Haber Detayı
03 Nisan 2014 - Perşembe 21:10 Bu haber 6583 kez okundu
 
Farkında mıyız?
BEYŞEHİR - Beyşehir’de eğitim alan otistik öğrenciler Dünya Otizm Farkındalık Günü kapsamında düzenlenen etkinlikte öğretmenleriyle ilçe merkezinde broşür dağıttı.
Eğitim-Kültür Haberi
Farkında mıyız?

          BEYŞEHİR - Beyşehir ilçesinde Kamil Akkanat Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi'nde eğitim gören otistik öğrenciler, 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü çerçevesinde, öğretmenleri nezaretinde şehir merkezinde esnaf ziyareti yaparak ellerindeki otizm konusunda bilgilerin yeraldığı broşürleri dağıttı.
           Okul bünyesindeki otistik sınıfında eğitimi gören  Furkan Çobanoğlu ise, Anıt meydanında normal insanların bile yapamadığı matematiksel işlemleri zihninde birkaç saniye içerisinde yaparak görenleri kendisine adeta hayran bıraktı.
            Beyşehir Kamil Akkanat Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Müdürü Mustafa Çelik, yaptığı açıklamada, uygulama merkezi olarak otistik sınıf öğrencileriyle birlikte Dünya Otizm Farkındalık Günü çerçevesinde otizm konusunda bir farkındalık oluşturmak üzere bir etkinlik düzenlediklerini ve öğretmenler ile öğrencilerin hazırlamış olduğu broşür ve dökümanları halka ve esnaflara dağıttıklarını belirterek, “Bu konuda toplumsal duyarlılığı biraz daha artırabilirsek henüz teşhis tanısı yapılmamış otistik öğrencilerin eğitimine biraz daha erken başlanmasını sağlayabilirsek olumlu bir çalışma yapmış olacağımızı düşünüyorum”dedi.
            OTİSTİK FURKAN GÖRENLERİ KENDİNE HAYRAN BIRAKIYOR…
          Çelik, otizmli öğrenci Furkan Çobanoğlu’nun, otistik çocukların gerekli eğitim verildiğinde neler yapabileceğini yaptığı çalışma ile gözler önüne serdiğini de dile getirerek, “Bu çocuklar belli bir alanda hepsi matematik veya aynı alanda değil, farklı alanlarda kimisi ses, kimisi matematik, kimisi resim, kimisi koku, kimisi dokunma alanlarında çok iyi yetenekleri ve özelliklerini geliştirebiliyorlar. Bugün dünya çapında bildiğimiz birçok mucit bilim adamı aslında otizmli olan bireylerdir. Furkan çok rahatlıkla zihninden birkaç saniye içinde  matematiksel işlemler yapabiliyor, ayrıca resim ve okuma alanında da normal öğrencilerden daha hızlı ve daha fazla kelime okuyabiliyor. Yeterki biz çocuklarımızla ilgilenelim, yeterki aile ve toplum olarak, eğitim kurumları olarak gerekli destek ve ilgiyi bu çocuklara gösterelim. Ben mutlaka sonuç alacağımıza inanıyorum. Furkan Çobanoğlu, 5’inci sınıf öğrencisi, okuma yazmayı ailesinin verdiği gazete, dergi ve kitapla, kendi çabasıyla öğrenmiş bir çocuk.”dedi.
         TEDAVİSİ YOK AMA…
         Otistik Rehber Öğretmeni Merve Dayan ise, otizmin bir eksiklik değil, farklılık olduğunu dile getirerek, “Otizmin genel olarak nedeninin ne olduğu hala bilinmiyor. Hala büyük bir sır, bu çözülemedi ama bunun biyolojik olduğu düşünülüyor ve maalesef tedavisi mümkün olmayan bir hastalık. Tedavisi yok ama eğitimle en iyi dereceye getirilebilir çocuklarımız. Bu yüzden ailelere söyleyeceğim, sabırlı olmalılar ve ilgilerini kesinlikle üzerlerinden eksik etmemeleridir. İlgiyle bütün çocuklar iyileşebilir”dedi.

Kaynak: Editör: BGRT
Etiketler: BEYŞEHİR, , Beyşehir’de, eğitim, alan, otistik, öğrenciler, Dünya, Otizm, Farkın
Yorumlar
Haber Yazılımı