Haber Detayı
19 Ağustos 2020 - Çarşamba 18:13 Bu haber 6393 kez okundu
 
Hatalı basım 100 lirayı satabilirse garibanları sevindirecek
BEYŞEHİR - Beyşehir'de yaşayan itfaiyeden emekli Ali Kırcan, ATM’nin verdiği hatalı basım parayı iyi fiyata satabilirse, garibanları sevindireceğini söyledi.
Güncel Haberi
Hatalı basım 100 lirayı satabilirse garibanları sevindirecek

BEYŞEHİR - Beyşehir'de yaşayan itfaiyeden emekli Ali Kırcan, ATM’nin verdiği hatalı basım parayı iyi fiyata satabilirse, garibanları sevindireceğini söyledi.

Beyşehir ilçesinde, çarşı merkezinde kömür satışı yapan 56 yaşındaki Kırcan, itfaiyeci olarak görev yaparken bir süre önce emekli olarak kömürcülüğe başladığını belirterek,  dükkanına kömür getiren bir nakliyeciye ödeme yaptığı sırada, verdiği paranın içinde hatalı baskı olduğunu fark ettiği bir 100 lirayla karşılaştığını belirtti.

İşyerine gelen nakliyecinin parayı almayarak, “bu para sahte galiba” sözleriyle uzattığı 100 liranın sağ üst köşesinde bir sıfırın eksik olduğunun dikkatini çektiğini anlatan Kırcan, parayı geriye alarak gerçek olup olmadığını araştırdığını kaydetti.

PTT şubesi ve bankaya giderek paranın sahte olup olmadığını anlamaya çalıştığını, 100 liranın yeşil ışık ve para okuma makinelerinden de geçtiğini vurgulayan Kırcan, kendisine değiştirebileceklerinin söylenmesine rağmen vermediğini aktardı. Kırcan, bunun üzerine sağ üst köşesinde sıfırı olmadığı ıçin 10 lira olarak gözüken kağıt paranın koleksiyoncular için değer ifade ettiğinin kendisine belirtilmesi üzerine satışa çıkarmaya karar verdiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Para sahte değil, gerçekmiş. Basım hatası olduğunu öğrendik. Gönderdiğim çocuğun ATM'den çektiği paraların arasından çıktı. Ama, hatalı baskı olduğu ortayı çıkınca koleksiyoncular için bir değer ifade ettiğini öğrendik. O yüzden, satın almak isteyen koleksiyoncular olursa arasınlar, bir görüşelim. Herhangi bir rakam telaffuz etmiyorum. Şu anda veresiye defterimin arasında saklıyorum. Gösterdiğim kişiler hayretler içerisinde kalıyor.  İyi bir fiyat verirlerse, veririz. Amacım, garibanların yüzünü güldürmek. Onlara dağıtmak istiyorum.”

Kırcan, paranın arka yüzünde rakamlara ilişkin herhangi bir sorun ya da eksik olmadığını da kaydetti.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Hatalı, basım, 100, lirayı, satabilirse, garibanları, sevindirecek,
Yorumlar
Haber Yazılımı