Haber Detayı
06 Haziran 2022 - Pazartesi 12:05 Bu haber 4606 kez okundu
 
Doğa Severleri Cezbeden Coğrafya
BEYŞEHİR - Toroslar ve eteklerindeki coğrafya, Türkiye'nin en büyük tatlı su gölünün bulunduğu Beyşehir Gölü ve çevresi el değmemiş doğasıyla doğa severleri cezbediyor.
Yaşam Haberi
Doğa Severleri Cezbeden Coğrafya

BEYŞEHİR -Toroslar ve eteklerindeki coğrafya, Türkiye'nin en büyük tatlı su gölünün bulunduğu Beyşehir Gölü ve çevresi el değmemiş doğasıyla doğa severleri cezbediyor.

Sözkonusu coğrafya; manzarası, eşsiz doğal güzellikleri, biyolojik çeşitliliği ve çevresindeki tarihi ve kültürel potansiyeli ile doğa tutkunlarından da yoğun ilgi görüyor.

Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği bünyesinde faaliyet gösteren Beyşehir Treeking ve Doğa Yürüyüşleri Topluluğu son dönemde bir çekim merkezi haline gelen coğrafyanın her noktasında gerçekleştirdiği doğa yürüyüşü etkinlikleri ile ön plana çıkıyor.

İlçe dışından gelen doğa severler de bu etkinliklere yoğun katılım gösteriyor.

Etkinliklerle bölge ve yöre insanı doğa severlere her yönüyle tanıtılıyor.

Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Mustafa Büyükkafalı, yılın her döneminde düzenledikleri etkinliklere gösterdikleri ilgiden dolayı doğa tutkunlarına teşekkür ederken, etkinlikleri yaz döneminde de sürdüreceklerini belirterek, "Bu coğrafya anlatılmaz, yaşanır. Yaşamak isteyenleri aramızda görmek bizleri de çok mutlu edecektir" ifadelerine yer verdi.

Büyükkafalı, Beyşehir'in Asya, dünya ve Avrupa turuna çıkan yabancı bisiklet tutkunlarının da son dönemde geçiş yaptığı bir güzergah konumuna geldiğini de vurgularken, kültür elçisi olarak gördükleri yabancı konuklarını ilçede en iyi şekilde misafir etmenin gayret ve çabasında olduklarını da sözlerine ekledi.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Doğa, Severleri, Cezbeden, Coğrafya,
Yorumlar
Haber Yazılımı