Haber Detayı
20 Mayıs 2018 - Pazar 17:35 Bu haber 9313 kez okundu
 
CHP Beyşehir İlçe Örgütünden Basın Açıklaması
BEYŞEHİR - Beyşehir CHP İlçe başkanı Rıdvan Şenyurt, ilçe teşkilatında düzenlediği basın açıklaması ile Filistin'de yaşanan vahşete ve Emperyalizme karşı tepki gösterdi.
Siyaset Haberi
CHP Beyşehir İlçe Örgütünden Basın Açıklaması

BEYŞEHİR - CHP İlçe Başkanı Rıdvan Şenyurt basın toplantısında; öncelikle Mübarek Ramazan ayınızı ve Milli Mücadelenin önderi Mustafa Kemal Atatürk’ün gençlere armağan ettiği 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramınızı kutlayarak başladı.

 

Şenyurt basın açıklamasında: ABD Başkanı Donald Trump’un Kudüs'ü resmen İsrail'in başkenti olarak tanıması, bunun bölgeye barış getireceği yalanıyla bölgeyi ateşe vermesi ve 61 silahsız masum Filistinli’nin katledilmesi, binlercesinin yaralanmasıyla emperyalistlerin mazlum halklara kurdukları tuzakların sonuncusu devreye sokulmuştur. Bu meşum kararın Felaket günü olarak adlandırılan filistin'in işgalinin 70. yıldönümüne ve Müslüman dünya için kutsal sayılan Ramazan ayının hemen arefesine denk getirilmesi, olayın ne kadar büyük tahrik ve provokasyon boyutu içerdiğini gözler önüne sermektedir. Son olarak İsrail Terör Devleti, en temel hak ve özgürlüklerini kullanarak protesto eylemi yapan masum Filistin halkını 14 Mayıs 2018 tarihinde canlı yayında, Birleşmiş Milletlerin ve tüm dünyanın gözü önünde katletmiştir.  

        Trump’ın yaptıkları ABD - İsrail işbirliğini gözler önüne seren emperyalist bir çıkıştır. Yıllardır Ortadoğu’yu kana bulayanlar, bugün bölgeye barışı getirme bahanesiyle Kudüs’ü İsrail’in başkenti ilan ediyorlar.  Ancak Ortadoğu’yu emperyalist çıkarları doğrultusunda şekillendirmek isteyen ABD’nin karşısında yıllardır direnen Filistin halkı var!

       Tarih bu günleri kara bir leke olarak yazacaktır. Filistin halkı meşru müdafaa hakkına sahiptir. İşgalci konumundaki İsrail ve hamisi ABD Ortadoğu’da mazlum insanlara karşı şiddet kullanmak suretiyle devlet terörü işlemişlerdir. Birleşmiş Milletler ve Lahey Uluslararası Ceza Mahkemesini göreve davet ediyor, eğer uluslararası hukuk varsa ve insanlık bir nebze vicdan sahibiyse, bu kurumların Trump ve Netanyahu aleyhine derhal soruşturma açarak, gereğini yapmalarını bekliyoruz.

        Bizler masum ve mazlum Filistin halkına başsağlığı dilerken, sadece vatanlarını ve namuslarını savunurken şehit olan kardeşlerimizin değil hukukun da katledildiğini tüm dünyanın er geç anlayacağını düşünüyoruz. Vicdan sahibi herkesi ABD ve İsrail aleyhine tavır almaya, haksızlıklarını haykırmaya ve Filistin halkı ile dayanışmaya çağırıyoruz. Zira ‘her şey bittiğinde hatırlayacağımız şey; dostlarımızın sessizliği olacaktır.’

       “Biz CHP’liler binlerce masum Filistinlinin yaralandığı, 61 kişinin hayatını kaybettiği insanlık dışı saldırıyı lanetliyoruz. Dün olduğu gibi bugün de İsrail'in ve ABD’nin emperyalist saldırılarının karşısında, Filistin halkının yanındayız. Chp olarak  tekrar söylüyoruz; tıpkı Denizler gibi, onlardan aldığımız cesaretle bizler de bu haklı direnişte Filistin halkının yanında olmaya devam edeceğiz. Emperyalistler Filistin halkına boyun eğdiremezler! Kahrolsun emperyalizm, kahrolsun bu katliama sessiz kalanlar....

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: CHP, Beyşehir, İlçe, Örgütünden, Basın, Açıklaması,
Yorumlar
Haber Yazılımı