Haber Detayı
30 Mayıs 2021 - Pazar 16:32 Bu haber 5185 kez okundu
 
'Hüyük çileği' coğrafi işaret tescil belgesi aldı
HÜYÜK - "Hüyük çileği", Türk Patent ve Marka Kurumundan coğrafi işaret tescil belgesi aldı.
Bölgeden Haberi
'Hüyük çileği' coğrafi işaret tescil belgesi aldı

HÜYÜK - "Hüyük çileği", Türk Patent ve Marka Kurumundan coğrafi işaret tescil belgesi aldı.

Geçtiğimiz günlerde Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay sosyal medyadan paylaşarak; "Hüyük Çileği" Türk Patent ve Marka Kurumu’ndan Coğrafi İşaret Tescil Belgesi alarak marka olduğunu belirterek, Bölgesel kalkınma ve gelişmeye örnek olan Hüyük ilçemize ve tüm üreticilerimize hayırlı olsun. dileklerinde bulunmuştu. 

Hüyük Belediye Başkanı Mehmet Çiğdem, 15 yıl önce devlet desteğiyle başlanan organik çilek üretiminde önemli bir noktaya gelindiğini açıkladı.

İlçede birkaç dönümle başlayan çilek üretiminin, yaklaşık 20 bin dönüme ulaştığını anlatan Çiğdem, "Üretilen organik çilek yurt dışına da satılmaya başlandı. İlçemiz, Türkiye piyasasında organik çilek üretiminde yüzde 11'lik paya sahip" dedi.

Çiğdem, coğrafi işaret tescili için geçen yıl İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünce Türk Patent ve Marka Kurumuna başvuruda bulunulduğunu anlattı. Başvurunun olumlu sonuçlandığını vurgulayan Çiğdem, şu bilgileri verdi: "Bu, hem bizi hem de üreticimizi ziyadesiyle memnun etti. Mayısta bölgemizde başlayan ilk hasatla birlikte coğrafi işaret tescil belgesine kavuşmanın da mutluluğunu yaşıyoruz. Çilek üretiminde gelinen noktayla artık yeni işletmeler kurulmaya başlandı. Özel sektör, bundan sonraki dönemde hasat edilen çileğin kurutulması işlemine de başlayacak. Bu yıl ülkemizin iç piyasasına da kurutulmuş çilekle gireceğiz. Vatandaşın yüzünün gülmesi bizim de yüzümüzün gülmesine sebebiyet veriyor. Hüyük çileğinin Avrupa Birliği coğrafi işaret belgesi alması için de gerekli çalışmaları başlatacağız."

"7-8 kez hasat yapabiliyoruz"

Üretici Hatice Kemer de yetiştirdikleri çileğin coğrafi işaret tescil belgesi almasına çok sevindiklerini anlattı.

Her gün tarlada mesai yaptıklarını söyleyen Kemer, "Bu sene kuraklık yüzünden işlerimiz zorlaştı. Bahçemde Albion ve Portola olmak üzere iki çeşit çilek var. Çilek üretiminde kış mevsimi gelip ürün üşüyene kadar 7-8 kez hasat yapabiliyoruz. Bu yıl ise ürünü almaya nisan sonunda başladık. İlk hasat bitmek üzere" dedi.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: 'Hüyük, çileği', coğrafi, işaret, tescil, belgesi, aldı,
Yorumlar
Haber Yazılımı