Haber Detayı
20 Aralık 2021 - Pazartesi 10:41 Bu haber 5025 kez okundu
 
Hüyük Belediyesi’nden Karayolu’ndaki Kar Temizliği Çalışmalarına Destek
HÜYÜK - Hüyük İlçe Belediyesi, ilçe genelinde yürüttüğü kar temizliği çalışmalarında Hüyük ilçe merkezine ulaşımı sağlayan Karayolları sorumluluk alanındaki karayoluna da el attı, bölgede yürütülen karla mücadele mesaisine iş makineleriyle verdiği destek sayesinde saatlerce yolda bekleyen sürücülerin de yoluna devam etmesini sağladı.
Bölgeden Haberi
Hüyük Belediyesi’nden Karayolu’ndaki Kar Temizliği Çalışmalarına Destek

HÜYÜK - Hüyük ilçesi de dün akşam saatlerinden beri etkili olan yoğun kar yağışından nasibini aldı.

Kar yağışının başlamasının ardından gece saatlerinden itibaren ilçe genelinde karla mücadele çalışmaları için seferber olan ekipler, gösterdiği başarılı performansla vatandaşlardan da tam not aldı.

Gündüz saatlerinde de yağışın sürdüğü ilçede, şehir merkezine ulaşımı sağlayan Karayolları ağındaki İpek yolunda ulaşımda aksamalar yaşandı.

Hüyük-Konya arasında kar yağışı nedeniyle zaman zaman kapanan karayolunda saatlerce yolun açılmasını bekleyen sürücülerin imdadına Hüyük Belediye Başkanı Mehmet Çiğdem’in direktifleriyle beraber harekete geçen Hüyük Belediyesi’ne ait iş makineleri yetişti.

YOL AÇILDI, BEKLEYEN SÜRÜCÜLER RAHAT BİR NEFES ALDI...

Belediyeye ait iş makineleri, yağışın durmaması nedeniyle yolda biriken karlar nedeniyle zaman zaman kapanan karayolunun tekrar ulaşıma açılmasını sağlarken, iş makinesinin peşinden ilerleyen araç konvoyundaki sürücüler de yoluna devam etme imkanı bulabildi.

"KAPALI YOL, HANGİ KURUMA AİT DEMEYE GEREK YOK"

Hüyük Belediye Başkanı Mehmet Çiğdem, konuyla ilgili yaptığı paylaşımda, “Hüyük’e her zaman kar yağsın” cümlelerine yer verirken, “Kapalı yol hangi kuruma ait demeye gerek yok. Burası, İpek yolu, saatlerce bekleyen vatandaşlarımıza bize ulaştıkları andan itibaren gücümüz nisbetinde koşmaya gayret ettik.Eksiğimiz olduysa yetişemediysek, siz bağışlayın eldeki imkanlarla süresiz 24 saattir Hüyük Belediyesi olarak ayaktayız, devam o zaman.”dedi.

Çiğdem, ayrıca ilçe merkezi dahil 19 mahallede geceden beri yol açma çalışmalarının da kesintisiz sürdüğünü belirtirken, yağışın durmaması nedeniyle zaman zaman ulaşımda aksamalar yaşanabildiğini de hatırlattı, acil durumlar için 7-24 saat görev yapan ekiplere ulaşabilecekleri iletişim numarasını paylaştı.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Hüyük, Belediyesi’nden, Karayolu’ndaki, Kar, Temizliği, Çalışmalarına, Destek,
Yorumlar
Haber Yazılımı