Haber Detayı
24 Ağustos 2018 - Cuma 14:24 Bu haber 10073 kez okundu
 
Damlapınarlılar Şenlikte Buluştu
BEYŞEHİR - Beyşehir'e bağlı Damlapınar Mahallesi’nde düzenlenen şenlikler, yerleşim merkezi ile gurbette yaşayan Damlapınarlılar’ı biraraya getirdi.
Eğitim-Kültür Haberi
Damlapınarlılar Şenlikte Buluştu

BEYŞEHİR - Damlapınar’da her yıl geleneksel olarak düzenlenen şenlikler,  bu yıl da kurban bayramına denk gelen günlerde gerçekleştirildi. Şenlik etkinlikleri, Beyşehir Belediyesi’nin mehteran gösterileri ile başladı.

       Kur’an-ı Kerim tilaveti ve okunan duaların ardından kürsüye gelen Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, yaptığı konuşmasında birlik ve beraberliğe yönelik mesajlar verdi.

        Damlapınar Mahallesi sakinlerinin kurban bayramını tebrik eden Özaltun,  yerleşim merkezinde düzenlenen geleneksel şenlik etkinliklerinin yöredeki birlik ve beraberliği tesisindeki önemine vurgu yaptı. İş imkanları ve farklı sebeplerle geçmişte yerleşim merkezinden gurbete giden Damlapınarlılar’ın doğup büyüdüğü toprakları hiçbir zaman unutmadığını her vesile ile daima gösterdiğinin altını çizen Özaltun, “Şunu gıpta ile görüyorum ve her yerde de söylüyorum. Allah’ım Damlapıpınarlılar gibi birliktelik ruhu versin inşallah diyorum. Çünkü, ne zaman bir düğün, ne zaman bir cenaze olsa gerek İzmir’de, gerekse Damlapınar’da, her iki yana da otobüsler gidiyor, geliyor. Damlapınarlılar, ister gurbette, ister kendi memleketlerinde, nerede olursa olsun birlikteliğini, beraberliğini her daim sergiliyor. Allah’ım bu birlik ve beraberliğinizi bozmasın inşallah” diye konuştu.

        Konuşmasında sıla-i rahimin önemine vurgu yapan Özaltun, nüfusunun büyük bölümü İzmir’de yaşayan Damlapınarlılar’ın memleket hasretine bir nebze de katkı olması bakımından yerleşim merkezine Beyşehir Belediyesi olarak canlı yayın kameraları da kurduklarını, gurbette yaşayan Damlapınarlılar’ın da bundan dolayı yaşadığı memnuniyeti her seferinde kendilerine ifade ettiklerini belirterek, “Biz Damlapınar’ımıza da, ilçemize de, ilçemizin her köşesine de hizmet etmenin gayretini gösteriyoruz. Bundan sonra da hizmet etmeye devam edeceğiz. Sizlerden tek isteğimiz; bizlerden hayır dualarınızı eksik etmemenizdir” şeklinde sözlere yer verdi.   

       Beyşehir Birlik Muhtarlar Derneği Başkanı Faruk Koçer de, bir damladan doğan sevgi, kardeşlik ve birlik beraberliğin pınarla coşmasını Damlapınar Mahallesi’nde gördüğünü belirterek, yerleşim merkezinde bayram ve şenlik vesilesiyle buluşan mahalle sakinlerinin bayramını tebrik etti.

        Çeşitli etkinliklerin düzenlendiği şenlikte, gurbette yaşayan hemşerileriyle biraraya gelen Damlapınar Mahallesi sakinleri hasret giderme imkanı buldu. Katılımcılara şenlik kapsamında Konya pilavı da ikram edildi.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Damlapınarlılar, Şenlikte, Buluştu,
Yorumlar
Haber Yazılımı