Haber Detayı
12 Ağustos 2021 - Perşembe 16:28 Bu haber 8043 kez okundu
 
Hukuki Araştırmalar Derneği Konya Şubesi Genel Kurulu yapıldı
Kısa adı HUDER olan Hukuki Araştırmalar Derneği Konya Şubesinin Olağan Genel Kurulu yapıldı.
Bölgeden Haberi
Hukuki Araştırmalar Derneği Konya Şubesi Genel Kurulu yapıldı

Kısa adı HUDER olan Hukuki Araştırmalar Derneği Konya Şubesinin Olağan Genel Kurulu yapıldı. Başkanlığa Avukat Mustafa Acar’ın seçildiği Genel Kurula HUDER Kurucu Başkanı ve AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, Saadet Partisi İl Başkanı Hüseyin Saydam ve HUDER Genel Başkanı Hüseyin Kaya’da katıldı.

Karatay Belediyesi Aziziye Kültür Merkezindeki kongrede Divan Başkanlığına Fatih Ekizer üyeliklere de Kevser Çınar ve Enes Baş seçildi. Daha sonra Başkan Mustafa Yıldız görev süresini değerlendirdiği bir konuşma yaparak “HUDER benim için bir okuldur ve 15 yıldan bu yana da Başkanlık dâhil yönetim kurulunun çeşitli kademelerinde görev aldım. On yıldır burs uygulaması yapıyoruz. Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile birlikte eğitim faaliyetleri, akademik geziler ve aşure ikramları yaptık” dedi.

Selamlama konuşması yapan HUDER Genel Başkanı Hüseyin Kaya ise Konya teşkilatının kurucu ve önder bir teşkilat olduğunu belirterek, bundan sonraki süreçte de aynı aksiyonu göstermesini beklediklerini söyledi.

AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Sorgun’da “HUDER bir sağduyu platformudur” diye başladığı konuşmasında “Biz 28 Şubat’ları yaşayarak bugünlere geldik. HUDER hiçbir zaman kendini kullandırtmamış, yerli ve milli değerlere bağlı kalmıştır” dedi.

Saadet Partisi İl Başkanı Hüseyin Saydam’da kongrenin ve yeni yönetimin hayırlı olması temennisinde bulundu. İbrahim Göker, Bekir Boğa ve Mehmet Yavaş tarafından okunan faaliyet raporu ile Zeynep Tontur’un sunduğu denetim kurulu raporu ibra edildikten sonra yönetim ve denetim kurulları seçimine geçildi. Yönetime tek liste aday oldu ve Avukat Mustafa Acar Başkanlığındaki liste seçildi.

HUDER Konya Şubesi Başkanlığına seçilen Mustafa Acar yaptığı konuşmada desteklerinden dolayı meslektaşlarına teşekkür ederek “Toplumun tüm kesimleri gibi HUDER camiası da Koronavirüs salgınından dolayı önceki yıllara göre son bir buçuk yılda biraz daha durağan bir dönem yaşadı. İnşallah en kısa zamanda bugünleri atlatarak çalışmalarımıza hız vereceğiz. Yeni merkezimizi de bir an önce faaliyete geçirmeyi planlıyoruz. HUDER Konya Şubesi Türkiye’de örnek olmuş; ilk dergi yayını, ilk internet sitesi gibi örnekler sergilemiştir. Bu örnek ve önder olan çalışmalarına bundan sonra da devam edecektir” dedi.

HUDER Konya Şubesi yönetim birimleri şu isimlerden oluştu:

YÖNETİM KURULU ASİL:  Mustafa Acar (Başkan), Mustafa Körpe, Selman Oğur, Mehmet Emin Başalp, Niyazi Celil Aras,

YÖNETİM KURULU YEDEK: Muhammet Cihat Bozan, Mehmet Ak, Hasibe Özlem Çepni, Muhammet Baysal, Mustafa Coşkun,

DENETİM KURULU ASİL: İbrahim Ülker, Doğan Karakuş, Zeynep Tontur,

DENETİM KURULU YEDEK: Nursel Mısırcı, Kevser Çınar, Ayşe Demir,

GENEL MERKEZ DELEGELERİ: Mustafa Acar, Gürsoy Bilgin, Mehmet Yavaş, Mustafa Yıldız, Hasan Eroğlu.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Hukuki, Araştırmalar, Derneği, Konya, Şubesi, Genel, Kurulu, yapıldı,
Yorumlar
Haber Yazılımı