Haber Detayı
20 Haziran 2020 - Cumartesi 12:29 Bu haber 5718 kez okundu
 
Derebucak ilçesi vefa ve sosyal destek gurubu yemekte buluştu
BEYŞEHİR - Konya’nın alınan tedbir ve önlemlerle bugüne kadar hiç koronavirüs vakası görülmeyen ilçesi olan Derebucak’ta, İlçe Kaymakamı Coşkun Doğan bu sürece olağanüstü katkı sunan vefa ve sosyal destek grupları onuruna Beyşehir’de yemek verdi, “Derebucak’ta sizlerle birlikte sosyal devletin en güzel görüntüsünü çizdik.”dedi.
Bölgeden Haberi
Derebucak ilçesi vefa ve sosyal destek gurubu yemekte buluştu

BEYŞEHİR - Konya’nın alınan tedbir ve önlemlerle bugüne kadar hiç koronavirüs vakası görülmeyen ilçesi olan Derebucak’ta, İlçe Kaymakamı Coşkun Doğan bu sürece olağanüstü katkı sunan vefa ve sosyal destek grupları onuruna Beyşehir’de yemek verdi, “Derebucak’ta sizlerle birlikte sosyal devletin en güzel görüntüsünü çizdik”dedi.

Beyşehir Öğretmenevi’nde verilen yemekte kürsüye gelen Kaymakam Doğan, vefa sosyal destek gruplarında gönüllü olarak çalışan kamu çalışanları ile mahalle muhtarlarına hitaben bir konuşma yaptı. Kaymakam Doğan, koronavirüs salgınıyla mücadelede devletin ulusal bazda aldığı tedbirleri kendilerinin de ilçe özelinde aldıklarını vurgulayarak, “Bilindiği üzere belli bir tarihten sonra  65 yaşından  büyük vatandaşlarımız  ile  kronik rahatsızlığı  bulunan vatandaşlarımızın sokağa çıkmaları yasaklanmıştı.  Bu  vatandaşlarımızın  hayatlarını  idame ettirecek  ihtiyaçlarını  bizler  sizlerle beraber  karşıladık. İlçemizde  vefa sosyal destek  grubuna bağlı  sizlerin de içerisinde bulunduğu  toplam  4 adet  alt çalışma grubu kurduk.  Bu grupla beraber gece,gündüz demeden tüm vatandaşlarımızın yanında olduk; ilaç isteyene ilaç, ekmek isteyene ekmek gönderdik,  maaşı bitenin parasını çektik teslim ettik,  pazar ihtiyacını  karşıladık vatandaşlarımızın.  Tabiri caizse  Derebucak’ta  Kaymakamlık olarak  sosyal devletin  en güzel görüntüsünü  çizdik” dedi.

DEREBUCAK, VİRÜSÜN GİREMEDİĞİ İLÇE…

Kanuni Sultan Süleyman’ın “Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi, olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi” sözünü hatırlatan Doğan, “İşte içerisinde bulunduğumuz şu günlerde tam da böylesine güçlü,  böylesine güvenilir, böylesine  vatandaşların  refahını düşünen bir devletin mensubu olarak gerekli şekilde  vatandaşlarımıza yardım ettik.  Sizler böylesine önemli  bir süreçte kapı kapı dolaştınız, belki de virüsün  en fazla  yayılma ihtimali  sizler üzerindeydi,  günde  temas ettiğiniz kişi sayısı  çok fazlaydı,  ama Allah’a  şükürler olsun  Kaymakamlığımızın, emniyetimizin, jandarmamızın  yapmış olduğu uygulamalarla bugün burada büyük bir onur ve gururla ‘virüsün giremediği ilçe  Derebucak’ diyoruz” ifadelerine yer verdi.

Derebucak’ta almış oldukları önlemlerin bazı ilçelere göre farklı gelmiş olabileceğini, ancak yönetim tarzını hiçbir ilçe ve ille kıyas etmediklerinin de altını çizen Kaymakam Doğan, sadece vatandaşların sağlığını düşündüklerini nihai hedeflerinin de bu süreci sıkıntısız, sorunsuz bir şekilde atlatmak olduğunu dile getirdi. Kaymakam Doğan, normalleşme sürecinde de ilçede koranavirüs vakası görülmemesinin vatandaşları ve kendilerini rehavete sürüklememesi gerektiğini vurgulayarak, konuşmasında ilçe halkına da şu uyarıları yaptı:

“BU NOKTADAN SONRA VATANDAŞLARIMIZ KENDİ TEDBİRLERİNİ ALMALIDIR”

“Bu noktadan sonra  tüm vatandaşlarımız  kendi tedbirlerini  kendileri almalıdırlar;  bizim Kaymakamlık olarak  üzerimize düşeni sonuna kadar yaptığımızı düşünüyorum.  Virüsün ülkemizde görüldüğü ilk  andan beri  her türlü maddi ve manevi şekilde vatandaşlarımızı destekledik,  pandemi yardımlarını dağıttık,  maskeler ve  temizlik kitleri dağıttık,  almış olduğumuz ilçe umumi hıfzıssıhha  kurulu kararları  gereği  sosyal mesafe ve  maske takılmasını  denetledik.  Şükürler olsun  bugün içerisinde bulunduğumuz noktada  Derebucak’ımızda  herhangi bir vaka olmadan  hayatımızı  devam ettiriyoruz.  Tabi bunda  siz vefa sosyal destek gruplarının emeği yadsınamaz derecede  büyüktür, Allah hepinizden razı olsun. Bugün burada  tüm arkadaşlarım gönüllü şekilde  çalıştılar, emniyetimiz, polisimiz, jandarmamız,  muhtarlarımız, milli eğitim mensuplarımız, imamlarımız, bu saydığım gruplardan kimse ikramiye  almadı,  gönüllü olarak çalıştınız.Sizlere  çok teşekkür ediyorum,  Allah ailenizle beraber ağzınızın tadını bozmasın diyorum.Rabbim birliğimize, dirliğimize zeval vermesin, devletimizi, milletimizi korusun inşallah.”

Yemeğe, Hüyük İlçe Kaymakamı Dilara Şenoğlu, Derbent Kaymakamı Yakup Papaker ile Beyşehir ve Derebucak ilçelerinin bazı kurum amirleri, mahalle muhtarları, vefa sosyal destek grubu mensubu kamu çalışanları katıldı.  

 

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Derebucak, ilçesi, vefa, ve, sosyal, destek, gurubu, yemekte, buluştu,
Yorumlar
Haber Yazılımı