Haber Detayı
21 Mayıs 2022 - Cumartesi 12:18 Bu haber 3029 kez okundu
 
Huğlu Myo'da Afet Ve Farkındalık Gönüllülük Eğitimi
BEYŞEHİR - Selçuk Üniversitesi (SÜ) Huğlu Meslek Yüksekokulu'nda iş sağlığı ve güvenliği programında öğrenim gören öğrencilere yönelik olarak afet farkındalık ve gönüllülük eğitimi verildi.
- Haberi
Huğlu Myo'da Afet Ve Farkındalık Gönüllülük Eğitimi

BEYŞEHİR - Selçuk Üniversitesi (SÜ) Huğlu Meslek Yüksekokulu'nda iş sağlığı ve güvenliği programında öğrenim gören öğrencilere yönelik olarak afet farkındalık ve gönüllülük eğitimi verildi.

İş sağlığı ve güvenliği haftası kapsamında, Konya Valiliği İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Başkanlığı tarafından verilen eğitime katılan öğrencilere öncelikli olarak doğal, insan kaynaklı ve teknolojik afetlerin neler olduğu anlatıldı.

Eğitimde, öğrencilere olası afetler öncesinde, afet esnasında ve sonrasında neler yapmaları ve nasıl bir davranış sergilemeleri gerektiği konularında bilgiler aktarıldı.

Öğrencilere temel afet eğitiminin verilmesinden sonra AFAD Başkanlığı eğitimcileri tarafından AFAD gönüllülük sistemi de tanıtıldı.

Bu kapsamda, yüksekokulda öğrenim gören gönüllü AFAD sistemine kayıtlı öğrencilerin önderliğinde afetlere ilişkin farkındalığın artırılması için okulda ve yerleşim merkezinde faaliyetler yürütebilecek bir gönüllü AFAD Kulübü de kuruldu.

Verilen eğitim ve yapılan sunumların ardından yüksekokulda öğrencilerin katıldığı bir deprem tatbikatı ve tahliye faaliyeti de gerçekleştirildi.

Huğlu Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç.Dr.Erkan Akgöz, tüm dünyada her yıl Mayıs ayının ikinci haftasının iş sağlığı ve güvenliği haftası olarak kutlandığını anımsattı.

Bu kapsamda Huğlu Meslek Yüksekokulu'nda da iş sağlığı ve güvenliği programı öğrencilerine yönelik tek bir haftaya sığmayacak birçok etkinlik gerçekleştirdiklerini belirten Doç.Dr.Akgöz, şunları kaydetti: "Bu etkinliklerle toplumdaki iş sağlığı ve güvenliği kültürünü de artırmayı hedefliyoruz. Bugün yine toplumumuz için de çok önemli bir konu olan afetler konusunda öğrencilerimize katkı sağlayacak bir eğitim düzenledik. Yoğun programlarına rağmen öğrencilerimize bu eğitimi sağlayan Konya Valiliği İl Afet ve Acil Durum Başkanlığı ve eğitimcilerine teşekkür ediyorum."

Doç.Dr.Akgöz, eğitim ve sonrasında düzenlenen tatbikatın ardından AFAD eğitimcilerine birer teşekkür belgesi takdim etti.

Yüksekokulda hafta kapsamında önümüzdeki günlerde de yangın eğitim ve söndürme tatbikatı gerçekleştirileceği belirtildi.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Huğlu, Myo'da, Afet, Ve, Farkındalık, Gönüllülük, Eğitimi,
Yorumlar
Haber Yazılımı