Haber Detayı
21 Kasım 2014 - Cuma 20:17 Bu haber 5940 kez okundu
 
Gölde Kamış Temizliği Başladı
BEYŞEHİR - Beyşehir ilçe merkezi kıyısındaki göl sahili, başlatılan bir çalışma kapsamında görüntü kirliliğine yol açan sazlıklardan arındırılıyor.
Yaşam Haberi
Gölde Kamış Temizliği Başladı

BEYŞEHİR - Beyşehir Gölü’nün şehir merkezine sahili olan kesiminde yer alan sazlıklar, kayıklara binen görevliler tarafından kesilerek temizleniyor.
       Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, önümüzdeki günlerde bölgeye gelecek bir makinenin de destek vermesiyle çalışmaların daha da hız kazanacağını söyledi.
       Beyşehir’in her yönüyle çok güzel bir ilçe olduğunu söyleyen Başkan Özaltun, “Beyşehir’e gelen misafirlerimiz ilk sazlıkların kötü görüntüsünün gözlerine çarptığını ifade ediyor, Beyşehir Gölü’nün güzelliğine gölge düşürdüğünü ifade ediyorlardı. Bu münasebetle gerekli izin işlemlerimizi başlatıp, Milli Parklar Genel Müdürlüğümüzden gerekli izinlerimizi aldık ve sazlıkların kesimine başladık. Ankara Gölbaşı’ndan da gelecek olan bir makine var, bu makine ile kesime başladığımız zaman hem kesim hızlanacak hem de sazlıklar kökünden sökülerek daha güzel bir temizlik sağlanmış olacak. Temizlik çalışmaları tamamlandığı zaman Beyşehir’in giriş noktası sayılan tarihi Taşköprü’den İçerişehir Mahallesine doğru uzanan kısımda gölün turkuaz rengi ortaya çıkmış olacak. İçerişehir Mahallesi’nde kıyı tahkimatı yapılan alandan Taşköprüye, Taşköprü’den Öğretmenevi’ne kadar uzanan bölgede sazlıkların temizliği yapılacak; doğal denge noktasında diğer alanlardaki sazlıklara dokunulmayacak” dedi.
        Kıyı kesimde devam eden sahil tahkimat çalışmaları hakkında da bilgi veren Özaltun “Taşköprü’den İçerişehir Mahallesi’ne uzanan yaklaşık 3 bin 200 metre, Taşköprü’den Öğretmenevi’ne doğru 4 bin 502 metrelik kısımda kıyı tahkimat çalışmalarımız yoğun ve hızlı bir şekilde devam ediyor. İçerişehir Mahallesi’nde devam eden çalışmalarda sadece yürüyüş yolu vardı, bisiklet yolu projede yoktu. Devlet Su İşleri Bölge Müdürümüzün Beyşehir ziyaretinde AK Parti Konya Milletvekilimiz Gülay Samancı ile birlikte çalışmaları yerinde incelerken tarihi Taşköprü’den İçerişehir Mahallesi’ne doğru bisiklet yolunun da proje ilave edilmesini istedik. Sağ olsun Bölge Müdürümüz 2 metrelik bisiklet yolunu da projeye ilave edeceklerini ifade ettiler. Zeminde tartandan yeşil renkte yürüyüş yanında da mavi renkte bisiklet yolu olacak. Çalışma parklardaki ziyaretçi yoğunluğu nedeniyle bahar aylarında İçerişehir Mahallesi tarafında başlamıştı. Yoğunluğun azalmasından sonra Taşköprü’den Öğretmenevi’ne doğru uzanan kıyı kemsinde devam ediyor. Muhtemelen bir yıl içerisinde kıyı tahkimatı sona erecek. Kıyı tahkimatı ve sazlık temizleme çalışmaları sona erdiği zaman Beyşehir Gölü’nün ilçe merkezine kıyısı olan bölge tam manasıyla bir cazibe merkezi haline gelecek” diye konuştu.
       Başkan Özaltun, “Yüzer yat limanı ve balıkçı barınağının da çet raporu alınmış durumda. Projelerimiz hazır; inşallah en kısa zamanda yüzer yat limanı ve balıkçı barınağı çalışmalarına da başlayacağız” şeklinde konuştu.

Kaynak: Editör:
Etiketler: BEYŞEHİR, , Beyşehir, ilçe, merkezi, kıyısındaki, göl, sahili, başlatılan, bir,
Diğer Fotoğraflar
Diğer fotoğrafları büyük görüntülemek için üzerini tıklayın.
Gölde Kamış Temizliği Başladı
Gölde Kamış Temizliği Başladı
Yorumlar
Haber Yazılımı