alanına yayılması gereken bir değer olduğunu dile getirdi.

Programa katılan Hüyük Kaymakamı Cüneyt Demirkol ise din görevlilerinin sadece ilçede ve ülke genelinde değil, yurtdışında da önemli görevler üstlendiklerini, asli görevlerinin yanında birçok önemli vazifede görevler alarak vefanın en güzel örneklerini sergilediklerini belirtti.

Demirkol, hafta vesilesi ile ilçede görev yapan din görevlileri nezdinde tüm dünyadaki bu ulvi görevi yürütenlerin haftasını tebrik etti, vefat edenlere ise Allah'tan rahmet diledi.

Konuşmaların ardından okunan aşrı şerif sonrasında vefat eden şehitler ile din görevlileri ve müftüler için okunan hatmi şeriflerin duası yapıldı.

Programın sonunda din görevlilerine Konya İl Müftülüğü tarafından gönderilen tebrik belgeleri de Kaymakam Demirkol, Müftü Gündüz ve daire amirleri tarafından verildi.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Camiler, Ve, Din, Görevlileri, Haftası, Vefa, Buluşması, Beyşehir'de, Gerçekleşti,
Yorumlar
Haber Yazılımı