Haber Detayı
27 Şubat 2016 - Cumartesi 09:30 Bu haber 4987 kez okundu
 
Girişimci Adaylar Mülakatta Ter Döktü
BEYŞEHİR - Beyşehir Belediyesi ile İŞKUR arasında imzalanan KOSGEB destekli uygulama girişimcilik eğitimlerine katılmak üzere başvuruda bulunanlar, girişimci adayı olarak düzenlenen mülakatta ter döktü.
Ekonomi Haberi
Girişimci Adaylar Mülakatta Ter Döktü

BEYŞEHİR - Beyşehir Belediyesi’nin 3.katındaki toplantı salonunda gerçekleştirilen mülakatlar öncesinde katılımcılara yönelik bir konuşma yapan ve gençlere girişimcilere verilecek destekler konusunda önemli mesajlar veren Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Beyşehir Belediyesi olarak toplumun her kesimine hizmet ettiklerini vurguladı.

“GENÇ KESİME ÇOK ÖNEM VERİYORUZ”

        Yediden yetmişyediye tüm Beyşehirli hemşehrilerinin hizmetkarı olduklarının altını bir kez daha çizen ve onların istekleri noktasında projeler üretmeye çalıştıklarını anlatan Özaltun, “Cumhurbaşkanımız ve başbakanımızın en çok değer verdiği iki kesim var. Birincisi gençler, ikincisi ise bayanlar. Özellikle çalışan bayanlara daha çok desteklemeler yapılıyor. Gerçekten toplumun her kesimi önemli ama gençler çok daha önemli. Sebebi ise, hep söylüyorum; bu makamlar mevkiler hep gelip geçici. Bu makamlara bizden sonra genç nesiller gelecek” dedi.
        Bundan dolayı genç neslin en iyi şekilde eğitim alabilmesi noktasında gayret gösterildiğini vurgulayan Özaltun, şöyle devam etti: “Hizmet noktasında, fırsat noktasında imkanlar verirsek ve gençlerimizi gelecekte bulunacakları konumlarla ilgili olarak yetiştirilmeleri noktasında katkı sağlayabilirsek bu bizim için ve ülkemiz için kazanç kaynağı olacaktır. Biz de bu münasebetle gerek üniversiteli kardeşlerimize olsun, gerekse Beyşehir’deki gençlerimize olsun sürekli onlara üretmeleri noktasında imkanlar sunuyoruz. Bunlardan bir tanesi de girişimcilik eğitimi. Girişimcilik eğitimi, şu anda ülkenin farklı farklı noktalarında olduğu gibi Beyşehir’de de veriliyor. Her zaman “Konya’nın denizini içinde barındıran bir inci” olarak nitelendirdiğimiz Beyşehir’de de bu incinin daha da kıymetlenmesi ve parlaması noktasında emek sarf ediyoruz. İnşallah girişimcilik eğitimini aldıktan sonra  gençlerimiz sayesinde bu konuda da amacımıza ulaşmış olacağız.”

TÜFEK SEKTÖRÜNÜN MERKEZİ ÜZÜMLÜ VE HUĞLU’DA DA GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ FIRSATLARI…

        Beyşehir’de uygulamalı girişimcilik eğitimlerinin Beyşehir merkezin yanısıra Üzümlü ve Huğlu mahallelerinde de verileceğini aktaran Özaltun, ilk etapta ilçe merkezinde 25 kişinin bu eğitimlerden istifade edeceğini, ardından ise tekrar bir 25 kişinin daha yararlanabileceğini belirterek, zamanla bu sayının daha da artabileceğini söyledi. Özaltun, Beyşehir Belediyesi olarak İŞKUR’la 150 kişilik bir ön protokol yaptıklarını anlatarak, şunları kaydetti: “Bu sayı 300 olursa bugün İŞKUR-Beyşehir Belediyesi ortaklaşa, yarın da Ticaret Odası-Beyşehir Belediyesi veya İŞKUR derken ne kadar çok girişimcilik eğitimi almak isteyen kardeşimiz varsa ve gerçekten ama, gerçekten iş yapacak ve girişimciliği yapacak kardeşlerimize biz kurslar vereceğiz inşallah. Bugün belki burada 75-80 arkadaşımız var. Biraz sonra komisyonumuz kurulacak ve belirli arkadaşlarımız olacak, belirli arkadaşlarımız olmayacak. Ama olanlar sevinsin, olmayanlar da üzülmesin. Sonra tekrar bir mülakat daha olacak.

