Haber Detayı
25 Ağustos 2015 - Salı 13:03 Bu haber 4995 kez okundu
 
Derbent'te 46. Danışma Meclisi Toplandı
DERBENT - Derbent İlçesi’nde AK Parti İlçe Teşkilatı tarafından 46.danışma meclisi toplantısı düzenlendi.
Siyaset Haberi
Derbent'te 46. Danışma Meclisi Toplandı

DERBENT - Derbent Belediyesi Kültür  Etkinlikleri Salonu’nda düzenlenen toplantıda konuşan AK Parti Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, meclisteki  muhalefet partilerini tutumlarından dolayı eleştirdi.Şu anda zor bir dönemden geçildiğini vurgulayan Şahin, “7 Haziran seçim sonuçlarını yaşayarak görüyoruz.”dedi.
      Şu anda seçim hükümeti kurulması çalışmaları sürerken, mecliste grubu bulunan her partinin anayasaya göre oy oranına göre bakanlık alması gerektiğini ve kendilerinin bu duruma gelmesini istemediklerini vurgulayan Usta, “Bunun için koalisyon çalışmaları çok ciddi olarak yürütüldüğü ancak bu mümkün olmadı. MHP’ye denildi ki, ‘gelin Türkiye’yi bu çıkmaza sokmayın, yardımcı, destek olun, azınlık hükümeti olsun kuralım, ikimiz hükümet kuralım, HDP’ye bakanlık verilmesin, HDP hükümete girmesin’ denildi ama MHP aldığı bu oyların sorumluluğunu dahi yerine getirecek bir cesaret gösteremedi, ‘bu risktir, ben hiçbir riske girmiyorum’ dedi. Sadece kendi çıkarlarını düşündüler, bu ülkenin geleceğini düşünerek hiçbir adım atmamakla ‘biz size destek vermiyoruz’ dediler çıktılar, seçim hükümetine gelindiğinde de, ‘ona da girmiyoruz’ dediler. Biz neden onu istediklerini, neden oy aldıklarını da şu anda çözebilmiş değiliz. İktidar olmak gibi bir amaç ve hedefleri yok ama bunlar bir önceki seçim çalışmalarında sanki iktidar olacaklarmışcasına insanlara vaadlerde bulundular.Bunların hepsi boş çıktı görüyorsunuz, çünkü zaten böyle bir hedefleri, niyetleri yok.”dedi.
        Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar da konuşmasında, ilçede, seçilmişler, ilçe teşkilatı, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşları, muhtarlar ve atanmış kurum amirleri ile bir bütün olarak hareket ederek, uyumlu bir çalışma ortaya koyduklarını anlatarak, “Dolayısıyla bu bütünlük bir taraftan hizmete,diğer taraftan da haliyle sandıklara yansımaktadır. Derbent’in büyükşehir yasası ile metropol ilçe olması ile tarihinde görmediği hizmetleri almasına ve bundan sonra da almaya devam etmesine sebep olmuştur.”dedi.
         Derbent’te hayata geçirilen yatırımlardan ve Belediye hizmetlerinden söz eden Başkan Acar, Konya Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle oluşturulan kent meydanı çalışmaları hakkında bilgiler verirken, “Bu çalışma, gerçekten çok önemli boyutlara vardı, şu anda ihaleler belki büyükşehirimizin bütçesini zorlama noktasına geldi ama bu konuda büyükşehir belediye başkanımız ve ekibi fedakarane çalışıyorlar ve yapılan ihalelerle bizim kent meydanı ve kent meydanının açıldığı yollar, bu yıl sonuna kadar 4-5 milyon arasında bir bedelle hayata geçirilecek. Burada modern bir kent meydanı oluşacak çünkü buradan bir kayak merkezine geçiş olacak.”dedi.
         Acar, Konya Büyükşehir Belediyesi’nin büyükşehir yasasını en başarılı uygulayan büyükşehirlerin başında geldiğini de vurgularken, geçtiğimiz günlerde Büyükşehir Belediyesi Tarım ve Hayvancılık Dairesi Başkanları ile ilçeye bağlı taşra mahallelerinde gölet yapımıyla ilgili bir çalışma yaptıklarını, 4 ayrı yere baktıklarını sözlerine ekledi.
        Toplantıya, AK Parti Konya İl Başkan Yardımcısı Levent Babacan, AK Parti  İlçe Başkanı Emin Uçar,  partililer, meclis üyeleri, muhtarlar katıldı.

Kaynak: Editör:
Etiketler: DERBENT, , Derbent, İlçesi’nde, AK, Parti, İlçe, Teşkilatı, tarafından, 46danışm
Yorumlar
Haber Yazılımı