Haber Detayı
21 Nisan 2018 - Cumartesi 12:30 Bu haber 20854 kez okundu
 
Ebeler Haftası 5-12 Mayıs Olsun
Sağlık-Der Konya İl Başkan Yardımcısı Ebe Melike Oğuz 21-28 Nisan Ebeler Haftası dolayısı ile yaptığı basın açıklamasında “Ebeler Haftası tarihinin değiştirilmesi”ni teklif etti.
Sağlık Haberi
Ebeler Haftası 5-12 Mayıs Olsun

      Başkan Yardımcısı Oğuz basın açıklamasında;  “Dünya’ya ilk gözümüzü açtığımızda kendimizi kollarında bulduğumuz, annemizden önce ilk tenimize dokunan kişiler ebelerdir.

       Gebelik öncesinde bilinçlendirme çalışmaları ve eğitimler,  gebelik esnasında takipler, nihayetinde doğum ve sonrasında anne ve bebeğin sağlığını takip etmekte olan ebeler,  sağlık sistemimizin vazgeçilmez unsurlarıdır.

        Ebeler, sağlık hizmetlerinin temel parametrelerini oluşturan canlı doğum oranlarının artmasında,  anne ve bebek ölüm oranlarının azaltılmasında, aşılama ve bağışıklama çalışmalarının sağlıklı bir şekilde yürütülmesinde etkin rol almaktadırlar.

         Sağlık sistemimizin başarıya ulaşmasında her sağlık çalışanının yeri ve önemi vazgeçilmezdir.  Ancak sağlık meslek grubu olarak ebelere özverili çalışmaları ölçüsünde yeteri derece de önem verilmediğini düşünmekteyiz.

        Ülkemizde doğum hizmeti sunulan tüm hastanelerde ebelik hizmetlerinin güçlendirilmesi, normal doğumun desteklenmesi ve sunulan sağlık hizmeti kalitesinin daha da artırılması gerekmektedir.

        Her yıl 21-28 Nisan tarihlerinde Ebeler Haftası, 5 Mayıs tarihinde ise Dünya Ebeler Günü kutlanmaktadır.  Sağlık-Der Konya Şubesi olarak ebelik mesleğinin öneminin ve sorunlarının hak ettiği ölçüde ve hak ettiği değerde gündem oluşturması, sağlık hizmetlerinin temel unsurlarından anne, bebek, gebelik ve doğum gibi ebelik mesleğinin ayrılmaz sağlık konularının yoğun şekilde işlenebilmesi ve toplum bilincinin artırılması açısından Ebeler Haftasının 21-28 Nisan tarihleri yerine, 5 Mayıs Dünya Ebeler Gününü de içerisine alacak şekilde 5-12 Mayıs tarihleri arasında kutlanmasını teklif etmekteyiz” şeklinde dile getirdi.

         Ebe Oğuz, “Bu teklifimize, Sağlık Bakanlığımızın, sağlıkla ilgili sivil toplum kuruluşlarımızın, üniversitelerimizin ve mesleği ebelik olan sağlık mensubu arkadaşlarımızın desteğini beklemekteyiz. Sağlık-Der Konya Şubesi olarak mesleklerinin kutsallığına inanarak büyük bir sevgiyle insanımıza hizmet eden, gece gündüz demeden özveriyle görev yapan tüm ebelerimizin Ebeler Haftasını bir kez daha kutluyor, ülkemizin sağlığına yaptıkları katkılardan dolayı şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Ebeler, Haftası, 5-12, Mayıs, Olsun,
Yorumlar
Haber Yazılımı