Haber Detayı
07 Haziran 2022 - Salı 16:59 Bu haber 5139 kez okundu
 
Gembos Ovası'nda Ekili Alanlar Sular Altında
DEREBUCAK - Derebucak ilçesinde aralıklarla etkili olan yağışın ekili alanların sular altında kalmasına yol açtığı bildirildi.
Bölgeden Haberi
Gembos Ovası'nda Ekili Alanlar Sular Altında

DEREBUCAK - Derebucak ilçesinde aralıklarla etkili olan yağışın ekili alanların sular altında kalmasına yol açtığı bildirildi.

Derebucak Pınarbaşı Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Orhan Bozkurt, ilçede sabah saatlerinden bu yana aralıklarla etkisini sürdüren yağışların özellikle Gembos Ovası'ndaki ekili alanların sular altında kalmasına neden olduğunu söyledi.

Sabah saat 10.00 sıralarında başlayan yağışın halen devam ettiğini belirten Bozkurt, "Konya'da Haziran ayının ilk haftasında en fazla yağış alan ilçelerden birisi olan Derebucak'ımızda bu yağışlar bugün de devam ediyor.

Saat 13.30 sıralarında yağışlar durmuştu. Ancak tekrar yer yer doluyla birlikte etkili olan yağmurlar kuvvetli sağanak şeklinde bölgemizde sürüyor.

Yağışlar sebebiyle Gembos Ovası'ndaki ekili alanlarımız maalesef sular altında kaldı.

Tarlalar adeta göle dönüştü. Yaklaşık 29 bin dekarlık alana sahip ovada 10 bin dekarlık alanın sular altında olduğunu öngörüyoruz.

Ovada halen çiftçilerimizin ayçiçeği, şeker ve dermason fasulye, barbunya, çilek, silajlık mısır, şeker pancarı gibi ürünleri ekili durumda.

Ancak, özellikle suyla kaplı alanlarda bazı ürünlerde bitkilerde zarar söz konusu.

Çileklerde meyvelerin döküldüğü gözlenirken, bazı ürünlerin yapraklarında da kırılma söz konusu.

Şu anda zararın ne kadar olduğu konusunda yağışların durmasının ardından yapılacak tespitler neticesinde gerçek durum ve tablo ortaya çıkacak diye düşünüyoruz." ifadelerine yer verdi.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Gembos, Ovası'nda, Ekili, Alanlar, Sular, Altında,
Yorumlar
Haber Yazılımı