Haber Detayı
04 Şubat 2016 - Perşembe 10:00 Bu haber 4636 kez okundu
 
Fasıllar'ın Turizm Bölgesi Olması İçin Bakanlığa Müracaat Edildi
BEYŞEHİR - Beyşehir İlçe Belediyesi, Fasıllar Mysthia Antik Kenti’nin turizm bölgesi ilan edilmesi için Kültür ve Turizm Bakanlığı’na resmi başvuruda bulundu.
Eğitim-Kültür Haberi
Fasıllar'ın Turizm Bölgesi Olması İçin Bakanlığa Müracaat Edildi

BEYŞEHİR - Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, yaptığı yazılı açıklamada, ilçeye bağlı Fasıllar Mahallesi’nde yer alan Mysthia Antik Kenti’nin turizm bölgesi olması için Beyşehir Belediyesi olarak bakanlık nezdinde girişim başlattıklarını belirtti.
        Antik kentin turizm bölgesi ilan edilmesi için hazırladıkları dosyayı Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım ve Planlama Dairesi Başkanlığı’na teslim ettiklerini belirten Özaltun, Beyşehir Belediyesi olarak bölgedeki tarihi doku ve zengin potansiyelin daha da ön plana çıkarılarak turizme kazandırılmasını arzu ettiklerini söyledi.
        Özaltun, yerli ve yabancı arkeologların da ilgisini çeken ve yörede kurulan medeniyetler hakkında bilgiler veren antik kent için kitap yazarları ve araştırmacıların bu bölgeyi ‘eski medeniyet abidelerinin üst üste yığıldığı, iç içe girdiği yer olarak’ ifade ettiğini vurgulayarak, "Burada Hititler’in, Bizanslılar’ın ve daha eski uygarlıklara ait abideler ve tarih yadigarlarının varlığından söz edilmektedir. Halen bölgede kapsamlı arkeolojik çalışmalar yapılırken, çok yakında antik kentimizin yer altı taramasının da yapılarak bu bölge hakkında daha detaylı bilgiler elde edilmesini bekliyoruz” dedi.
        Antik kentte dünyanın en büyük kaya anıtının da yer aldığını vurgulayan Özaltun,şunları kaydetti:  “Meşhur Hitit Fasıllar Anıtı (Kurtbeşiği anıtı) ve Antik Mysthia Kenti eserleri hala koruma altına alınamamış ve buradaki tarihi değere sahip antik eserler kendi kaderine terk edilmiştir. Bu bölgenin turizm bölgesi ilan edilmesiyle Beyşehir’e gelen yerli ve yabancı turistlerin sayısı daha da artacak, bu bölgeye yapılacak yönlendirmelerle, ilçemiz ve Fasıllar Mahallemizin ekonomisi büyük canlılık kazanacak ve devletimizin 2023 kırsal kalkınma bölgeleri projesine de büyük katkı sağlanmış olacaktır. Kültür ve Turizm Bakanlığımızdan bu bölgenin turizm bölgesi olarak ilan edilerek turizme kazandırılması hususunda desteklerini bekliyoruz.”

Kaynak: Editör:
Etiketler: BEYŞEHİR, , Beyşehir, İlçe, Belediyesi, Fasıllar, Mysthia, Antik, Kenti’nin, tur
Yorumlar
Haber Yazılımı