Haber Detayı
21 Eylül 2019 - Cumartesi 13:53 Bu haber 5889 kez okundu
 
Fotoğraf sanatının duayenleri Beyşehir’de buluştu
BEYŞEHİR - Beyşehir’de düzenlenen Sille Sanat Sarayı’nın 8.Üyeler Buluşması’nda konuşan Belediye Başkanı Adil Bayındır, “Beyşehir’in tanıtımına yaptığınız katkılardan dolayı fotoğraf sanatının duayeni olan siz fotoğraf sanatçılarımıza minnettarız”dedi.
Eğitim-Kültür Haberi
Fotoğraf sanatının duayenleri Beyşehir’de buluştu

BEYŞEHİR - Beyşehir’de düzenlenen Sille Sanat Sarayı’nın 8.Üyeler Buluşması’nda konuşan Belediye Başkanı Adil Bayındır, “Beyşehir’in tanıtımına yaptığınız katkılardan dolayı fotoğraf sanatının duayeni olan siz fotoğraf sanatçılarımıza minnettarız”dedi.

Beyşehir Belediyesi’nin evsahipliğinde, Sille Sanat Sarayı, Beyşehir Ticaret Odası, Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği Beyşehir Fotoğraf Kulübü, Beyşehir Fotoğraf Topluluğu’nun (BEYFOT) destek ve katkılarıyla Beyşehir Belediyesi Kültür ve Yaşam Merkezi’nde gerçekleştirilen fotoğrafçılar buluşmasının açılışında kürsüye gelen Belediye Başkan Bayındır, burada yaptığı konuşmada, “Dünyanın ve Türkiye’nin muhtelif yerlerinden kopup da benim şehrime, Beyşehir’ime gelen sizleri, fotoğraf sanatının duayenlerini, bu sanata emek verenleri, fotoğraf sanatını anlatmak ve tanıtmak bakımından gönül verenleri burada saygıyla selamlıyorum” diyerek sözlerine başladı.

Sille Sanat Sarayı’nın kurucusu olan uluslararası fotoğraf sanatçısı  hemşerileri Reha Bilir’in uzun yıllardır devam edegelen çalışmalarıyla Beyşehir’in tanıtımına ve bugünkü noktalara gelmesinde çok önemli katkılar sunduğunu konuşmasında vurgulayan Başkan Bayındır, “Belediye başkanı olarak görev yaptığım daha önceki hizmet dönemlerimde Reha Bilir kardeşim bir gün geldi, dedi ki; ‘Başkanım Beyşehir’de bir fotoğraf yarışması düzenleyebilir miyiz?’ Dedim ki, tabi… Reha Bey’in bizim şehrimizin sizlere ulaşmasında, sizlerin tanımanızda emeği büyüktür, kendisine teşekkür ediyorum. O gün başlatmıştık. Benden sonra iki üç defa daha yapılmış, sonra bırakılmış. Şimdi ise bu buluşma etkinliği vesilesiyle tekrar birlikteyiz, bizleri cesaretlendirdiniz. Hepiniz sağolun varolun. İçinizde fotoğraf sanatının devleri olan iki değerli hocam Bosna’dan, İran’dan, Makedonya’dan, dünyanın öteki uçlarından buraya kadar gelen değerli dostlarımız var. Konya’mızdan, Antep’imizden, Şanlıurfa’mızdan, memleketimizin muhtelif yerlerinden gelen fotoğrafın duayeni olan dostlarımız var. İyi ki geldiniz. Kendimizi yalnız hmiyoruz” diye konuştu.

Beyşehir’de belediye başkanı olarak yeniden göreve gelmesiyle birlikte ilçede yeniden bir huzur, barış ve sevgi ortamı sağladıklarını konuşmasında vurgulayan Başkan Bayındır, siyasi görüşü ne olursa olsun bugün herkesin birlik ve beraberlik içerisinde kucaklaşıyor olmasından dolayı büyük bir mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Başkan Bayındır, fotoğrafçı dostlarını Beyşehir’de ağırlamaktan duydukları memnuniyeti de ifade ederken, ilçede fotoğraf noktasında değerlendirilebilecek pekçok kriterin var olduğunu belirterek, “Güneşin koşarak doğup hüzünle battığı şehir’ demiştim 1989’da. ‘Güneş gitmek istemiyor’ demiştim,’ doğacağı zaman son sürat geliyor’ demiştim. Beyşehir’de kriterler çok, göl ararsanız göl, kratör gölü ararsanız Karagöl, dağın 2 bin metresinde bu göl. Beyşehir Gölü etrafında ormanlar, mağaralar, nehirler, ırmaklar, sarkıtlar, dikitler ve Allah’ü Teala’nın bu yöreden esirgemediği pekçok güzellik var. Biz fotoğraf sanatçılarına o yüzden minnettarız. Bizim halkımızın ulaşamadığı, göremediği o güzellikleri açılan fotoğraf sergileriyle gösteriyor ve gözler önüne seriyorsunuz. O yüzden sizler bu sahanın, bu mekanların, kültür merkezlerinin,   dağlarımızın, göllerimizin, nehirlerimizin, tabiatımızın, leylekler vadimizin sahibisiniz. Bizim baş tacımızsınız, iyi ki de geldiniz. Sizleri burada görmekten gurur duyuyoruz” şeklinde sözlere yer verdi.

Konuşmaların ardından Seyit Ali Ak Kupası yarışmasında başarılı bulunan isimlere ödülleri verilirken sunumları gösterildi.  Programda, yeni SSS ünvanları rozet ve sertifika sunumu da gerçekleştirildi.

Bu yıl Beyşehir’de düzenlenen fotoğrafçılar buluşması, yurt dışı ve yurtiçinden çok sayıda fotoğrafçıyı biraraya getirdi. Fotoğrafçılar, üç gün süreli etkinlikte Beyşehir’in değişik mekanlarında fotoğraf mesaisi de yürütecek.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Fotoğraf, sanatının, duayenleri, Beyşehir’de, buluştu,
Yorumlar
Haber Yazılımı