Haber Detayı
09 Haziran 2020 - Salı 14:44 Bu haber 6294 kez okundu
 
Hüyük’te örtü altı tarımsal faaliyetler gelişiyor
HÜYÜK - Hüyük ilçesinde örtü altı tarımsal faaliyetlerin giderek yaygınlaştığı bildirildi.
Bölgeden Haberi
Hüyük’te örtü altı tarımsal faaliyetler gelişiyor

HÜYÜK - Hüyük ilçesinde örtü altı tarımsal faaliyetlerin giderek yaygınlaştığı bildirildi.

Hüyük Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Tingiş, amaçlarının organik çilek üretiminin merkezi olan  Hüyük ilçesini  Konya’da yayla seracılığında da  bir adım öne çıkarmak olduğunu belirtti.

Tingiş, Hüyük ilçesinde devlet desteğiyle bu yıl içerisinde yaklaşık 13 bin metrekarelik alanda sıfır sera kurduklarını, son olarak ilçe merkezi ve farklı mahallelerde toplam 10 seranın da kurulumunun yapılarak ilçede çiftçilere teslim ettiklerini söyledi.

 Bu seraların çiftçiler tarafından  tarımsal faaliyetlerde kullanılmaya başlandığını vurgulayan Tingiş, Hüyük’te özellikle Tolca ve Kıreli gibi mahallelerde yaşayan üreticilerden de çok yoğun bir sera talebi aldıklarını da anlatarak, “Bölgedeki yayla seracılığının gelişip daha da yaygınlaşmasındaki desteklerinden dolayı  devletimize, ilgili kurumlarımıza, bölge milletvekilimiz  Gülay Samancı ve  Kaymakamımız Dilara Şenoğlu Hanımefendi ler ve İlçe Belediye Başkanımız Mehmet Çiğdem’e sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.

Serası teslim edildikten sonra örtü altında sebze ekimine başladığını anlatan Kenan Çiğdem de, devlet desteği ile kurulan serasında domates ve salatalık gibi ürünler ektiğini belirterek, “İlçemizde seracılık alanında yürütülen bu faaliyetlerden dolayı ilçem adına, ülkem adına gerçekten çok umutlandım. Burada ilçe yöneticileri olarak çok dinamik bir ekip var ve tarımsal faaliyetlerde hepsi el ele vererek çok önemli çalışmalara imza atıyorlar. Kurulan bu seramda domates ve salatalık ektim, kavunu da denemek istiyorum. Ayrıca, sera alanı dışındaki bahçemde sarımsağından fasulyesine kadar birçok ürün yetiştirmeye çalışıyorum. Ayrıca, ceviz ağaçlarımız da var, ceviz üretimi de yapıyoruz.  Bölgemizin imkanları, toprakları neye imkan sağlıyorsa yetiştirip üretmenin, bölgemiz, ülkemiz ekonomisine katkıda bulunmanın gayretini gösteriyoruz” diye konuştu.  

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Hüyük’te, örtü, altı, tarımsal, faaliyetler, gelişiyor,
Yorumlar
Haber Yazılımı