Haber Detayı
13 Eylül 2017 - Çarşamba 10:37 Bu haber 6943 kez okundu
 
Gurbetteki Hemşehriler Yayla Şenliğinde Buluştu
BEYŞEHİR - Beyşehir'de düzenlenen yayla şenliğinde gurbette yaşayan hemşehriler biraraya geldi.
Yaşam Haberi
Gurbetteki Hemşehriler Yayla Şenliğinde Buluştu

BEYŞEHİR - Beyşehir'e bağlı Mesutlar Mahallesi'nde İzmir'de kurulu bulunan Mesutlar Köyü Yardımlaşma ve Yardımlaşma Derneği tarafından yayla şenliği düzenlendi. Yıllar önce köyden çalışmak için İzmir'e gidenlerin çocukları ve torunları gerçekleştirilen şenlikte buluştu. Mesutlar Mahallesi ile gurbette yaşayan hemşehrilerinin kaynaşması ve dayanışması amacıyla  Kuyucak mevkisinde organize edilen şenliğe İzmir'den iki otobüsle gelen gurbetçiler ile Beyşehir, Konya ve farklı illerde yaşayan Mesutlarlılar da katıldı. Kahvaltı programı ile başlayan etkinlikte, yapılan mezarlık ziyaretinde dualar okundu. Beyşehir Belediyesi Mehter Takımı'nın gösteriler gerçekleştirdiği şenlikte, gurbetçiler Konya kaşık oyunlarına eşlik ederek keyifli anlar yaşadı. Etkinlik çerçevesinde biraraya gelen ve uzun yıllardır birbirine görmeyen Mesutlarlılar, hasret giderdi, birbirleriyle uzun uzun sohbetler etti. Mesutlar Mahallesi sakinlerinin yaşadığı bu sevinç ve mutluluğuna  etkinliğe katılan Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun da ortak oldu. Özaltun, yaptığı konuşmada bu tür etkinliklerin önemine dikkat çekti.

       Dernek Başkanı Osman Ay da yaptığı konuşmada, derneğin bu yıl birlik, beraberlik, dayanışma, örf-adet, gelenek ve göreneklerin yaşatılması amacıyla kurulduğunu belirtti. Derneğin tüm köylülere hizmet verdiğini anlatan Ay, "Bu anlamda aramızda bulunan ve emeği geçen tüm köylülerimize teşekkür ediyoruz. Aramızdan ayrılan köylülerimizi de rahmet ve şükranla anıyoruz."dedi. Mesutlar Mahallesi Muhtarı Hasan Tombak da, dernek kurarak bu etkinliğin yapılmasına önderlik edenlere teşekkür etti, "Çal Dağı eteklerinde, Kuyucak düzünde bu mutlu günü yaşatanlara teşekkür ediyorum. Dernek aracılığıyla yıllardır birbirini görmeyenler kucaklaştı" diye konuştu.

       Dernek Başkanı Osman Ay ile Başkan Yardımcısı AK Parti İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi Üyesi Kemal Büyükkesim ve diğer dernek yöneticileri, etkinlikte köyün ilk öğretmeni, imamı ve şenliğe emeği geçenlere plaket takdim etti. 

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Gurbetteki, Hemşehriler, Yayla, Şenliğinde, Buluştu,
Yorumlar
Haber Yazılımı