Haber Detayı
30 Mart 2020 - Pazartesi 11:08 Bu haber 5535 kez okundu
 
Evde Çocuklarınızla Hazırlayabileceğiniz Sağlıklı İçecekler
BEYŞEHİR - Zorunlu olarak evde bulunduğumuz şu günlerde çocuklarımızın bağışıklık sistemini güçlendiren içecek ve atıştırmalıklarla beslenmesini sağlayabiliriz.
Yaşam Haberi
Evde Çocuklarınızla Hazırlayabileceğiniz Sağlıklı İçecekler

BEYŞEHİR - Zorunlu olarak evde bulunduğumuz şu günlerde çocuklarımızın bağışıklık sistemini güçlendiren içecek ve atıştırmalıklarla beslenmesini sağlayabiliriz. Bu arada lise ve ortaokula giden çocuklarımız da sağlıklı ve besleyici yemek hazırlayabilirler.  Bu konuda onları destekleyelim.

Meyveli soda : Bilindiği gibi marketlerde hazır olarak satılmaktadır. Fakat biz bunun sağlıklı ve daha lezzetli olanını yapacağız.
Malzemeler: Sade maden suyu, bir şişe. *Limon suyu (yarım limon suyu ve rendelenmiş limon kabuğu) **Çocuğumuzun ihtiyacına göre 1- 2 yemek kaşığı pekmez
Yapılışı: malzemeler bir araya getirilip karıştırılır. Süzülerek içilir. Not: * limon suyu yerine portakal suyu ve portakal kabuğu rendesi, ev yapımı vişne suyu ve çilek püresi de kullanılabilir. ** demir eksikliği anemisi olan çocuklar için özellikle tavsiye edilir. 



Gazlı ayran: Marketlerde satılan gazlı içeceklerin yerine neden gazlı ayran olmasın. Özellikle 7 yaş altı çocuklar için mutlaka denenmelidir. 
Malzemeler: Sade maden suyu Yoğurt( mümkünse ev yapımı) Bir miktar su 
Yapılışı: malzemeler bir araya getirilip karıştırılır. Minerallerden oldukça zengin olan bu ayran çocuklarımızın kemik gelişimini güçlendirecektir. 
Sütlü ayran: Yaptığımız ayranın içerisine o gün içilmeyen sütü ekleyebilirsiniz. Enfes ve kıvamlı bir içecek olacaktır. 



Limonata*: Limonlar robottan geçirilir. Bir miktar şekerle iyice karıştırılır. Tekrar robottan geçirilir. Su eklenir. Buzdolabında bekletilir ve süzülerek içilir. 
Not: limonatanın içerisine nane, reyhan gibi aroma verici baharatlar eklenebilir. 
Not: limon yerine dondurucuda bekletilmiş portakal kullanabilirsiniz. Çocuklarınız için çok güzel bir seçenek olacaktır. 

Kakaolu süt: Marketlerde satılan kakaolu veya çikolatalı süt yerine bu içecek, çok daha sağlıklı olacaktır. Ayrıca *sporcu içeceği olarak tüketilebilir. 
Malzemeler: Sıcak süt Kakao tozu vanilya bir miktar şeker 
Yapılışı: Malzemeler bir araya getirilip karıştırılır. 
Bu tarifi özellikle ilkokul çağındaki çocuklarınız yapsınlar. Çünkü marketlerdeki kakaolu sütleri en çok onlar tüketiyor. 




*Çilekli süt: Bizim kültürde sütü meyveli olarak evde hazırlamak çok tercih edilmez. Bu yüzden de çocuklarımız hazır paketli, aroma ve şeker eklenmiş sütleri almayı tercih eder. Aslında çok sağlıklı lezzetli ve basit bir tariftir. 
Malzemeler: Soğuk süt ( 1 su bardağı) 10-15 adet çilek İsteğe bağlı şeker veya bal 
Yapılışı: süt ile çilekler robotta karıştırılır. İstenirse şeker veya bal eklenir. Bu tarifi siz de beğenerek içebilirsiniz. Şeker eklemeden yapılan içecekten yaşlılarda bir miktar içebilir. 
*not: çilek yerine muz kullanabilirsiniz. 

Ev dondurması: Son olarak da ev dondurması ailece tüketebileceğiniz bir tatlıdır. 
Malzemeler: Yoğurt (soğuk ve katı olmalı) Süzme bal Bir miktar kırılmış fındık 
Yapılışı: dondurma kaselerine 2-3 yemek kaşığı yoğurt konur. Üzerine bal gezdirilir. Ve fındık parçacıkları eklenir. Afiyetle yenir. Bu tatlıyı oruç tutanlar sahurda( çok soğuk olmamalı) içene muz ekleyerek yiyebilirler. 

Dyt. Aynur AKDENİZ

 

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Evde, Çocuklarınızla, Hazırlayabileceğiniz, Sağlıklı, İçecekler,
Yorumlar
Haber Yazılımı