“BEYŞEHİR FIRSATLAR ŞEHRİ, BU İMKANI İYİ DEĞERLENDİRİN”

         Hedefimiz şu;  müracaat eden her kardeşimize girişimcilik eğitimini aldırtmak. Ama bazı alanlarda girişimcilik eğitimi verilmiyor. Önce internetten araştırın; Beyşehir öyle güzel fırsatlar veren bir şehir ki gerçekten farklı farklı noktalarda girişimcilik yapabileceğiniz sektör ve alanlar var. O noktada kendinizi geliştirin ve o imkanlar noktasında eğitiminizi alın ve bu eğitimi aldıktan sonra biliyorsunuz değil mi? 50 bin liralık hibe. Bunu aşama aşama alıyorsunuz tabi. Arkasından 100 bin liralık sıfır faizli ilk 2 yıl ödemesiz 4 yılda ödenecek bir kredi, sıfır faizle. Dolayısıyla ‘ben işyeri açacağım, girişimcilik yapacağım’ diyen kişiye artık maddi yönden herhangi bir sıkıntı yok. Ama ‘ben fabrika yapacağım’ diyenlere tabi bu paralar yetmez. Bu işler küçükten başlar büyüyerek devam eder. Bu noktada bugün inşallah komisyonumuz 25 kişiyi seçecek. Bu 25 kişi eğitimi aldıktan sonra ben bu ilk 25’i takip edeceğim. İlk 25 benim için önemli. Bu ilk 25’e biz fırsat tanıyacağız. Bu ilk 25 inşallah Beyşehir’de hemen girişimcilik eğitimini alır almaz üretime, hizmete başlayacaklar. Eğer bu niyetle değil de ‘Ya ben girişimcilik eğitimimi alayım da 10 yıl sonra, 5 yıl sonra ihtiyacım olur diyen varsa şimdiden bence kafasından sertifika almayı bir kaldırsın. Ben ilk 25’i takip edeceğim diyorum.  Özellikle bunu komisyonumuza söylüyorum. Bu ilk 25’i öyle seçin ki Beyşehir’in parlayan yıldızları olsun. Çünkü Beyşehir sizlerle birlikte büyüyecek, sizlerle birlikte gelişecek inşallah. Yeter ki siz isteyin devletimiz, özellikle başbakanımız ‘gençlere fırsat tanıyın, önlerini açın’ diyor. Biz de bu noktada sizlere mümkün olduğunca fırsat tanıyacağız, önünüzü açacağız. Sizler daha isteyeceksiniz. Biz de sizin yanınızda olacağız inşallah. Bu noktada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum, inşallah hepiniz kurada çıkarsınız diyorum. Siz girişimcilik eğitimi almak istedikten sonra biz sizin yanınızda olacağız. Bu açık çeki verdim, ucu açık. Hayırlı uğurlu olsun bu girişimcilik eğitimimiz. Tabi bu girişimcilik eğitimini aldıktan sonra belgenizi alıp çerçeveletip odanıza asmayın. O almış olduğunuz girişimcilik sertifikasını açmış olduğunuz dükkanın duvarına asın inşallah.”

Kaynak: Editör:
Etiketler: BEYŞEHİR, , Beyşehir, Belediyesi, İŞKUR, arasında, imzalanan, KOSGEB, destekli,
Diğer Fotoğraflar
Diğer fotoğrafları büyük görüntülemek için üzerini tıklayın.
Girişimci Adaylar Mülakatta Ter Döktü
Yorumlar
Haber Yazılımı