Haber Detayı
23 Temmuz 2022 - Cumartesi 18:09 Bu haber 5651 kez okundu
 
Hüyük’te Çilek Tadında Festival!
HÜYÜK - Hüyük ilçesinde düzenlenen gençlik festivalinde konser veren ünlü sanatçı Murat Kekilli, Hüyüklüler’e coşku dolu anlar yaşattı.
Bölgeden Haberi
Hüyük’te Çilek Tadında Festival!

HÜYÜK - Hüyük ilçesinde düzenlenen gençlik festivalinde konser veren ünlü sanatçı Murat Kekilli, Hüyüklüler’e coşku dolu anlar yaşattı.

Kekilli, sahnede ebediyete intikal eden bazı sanatçıları da onların dilinden okumaya çalıştığı sesleriyle taklit etmeye çalışırken, Bülent Ersoy’u ise yanlışlıkla “rahmetli Bülent Ersoy” diye anons etti, ardından iki kez “pardon” diyerek hem ünlü sanatçıdan hem de hayranlarından özür diledi.

Hüyük Belediyesi tarafından Hüyük meydanında düzenlenen Kırmızı Altın, Geleneksel El Sanatları ve Gençlik Festivali’nin ikinci günündeki konser programında sanatçılar Yasemin Özkol ve Aysel Yakupoğlu’nun ardından sahneye çıkan Kekilli, başarılı performansı ve sevilen şarkılarıyla meydanı dolduran hayranlarını adeta coşturdu.

SAHNEDE HÜYÜK ÇİLEĞİNİN TADINA BAKTI, TAKLİT YETENEĞİNİ DE GÖZLER ÖNÜNE SERDİ AMA...

Sahnede sunucu Rıza Sönmez tarafından kendisine ikram edilen Hüyük çileğinin tadına da bakarak tam not veren Kekilli, ebediyete intikal eden bazı ünlü sanatçıların sahnede taklidini yaptı, “Kara Gözlüm” adlı şarkısını onların sesine benzeterek okumaya çalıştı.

“Kara gözlüm” şarkısını 1998 yılında Adana’da öğrenci evinde bestelediğini hatırlatan ve günümüzde de pek çok sanatçının parçayı kendisinden istemesi üzerine vererek seslendirmeye başladığını anlatan Kekilli, “Güzel de yorumladılar. Ama İç Anadolu’da farklı söylenmeye başlandı.

Karadeniz’dekiler farklı söylemeye başladı parçayı, Trakya’dakiler farklı söylemeye başladı. Bu da bana enteresan fikirler öğretti. Ne gibi?

Mesela dedim ki, ‘bu Kara Gözlüm parçasını yaşasaydı rahmetli Müslüm Gürses nasıl okurdu diye…” sözlerinin ardından Müslüm Gürses’i Kara Gözlüm parçasını seslendirerek taklit ettikten sonrasında, “Böyle bir şey olacaktı herhalde rahmetli okusaydı” diyen Kekilli, hayatta olan Bülent Ersoy’u da taklit etmek istedi.

GAFININ FARKINA VARDI "PARDON, PARDON" DİYEREK ÖZÜR DİLEDİ

Kekilli, sahnede söylediği “Ama Kara Gözlüm’ü mesela rahmetli Bülent Ersoy nasıl okuyacaktı böyle, o da enteresan” sözlerinin ardından yaptığı gafın farkına vararak yüzündeki ifadeyi değiştirip kollarını açıp gözlerini kapatarak, iki kez “pardon” deyip hem hayatta olan ünlü sanatçıdan hem de hayranlarından özür diledi.

Kekilli, Bülent Ersoy’un taklidini ise anonsu esnasında yaptığı gafı düzelttikten sonra yanına çağırdığı vokalistine yaptırdı.

Vokalistinin Ersoy taklidini “Kara Gözlüm” parçasıyla ise yapmasının ardından Kekilli, “Benzetti mi, benziyor değil mi?” diye hayranlarına sordu.

Kekilli, Kara Gözlüm parçasını rahmetli Barış Manço’nun ağzından da seslendirerek taklit yaparken, Ege ve Trakya şiveleriyle de seslendirdi.

"BU AKŞAM ÖLÜRÜM" DEDİ, MEYDAN ADETA YIKILDI... HAYRANLARINDAN GELEN İSTEK ÜZERİNE İKİNCİ KEZ SESLENDİRDİ...

Kekilli, ardından sevilen şarkılarını seslendirmeye devam etti. Murat Kekilli yeni albümündeki şarkılarını da hayranları le birlikte okurken hayranları sanatçıya eşlik etti.

Kekilli’nin hareketli parçalarında ise sahne önüne gelen gençler uzun süre oynadı, halaylar çekti.

Kekilli ayrıca sahneye çağırdığı kendisinden bir keman istediğini belirttiği bayan bir hayranına da keman hediye ederek, “İyi günlerde kullan” sözleriyle uğurladı.

Kekilli, kendisine şöhretin kapılarını aralayan “Bu akşam ölürüm” şarkısını da hayranlarından gelen istek üzerine ikinci kez sahnede seslendirdi.

Hüyük Belediye Başkanı Mehmet Çiğdem Kekilli'ye Hüyük yöresine ait seramik süslü toprak bir testi hediye etti.

EN İRİ ÇİLEK YARIŞMASI...

Sanatçıların konser programları arasında gerçekleştirilen festivale adını veren en iri çileği belirleme yarışması da renkli görüntülere sahne oldu.

Hüyük'te yetiştirdikleri iri büyüklükte çileklerle yarışmaya dahil olan üreticiler, birinci olabilmek için kıyasıya mücadele verdi.

Hüyük İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün organizesi ile gerçekleştirilen yarışmada, yarışmaya getirilen çileklerden en irileri Konya İl Tarım Müdürlüğü yetkililerinin metreyle santim santim ölçerek değerlendirme yapmasının ardından belirlendi.

Böylece en iri ve en büyük çileği yetiştirerek dereceye giren üreticiler tespit edildi.

Yapılan ölçümde 17 santimlik çileğiyle Başlamış Mahallesi’nden Aytekin Çelik birinci oldu.

Yarışma sonunda en iri çileği yetiştiren üreticiye bin, ikinciye 750, üçüncüye ise 500 liralık para ödülü verildi.

 

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Hüyük’te, Çilek, Tadında, Festival!,
Yorumlar
Haber Yazılımı