Haber Detayı
26 Mart 2020 - Perşembe 10:19 Bu haber 191191 kez okundu
 
Derebucak’ta temizlik seti desteği
DEREBUCAK - Derebucak Kaymakamlığı bünyesinde oluşturulan Vefa Sosyal Destek Grubu ve bu gruba bağlı çalışma grupları tarafından ilçede ikamet eden 65 yaş ve üstü vatandaşlar ile kronik rahatsızlığı bulunan engellilere temizlik kitleri dağıtımı yapıldı.
Bölgeden Haberi
Derebucak’ta temizlik seti desteği

DEREBUCAK - Derebucak ilçesinde, Kaymakamlık bünyesinde oluşturulan Vefa Sosyal Destek Grubu ve bu gruba bağlı çalışma grupları tarafından ilçede ikamet eden 65 yaş ve üstü vatandaşlar ile kronik rahatsızlığı bulunan engellilere temizlik kitleri dağıtımı yapıldı.

Türkiye genelinde görülmeye başlayan yeni tip koronavirüsle (Kovid-19)  mücadele kapsamında önlemek maksadıyla bir süre önce yurt genelinde sokağa çıkmasına kısıtlama getirilen 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı olan engelli vatandaşlara Derebucak ilçesinde görevliler tarafından evlerine kadar götürülen temizlik kitleri dağıtıldı.

Derebucak Kaymakamlığı bünyesinde faaliyet gösteren Vefa Sosyal Destek Grubu ve bu gruba bağlı kurulan 4 alt çalışma grubu tarafından ilçede yaşayan 65 yaş ve üstü vatandaşlar ile kronik rahatsızlığı engeli olan vatandaşlara araçlarla kaldıkları evlerine kadar gidilerek içerisinde 80 derece kolonya, 1 kilo sıvı sabun, 4'lü el sabunu, 100 adet tek kullanımlık eldiven, Beyşehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından üretilen 3 adet maske, 2'li havlu kağıt, 90'lı ıslak mendilin bulunduğu temizlik kitleri torbası dağıtıldı.

Derebucak Kaymakamı Coşkun Doğan  hayata geçirilen bu hizmetten ilçe genelinde yaşayan toplam 300 ailenin istifade ettiğini belirterek, "Emeği geçen başta Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı personeli olmak üzere tüm çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ilçemizde koronavirüs salgını ile etkili mücadelemizi devam ettireceğiz. Vatandaşlarımızın zorunlu olmadıkça evlerinden çıkmamalarını istirham ediyorum. Ve bir kez daha onlara "evde kal Derebucak"  diyerek çağrımızı yinelemek istiyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Derebucak’ta, temizlik, seti, desteği,
Yorumlar
Haber Yazılımı