Haber Detayı
13 Şubat 2016 - Cumartesi 09:33 Bu haber 4744 kez okundu
 
Genç Girişimcilere KOSGEB Destekli Kurs
BEYŞEHİR - Beyşehir ilçesinde, önümüzdeki günlerde başlayacak uygulamalı girişimcilik kurslarının ardından çalışma hayatına yeni girişimciler katılacak.
Eğitim-Kültür Haberi
Genç Girişimcilere KOSGEB Destekli Kurs

BEYŞEHİR - Beyşehir Belediyesi ile Konya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü (İŞKUR) arasında 1 Mart’tan itibaren KOSGEB destekli“ uygulamalı girişimcilik” kurslarının açılması için protokol imzalandı.
        Protokole, Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun ile Konya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Emrah Keleş Konya’da kurumun hizmet binasında imza attı.
        Beyşehir Belediye Başkanı Özaltun, imza töreninin ardından yaptığı açıklamada, uygulamalı girişimcilik kurslarından 18 yaşın üzerinde daha önce işyeri olmamış gençlerin istifade edebileceğini belirterek, “Gençlerimiz bu eğitimi aldıktan sonra devletimizin 50 bin liralık hibesini alıp işyerlerini açacaklar, ardından da bu miktar yetmezse 100 bin liralık, iki yıl ödemesiz ve 2 yıl vadeli sıfır faizli kredi imkanından yararlanabilecek. Artık şu ön plana çıkıyor; ‘eğer ben işyeri açmak istiyorum’ diyen bir girişimcimiz varsa, bunun önünde herhangi bir maddi engeli kalmıyor; yapacağı tek şey kursa başvurup gerekli belgelerden sonra işyerini açmak olacak” dedi.
        Uygulamalı girişimcilik kursundan ilk etapta 100 kişinin istifade edeceğini de vurgulayan Özaltun, “50 kişi Beyşehir merkez, 25’ü Üzümlü ve kalan 25’i de Huğlu mahallelerinden olacak. 1 Mart’tan itibaren ise eğitim için startı veriyoruz. Tabi bu sayılarla sınırlı kalmayacağız, bundan sonraki süreçte de talepler gelmeye devam ederse İŞKUR İl Müdürlüğümüzün de desteğiyle daha geniş katılımlı bir protokol imzalayıp girişimci sayımızı ilçemizde daha da artırmanın çabası içerisinde olacağız” dedi.
         Özaltun, girişimcilik projelerine çok önem verdiklerini, Beyşehir Belediyesi olarak esnaf, sanayici ve vatandaşın her zaman bu konularda yanında olmaya devam edeceklerini kaydetti.
          Konya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Emrah Keleş de, gençlere kendi işlerini kurabilmeleri için girişimcilik eğitimleri verdiklerini belirterek, bu eğitimlerin ardından kursiyerlerin aldıkları belgelerle KOSGEB üzerinden kendi projelerini hazırlayıp iş ve çalışma hayatında yer alabileceklerini söyledi. Beyşehir Belediyesi ile bu bağlamda KOSGEB üzerinden gençlere kendi işyerlerini kurabilmeleri adına İŞKUR olarak bir protokol imzalayarak süreci başlattıklarını anlatan Keleş, “İnşallah tüm belediyelerimizle ve ilçelerimizde bu programları başlatıp, yerinde iş kurmak isteyen kardeşlerimize yönelik hizmetler vermeye devam edeceğiz” dedi.

Kaynak: Editör:
Etiketler: BEYŞEHİR, , Beyşehir, ilçesinde, önümüzdeki, günlerde, başlayacak, uygulamalı, g
Yorumlar
Haber Yazılımı