Haber Detayı
09 Mart 2020 - Pazartesi 14:00 Bu haber 3416 kez okundu
 
Doğa tutkunları, kadınlar günü etkinliği için doğada buluştu
BEYŞEHİR - Konyalı doğa tutkunları, dünya kadınlar günü etkinliği için doğada buluştu.
Yaşam Haberi
Doğa tutkunları, kadınlar günü etkinliği için doğada buluştu

BEYŞEHİR - Konyalı doğa tutkunları, dünya kadınlar günü etkinliği için doğada buluştu.

Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Mustafa Büyükkafalı, yaptığı açıklamada, dernek bünyesinde faaliyet gösteren Beyşehir Doğa Yürüyüşler ve Treekking Topluluğu ve Beyşehir Belediyesi işbirliği ile düzenlenen doğa yürüyüşünün son adresinin Antalya sınırları içerisinde yer alan Üzümdere, İbradı, Ormana ve Gembos güzergahındaki doğal alanlar olduğunu söyledi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında düzenledikleri “Sarıhacılar, Akseki VI Sebaste Roma Yolu Doğu Yürüyüşü’ne Beyşehir ve çevre ilçelerin yanısıra Konya il merkezinden de çok sayıda doğa tutkununun katıldığını vurgulayan Büyükkafalı, “Topluluk olarak her hafta farklı bir alanda doğa yürüyüşü etkinliğine imza atıyoruz. Düzenlediğimiz son doğa yürüyüşüne kadınlarımızın da ilgisi yoğun oldu. Bu anlamda kadınlarımızın gününü ormanlık alanda gerçekleştirdiğimiz doğa yürüyüşünü tamamlamamızın ardından ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun’ içerikli pankart açarak ve kendilerine belediye başkanımızın gönderdiği çiçekleri uzatarak kutladık. Dernek olarak da kadınlarımızın bu özel gününü tebrik ediyoruz. Onlara minnet ve şükran duygularımızı doğaseverler olarak da ifade etmek istiyoruz. Bu anlamda etkinliklerimize  destek ve katkıyı hiçbir zaman esirgemeyen belediye başkanımız Sayın Adil Bayındır’a çok teşekkür ediyorum” dedi.


Topluluk olarak düzenledikleri Antalya'nın Akseki ilçesi Sarıhacılar Doğa Yürüyüşü ve Ormana Üzümdere Gezisi'ne büyük çoğunluğu Beyşehir'e Konya'dan gelen toplam 52 doğaseverin katıldığını belirten Büyükkafalı, "Derneğimiz ofisindeki buluşmanın ardından 3 farklı araçla Akseki ilçesine bağlı Sarıhacılar'a giderek doğa yürüyüşümüzü buradaki dağlık alanda gerçekleştirdik. Zaman zaman doğada kar örtüsü altında yürüdük. Akseki'de düğmeli evleri ziyaret ettik, o muhteşem dokuya tanıklık ettik. Sarıhacılar'da Akseki'ye göç yolundan 4 kilometre boyunca yürüdük. Doğada baharın habercisi açan ilk çiçekleri olan nevruz ve çiğdemleri fotoğrafladık. Doğaseverlerimiz, Üzümdere ve Ormana bölgesini de gezdirirken, Gembos ovasını tanıttık. Kış döneminin sonunda bahar bahar mevsimine girilirken yine çok güzel bir doğa etkinliği oldu. Herkesin memnun kalması bunun en güzel göstergesiydi."

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Doğa, tutkunları,, kadınlar, günü, etkinliği, için, doğada, buluştu,
Yorumlar
Haber Yazılımı