Haber Detayı
25 Ekim 2018 - Perşembe 11:42 Bu haber 10025 kez okundu
 
Hep Birlikte Çok Daha Güzel İşler Yapacağız
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Tuzlukçu İlçesi’nde Büyükşehir yatırımlarını inceleyerek, esnaflar ve vatandaşlarla buluştu.
Bölgeden Haberi
Hep Birlikte Çok Daha Güzel İşler Yapacağız

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, ilçe ziyaretleri kapsamında Tuzlukçu’da yatırımları inceleyip esnaf ziyareti yaptı, vatandaşlarla bir araya geldi. Başkan Altay’ın Tuzlukçu programının ilk durağı Büyükşehir Belediyesi’nin ilçeye kazandırdığı Tuzlukçu Fidanlığı oldu.

İTHAL ETMEK YERİNE FİDAN VE GÜLLERİMİZİ KENDİMİZ YETİŞTİRİYORUZ

Altay, Büyükşehir Belediyesi’nin Çumra ve Tuzlukçu olmak üzere ilçelerde iki fidanlığının olduğunu hatırlatarak, “Tuzlukçu Fidanlığımızı İl Özel İdaresi’nden 150 bin metrekare olarak aldık ve şu anda 289 bin metrekare alanda üretim yapıyoruz. Burada amaç ithal ürün almak yerine kendi şehrimizde kendi yerli ürünümüzü yetiştirmek. Buranın toprak yapısı ve ikliminden dolayı üretime önem veriyoruz. 70 bine yakın fidanımız var. Bir taraftan burada üretim yaparken diğer taraftan da Konya’yı güzelleştirmek adına şekilli budama yapıyoruz. Yine gül üretimimiz var” diye konuştu.

SON 5 YILDA TUZLUKÇU’YA 27 MİLYON LİRALIK YATIRIM YAPTIK

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Yeni Büyükşehir Yasası’nın hayata geçtiği son 5 yılda Tuzlukçu’ya toplamda 27 milyon liralık yatırım yaptıklarını kaydederek, yatırımların artarak devam edeceğini dile getirdi.

BAŞKAN ALTAY’DAN TUZLUKÇU ASEM’E ZİYARET

Başkan Altay, Tuzlukçu programı kapsamında Büyükşehir Belediyesi Aile Sanat ve Eğitim Merkezi’ni (ASEM) de ziyaret ederek burada eğitim alan kursiyerlerle bir araya geldi. Başkan Altay, özellikle ASEM ve KOMEK ziyaretlerinin kendilerini çok mutlu ettiğini dile getirerek, içinde yüzme havuzu, spor salonu ile dersliklerinin bulunduğu ve Tuzlukçu’nun en güzel binalarından birisinde hizmet veren ASEM’in öneminden bahsetti. Altay, “Bu yıl KOMEK’te 58 bin öğrencimiz var. 36 bin merkezde, 22 bin de ilçelerde. Biz bunu çok önemsiyoruz. Çünkü ilçelerimizde 22 bin insanın bizlerden hizmet alıyor olması bizim için mutluluk verici bir olay. İnşallah bu sayı daha da artarak devam edecek. Buralarda taraftan meslek edindirme kursları ve sportif faaliyetler yapıyoruz ama en önemlisi ilçelerimizin sosyal hayatına bir katkı sağlıyoruz. Her ne kadar ilçelerimizde insanımız birbirlerini tanısa da vatandaşlarımız arasındaki muhabbetin artmasına da vesile oluyor. Burada bir de kreşimiz var. Çocuklarımız kreşte zamanlarını geçirirlerken anneleri de hocalarımız tarafından eğitim alıyor. Bu bizim için büyük bir mutluluk kaynağı” diye konuştu.

BİRLİKTE ÇOK DAHA GÜZEL İŞLER YAPACAĞIZ

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Tuzlukçu esnafını da ziyaret ederek ilçe halkıyla bir araya geldi. Büyükşehir Belediyesi olarak Tuzlukçu’da hayata geçirdikleri yatırımlar hakkında bilgi veren Altay, “Yeni Büyükşehir Yasası’nın ardından ilçelerimizde önemli projeler hayata geçti. 5 yıl önce biri çıkıp içinde yüzme havuzu, spor salonu ve hanımların KOMEK eğitimi alacağı bir bina yapılacak deseydi kimse inanmazdı. Ya da ilçenin ana caddesinin prestij cadde standardına kavuşacağını söyleseydi çok inandırıcı gelmezdi ama bugün gelinen noktada bu hizmetlerin hepsinin gerçekleştiğini görüyoruz. İnşallah bu daha başlangıç. Hep birlikte çok daha güzel işleri yapacağız. Önemli olan birlik ve beraberlik içinde süreci yürütmek. Bu konuda da Konya oldukça başarılı. İnşallah bundan sonra da bu hizmet yarışı artarak devam edecek” ifadelerini kullandı.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Hep, Birlikte, Çok, Daha, Güzel, İşler, Yapacağız,
Yorumlar
Haber Yazılımı