Haber Detayı
05 Kasım 2020 - Perşembe 13:11 Bu haber 4653 kez okundu
 
Doğa, insan eliyle böyle kirletilmiş, fotoğraf sergisi açıldı
BEYŞEHİR - Beyşehir’de düzenlenen Türkiye’nin en ilginç fotoğraf yarışmasında ödüller sahiplerini buldu. Doğal alanlarımızda yaşanan çevre kirliliği, açılan sergideki fotoğraflara da yansıdı
Yaşam Haberi
Doğa, insan eliyle böyle kirletilmiş, fotoğraf sergisi açıldı

BEYŞEHİR - Beyşehir’de düzenlenen Türkiye’nin en ilginç fotoğraf yarışmasında ödüller sahiplerini buldu. Doğal alanlarımızda yaşanan çevre kirliliği, açılan sergideki fotoğraflara da yansıdı…

İŞTE DOĞA İNSAN ELİYLE BÖYLE KİRLETİLMİŞ!

Beyşehir ilçesinde düzenlenen Türkiye’nin en ilginç fotoğraf yarışmasında ödüller sahiplerini buldu.

Yarışma kapsamında objektiflere yansıyan çevre kirliliğini gözler önüne seren ve sonrasında temizleyen ellerin mesaisini anlatan fotoğrafların sergisi de açıldı.

Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği Fotoğraf Kulübü tarafından Beyşehir Belediyesi ile Huğlu Av Tüfekleri Kooperatifi’nin de verdiği destekle düzenlenen “Eski hali, yeni hali” konulu fotoğraf yarışmasında derece ve sergilemeye layık görülen çevre gönüllülerine para ödülleri ve teşekkür belgeleri gerçekleştirilen törende verildi.

“En güzeli, en temiz Beyşehir” sloganıyla düzenlenen yarışmada birinci olan eserin sahibi 2 bin 500, ikinci bin 500, üçüncü bin, dördüncü 750 ve beşinci 750 lira, sergileme alan eserler ise 100’er lira ödül kazandı.

UTANDIRAN MANZARA DA GÖZLER ÖNÜNE SERİLDİ

Ödül törenin ardından yarışmada dereceye giren ve sergileme alan çevre kirliliğini de gözler önüne sererek utandıran fotoğrafların yer aldığı serginin açılışı gerçekleştirildi.

Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Mustafa Büyükkafalı, Huğlu Av Tüfekleri Kooperatifi’nin sponsor olarak destek verdiği projenin aslında bir sosyal sorumluluk projesi olduğunu vurgulayarak, “Sloganı ‘en temizi, en güzeli Beyşehir’di. Bu sloganla yola çıktık. Proje kapsamında doğada insan eliyle kirletilen alanların temizliğini gruplar oluşturarak yapan çevre gönüllülerimiz, temizlik yapmadan önceki hali ile temizlikten sonraki halinin fotoğraflarını çekerek projenin diğer ayağı olan fotoğraf yarışmasına katıldı. Ardından temizliği yapılan doğadaki alanlara “Getirdiğin gibi, geri götür” şeklinde tabelalar asıldı” dedi.

TÜRKİYE'DE BENZERİ OLMAYAN BİR PROJE...

Proje çerçevesinde, Türkiye’de eşi benzeri olmayan bir fotoğraf yarışması ve sergi oluştuğunu da vurgulayan Büyükkafalı, şunları kaydetti:

“Tabi fotoğraflardaki ilk halleri, hem toplayanlar hem de sergileyenler için biraz üzücü oldu. Ama, onun dışında büyük bir iş başardık. Beyşehir’in 18 farklı doğal alanı temizlendi. Bir farkındalık oluşturmaya ve mesaj vermeye çalıştık doğayı kirletenlere. Sanıyoruz ki, bu insanların büyük bölümüne ulaştık. Bu insanlar artık atmıyor, atmayacak. Ya da daha az atacak veya dikkat edecekler. Bunu başardığımızı düşünüyoruz. Sergide yer alan fotoğraflara ilişkin manzara aslında çok üzücü. Ama üst tarafları ve bu üstteki 146 insanın emeğini görmek, oraların temiz halini görmek, o daha sevindirici. Alt taraftakiler ise üzücüydü. Biz de bu proje başlamadan önce doğanın böyle kirletildiğini sanmıyorduk. Çok şaşkınız, çok üzgünüz çevremizin bu halleriyle ilgili olarak. Ama, bu kirliliğin sebepleri, insanlar niçin çevresini kirletiyor, doğaya atılan bu cam şişeler niye alınmıyor, geri dönüşüme gitmiyor, bunların çalışmasını da yapacağız.”

ÖDÜL KAZANAN ÇEVRE GÖNÜLLÜLERİ NE DEDİ?

Fotoğraf yarışmasında birincilik ödülü kazanan balıkçı İbrahim Erdoğan, yürütülen projenin aslında bir sosyal duyarlılık projesi olduğunu dile getirerek, bu projeye destek vermek için mesaiye dahil olduğunu söyledi, “Ailece katıldık, 3 farklı yer temizledik. İnşallah bundan sonra herkes bilinçli olur. Bir daha çöplerini gelişigüzel sokağa, çevreye atmaz. Çöplerin yeri, yer değildir, çöp kutusudur. Biz bu mesajı vermek istiyoruz” dedi.

Yarışmada çektiği fotoğrafla ikincilik ödülünün sahibi olan rehber öğretmen Mehmet Ulvi Ulaş da, katıldıkları projede doğanın insan eliyle kirletildiğini gördüklerini belirterek, “Elimizden geldiğince temizlemeye, çektiğimiz fotoğraflarla da dikkat çekmeye çalıştık” ifadelerini kullandı.

Yarışmada üçüncülük derecesi elde eden İsmail Çeşmeci de, projenin devamının gelmesini beklediklerini ifade ederek, “Bu projenin toplumsal olarak ciddi manada faydasının olacağını söylemek istiyorum. Yarışmadaki tek siyah beyaz eserin sahibiydim. Ters ışık çalışmamla üçüncü oldum. Fotoğrafta yer alan modellerin hepsinin de çalıştığı bir kare oldu. Yeşildağ iskelede çevre temizliği yapmıştık, buranın kirli ve sonraki temiz halini fotoğraf karelerine yansıtmaya çalıştık” dedi.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Doğa,, insan, eliyle, böyle, kirletilmiş,, fotoğraf, sergisi, açıldı,
Yorumlar
Haber Yazılımı