Haber Detayı
13 Kasım 2018 - Salı 11:30 Bu haber 5337 kez okundu
 
Doğaseverler, Atatürk’ü Ölüm Yıldönümünde Dağın Zirvesinde Andı
BEYŞEHİR - Beyşehirli doğaseverler, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete intikal edişinin 80.yıldönümünde, düzenledikleri doğa yürüyüşü etkinliğinde çıktıkları dağın zirvesinde Türk bayrağı ve Atatürk posterleri açarak andı.
Yaşam Haberi
Doğaseverler, Atatürk’ü Ölüm Yıldönümünde Dağın Zirvesinde Andı

BEYŞEHİR - Beyşehir Belediyesi öncülüğünde Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği Doğa Yürüyüşleri Topluluğu tarafından düzenlenen “Anamas Dağı İslibucak Çataloluk Radar Yürüyüşü” etkinliğine Selçuk Üniversitesi Doğa Yürüyüşleri Grubu’ndan üniversite öğrencilerinin de katıldığı çok sayıda doğasever katıldı.

Doğaseverler İslibucak bölgesinde başlayan etkinlik çerçevesinde Anamas Dağı’nın bin 970 rakımlı Radar Zirvesi’ne tırmandı. Doğaseverler, zirveye çıktıklarında Türk bayrağı ve Atatürk posterleri açarak Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusuna olan sevgisi ile gönül bağını gözler önüne serdi.

Beyşehir Belediyesi Kültür Etkinlikleri Sorumlusu ve Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Mustafa Büyükkafalı, yaptığı açıklamada, düzenledikleri doğa yürüyüşü etkinliklerinin devam ettiğini belirterek son etkinliği Atatürk’ü Anma haftası kapsamında Anamas Dağı’na gerçekleştirdiklerini söyledi. Büyükkafalı, etkinliğe Beyşehir’in yanısıra Konya ve çevre ilçelerden de yoğun bir katılım olduğunu belirterek, doğaseverlerin bin 970 rakıma sahip Radar zirvesine tırmanış gerçekleştirdiğini, çıkış ve inişle birlikte toplam 13 kilometrelik bir yürüyüş yapıldığını söyledi. Büyükkafalı, “Büyük Önder Atatürk’ü ölümünün 80.yıldönümünde dağın zirvesinde Türk Bayrağı ve posterini açarak anmış olduk. Bu anlamlı etkinliğin organizesinde bizlere her zaman olduğu gibi desteğini esirgemeyen Beyşehir Belediye Başkanımız Murat Özaltun Bey’e doğaseverler olarak teşekkür ediyoruz” dedi.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Doğaseverler,, Atatürk’ü, Ölüm, Yıldönümünde, Dağın, Zirvesinde, Andı,
Yorumlar
Haber Yazılımı