Haber Detayı
30 Eylül 2022 - Cuma 11:57 Bu haber 4016 kez okundu
 
En Çok Atık Pili Onlar Topladı
BEYŞEHİR - Beyşehir'de, en çok atık pili toplayan öğrenciler, öğrenim gördükleri okula birincilik ödülü kazandırdı.
Yaşam Haberi
En Çok Atık Pili Onlar Topladı

BEYŞEHİR - Beyşehir'de, en çok atık pili toplayan öğrenciler, öğrenim gördükleri okula birincilik ödülü kazandırdı.

Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (Tap) ve Beyşehir Belediyesi tarafından ilçe genelinde müşterek olarak başlatılan "atık pil toplama" kampanyası devam ediyor.

Çevreye büyük oranda zarar veren kullanım süreleri dolmuş atık piller ile ilgili “Atık Pil Toplama Projesi” başlatan Tap Derneği, Beyşehir'de İlçe Belediyesi öncülüğünde resmi kurum ve okullarda pil toplama noktaları oluşturdu.

Uygulama noktalarında toplanan ve çıkan pillerin miktarına göre yapılan ödüllendirmede Mehmet Akif Ersoy İmam Hatip Ortaokulu Beyşehir birincisi oldu.

En çok pil toplayan okulun öğrencilerine hediyesi Beyşehir Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü görevlileri tarafından verildi.

Mehmet Akif Ersoy İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Hüseyin Varan, kampanyaya 351 kilo atık pil toplayarak destek verdiklerini belirterek, "İlçemizde en çok atık pili toplayan öğrencilerimiz okulumuzu ilçe birincisi yaptı. Proje kapsamında Robo Maker setini hediye eden belediyemize teşekkür ediyoruz" ifadelerine yer verdi.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: En, Çok, Atık, Pili, Onlar, Topladı,
Yorumlar
Haber Yazılımı