Haber Detayı
19 Ağustos 2019 - Pazartesi 09:41 Bu haber 4774 kez okundu
 
Hüyük Kültür, Sanat ve Gençlik Festivali sona erdi
HÜYÜK - Hüyük'de, bu yıl ilki düzenlenen "Kültür, Sanat ve Gençlik Festivali," İmrenler ve Burunsuz Yayla Şenlikleri ile son buldu.
Eğitim-Kültür Haberi
Hüyük Kültür, Sanat ve Gençlik Festivali sona erdi

HÜYÜK - Hüyük'de, bu yıl ilki düzenlenen "Kültür, Sanat ve Gençlik Festivali," İmrenler ve Burunsuz Yayla Şenlikleri ile son buldu.

Açılışını Hüyük Belediye Başkanı Mehmet Çiğdem'in yaptığı festivale, AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı, İstanbul Beyoğlu Belediyesi Eski Başkanı Ahmet Misbah Demircan, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphane ve Yayımlar Genel Müdürü Hamdi Turşucu ve çok sayıda davetli katıldı.

Açılışta konuşan Başkan Çiğdem ''Seçim döneminde vaat ettiğimiz her şeyi halkımızın desteğiyle tek tek gerçekleştireceğiz. Hüyük halkına hizmet için geldik ve bu ilçeyi hak ettiği yere el birliğiyle taşıyacağız'' diye konuştu. Böyle bir Festivali gerçekleştirdiklerinden dolayı duyduğu memnuniyeti de dile getiren Çiğdem, sosyal ve kültürel anlamda yapacakları çalışmalara hız kesmeden devam edeceklerini ifade etti. Çiğdem festivale desteklerinden dolayı Kültür ve Turizm Bakanlığı'na, Gençlik ve Spor, Bakanlığı'na, Konya Belediyesi'ne ve İstanbul Sinema ve Sanat Derneği'ne teşekkür” etti.

Başkan'dan Yaşlı Bakım ve Yaşam Merkezi Müjdesi

Festivalde birbirinden ünlü başarılı sanatçılarla eğlencenin doruğuna çıkan Hüyüklülere gerçekleştireceği projeleri anlatan Hüyük Belediye Başkanı Mehmet Çiğdem, Hüyük'te Yaşlı Bakım ve Yaşam Merkezi'nin çalışmalarına başlayacaklarının müjdesini de vatandaşlarla paylaştı. Çiğdem, ''Asırlık çınarlarımız yaşlılıklarını da huzurlu ve sağlıklı bir şekilde geçirsinler diye projemizi çizdik, onaylattık. En kısa zamanda da inşaatına başlayıp İmranlı Yaşlı Bakım ve Yaşam Merkezi'mizi hizmete açacağız inşallah'' diye konuştu. Festivalin sunuculuğunu üstlenen ünlü oyuncu Asuman Dabak'ın yönettiği açık artırma ile yaşlı merkezinin yararına 250 bin liranın üzerinde bağış toplandı.

Hüyük Belediyesi tarafından ilk kez gerçekleştirilen festival kapsamında bazı sanatçılar konserler verdi. Festivalde kent merkezindeki meydanda kurulan atölyelerde çinicilik, cam üfleme, kaşık ve baston yapımı, ahşap oyuncak ile kemik işleme sanatı katılımcılara tanıtıldı.

Festival, düzenlenen İmrenler ve Burunsuz Yayla Şenlikleri ile son buldu.

Hüyük Belediye Başkanı Mehmet Çiğdem, dışarıdan gelen yerli ve yabancı ziyaretçilere yöreyi iyi bir şekilde tanıtmaya çalıştıklarını belirterek, katılım gösteren, destek ve katkı sunan herkese teşekkür etti.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Hüyük, Kültür,, Sanat, ve, Gençlik, Festivali, sona, erdi,
Yorumlar
Haber Yazılımı