Haber Detayı
02 Mart 2022 - Çarşamba 13:07 Bu haber 4238 kez okundu
 
İhh Beyşehir Arama Kurtarma’dan Deprem Haftası Mesajı
BEYŞEHİR - İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Beyşehir Temsilciliği tarafından Beyşehir’de de gönüllülerden oluşan İHH arama kurtarma ekibi oluşturulduğu bildirildi.
Yaşam Haberi
İhh Beyşehir Arama Kurtarma’dan Deprem Haftası Mesajı

BEYŞEHİR - İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Beyşehir Temsilciliği tarafından Beyşehir’de de gönüllülerden oluşan İHH arama kurtarma ekibi oluşturulduğu bildirildi.

"ÜLKEMİZ ETKİN BİR DEPREM KUŞAĞI ÜZERİNDE"

İHH Beyşehir Temsilcisi Lokman Öksüz, 1-7 Mart deprem haftası dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, depremlerin neredeyse dünya tarihi kadar eski olduğunu belirterek, “Depremler insan hayatında yıkımlara yol açan doğal afetler arasındadır. Ülkemizde oldukça etkin bir deprem kuşağı üzerinde yer almaktadır. Türkiye’de geçmişte de büyük çaplı depremler yaşanmış, bu afetler sonucu toplumumuzu derinden etkileyen can ve mal kayıpları yaşanmıştır” hatırlatmasında bulundu.

Depremlerin gelecekte de devam edeceğinin herkesin bildiği bir gerçek olduğunu vurgulayan Öksüz, bu durumla ilgili nasıl çözüm yollarına başvurulabileceği ve ne gibi önlemler alınabileceğine ilişkin olarak insanların bilgi sahibi olması ve kendisini yetiştirmesinin çok önemli olduğunun altını çizdi.

Deprem haftasının da bunu amaçlayarak belirlendiğini vurgulayan Öksüz, şöyle devam etti:

“Her yıl mart ayının ilk haftasında düzenlenen deprem haftası öncelikle vatandaşları bilgilendirmek, deprem öncesinde alınması gereken önlemeleri anlatmak, deprem sırasında neler yapılması ve nasıl davranılması gerektiğini anlatarak can ve mal kaybını en aza indirmeyi amaçlamaktadır.

Özellikle bizim gibi büyük çoğunluğu deprem bölgesinde olan ülkeler bu konuda gerekli önlemleri almakla kalmamalı, insanları da eğitmelidirler. Ülkemizdeki son depremlerde 50.000’in üstünde insan hayatını kaybetmiş, 130.000’ e yakın yaralanmış ve 400.000’in üstünde bina yıkılmıştır.

İHH BEYŞEHİR ARAMA KURTARMA EKİBİ GÖREVDE...

İHH Beyşehir olarak bizler de doğal afetlerde görev almak üzere gönüllülerden oluşan bir arama kurtarma ekibi oluşturduk. Bu anlamda ekibimiz eğitimlerini yürütmeye devam ederken, gönüllülerimize ve vatandaşlarımıza deprem ve afetlerle alakalı bilgilendirme çalışmaları yapmaktayız.

Temel afet bilinci eğitimleri veriyoruz. Haftalık eğitimlerimizi İHH Beyşehir Temsilciliğimizin eğitim salonunda gerçekleştiriyoruz. Tüm gönüllüleri bu eğitim çalışmalarına katılmayı beklerken, afetsiz yarınlar diliyoruz.”

ARAMA KURTARMA EKİPLERİ ANAMAS DAĞI ETEKLERİNDE BULUŞTU

Öte yandan, İHH Konya ve Beyşehir Arama Kurtarma ekipleri ve gönüllülerden oluşan 50 kişilik grup, Anamas Dağı eteklerinde doğa yürüyüşü gerçekleştirdi. Etkinlikte, doğada arama kurtarma hakkında eğitmenler tarafından da bilgilendirmelerde bulunuldu.

 

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: İhh, Beyşehir, Arama, Kurtarma’dan, Deprem, Haftası, Mesajı,
Yorumlar
Haber Yazılımı