Haber Detayı
13 Kasım 2021 - Cumartesi 09:58 Bu haber 5055 kez okundu
 
Derebucak'ta Emniyet Kemeri uygulaması
DEREBUCAK - İçişleri Bakanlığı’nın 81 ilde eş zamanlı olarak başlattığı “Bi Hareketine Bakar Hayat” kampanyası Konya’nın ilçelerinde de start aldı.
Bölgeden Haberi
Derebucak'ta Emniyet Kemeri uygulaması

DEREBUCAK - İçişleri Bakanlığı’nın 81 ilde eş zamanlı olarak başlattığı “Bi Hareketine Bakar Hayat” kampanyası Konya’nın ilçelerinde de start aldı.

İçişleri Bakanlığı’nın trafiğe güvenliğine dikkat çekmek amacıyla başlattığı kampanya kapsamında ilçe merkezinde yol uygulaması gerçekleştirildi.

İlçe Kaymakamı Hasan İnanç Gökçayır ile İlçe Emniyet Amiri Ömer Gündüz’ün de katıldığı yol uygulamasında durdurulan araçların sürücüleri ve içerisindeki yolculara, seyahat esnasında hayat kurtaran emniyet kemerinin önemini anlattı.  Uygulamada, emniyet kemeri takılmasının muhtemel trafik kazalarında taşıdığı hayati önem hakkında sürücülerin daha da bilinçlendirilmesine yönelik bilgilendirmeler yapıldı.

Kaymakam Gökçayır tarafından yapılan bilgilendirmelerde, “İçişleri Bakanlığımız koordinesinde, trafik güvenliğinin sağlanmasına yönelik ‘güvenli sistem’ ve ‘sıfır can kaybı’ yaklaşımıyla hazırlanan 2021-2030 karayolu trafik belgesi ve eylem planı doğrultusunda ortaya konulan, hedefler, yürütülen eylem planları, kampanyalar, etkin, sürekli ve yoğun trafik denetimleri, ulusal/yerel ve sosyal medya kullanılarak yapılan bilgilendirme ve algı yönetimi faaliyetlerimiz artarak devam edecek olup, ‘trafikte her yıl daha iyiye’ mesajını tüm paydaşlarımızla toplumun tüm kesimlerine yayma gayretimiz aynı kararlılıkta devam ettirilecektir. Trafikte emniyet kemeri yaralanmalı kazalarda riski 60, kaza sonrası ölüm riskini de 45 azaltıyor. Tüm hemşerilerimizi trafik kurallarına uymaya davet ediyorum" denildi.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Derebucak'ta, Emniyet, Kemeri, uygulaması,
Yorumlar
Haber Yazılımı