Haber Detayı
11 Temmuz 2015 - Cumartesi 21:55 Bu haber 5093 kez okundu
 
İki Yıl İçinde Bütün Büyükşehir Yolları Tamamlanacak
DERBENT - Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, bu Ramazan ilçelerde gerçekleştirdiği iftar programlarını Derbent’te noktaladı.
Bölgeden Haberi
İki Yıl İçinde Bütün Büyükşehir Yolları Tamamlanacak

DERBENT - Ramazan ayında ilçelerde 16 iftar programı düzenleyerek vatandaşlarla buluşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Akyürek, “Konya’mızın bütün mahallelerinde, bütün ilçelerinde iftar programlarımız son noktaya geldi. Kadın-erkek, yaşlı-genç bir kardeşlik sofrasında buluştuk. Bu buluşmada bizimle olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.
         Konuşmasında, Derbent’in Belediye Başkanı Hamdi Acar ve Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı’nın çalışmalarıyla şantiye haline geldiğini ifade eden Başkan Akyürek, çalışmalar bittiğinde sonucun güzel olacağını vurguladı.
        Yeni Büyükşehir Yasası ile Konya’nın topyekun kalkınmasında yeni bir süreç başladığını kaydeden Başkan Akyürek, “Konya’mız bütün mahalleleriyle, bütün eski beldeleriyle ve 31 metropol ilçesiyle topyekun kalkınma sürecinde. Altyapıda özellikle bir devrim yaşıyoruz. 174 eski belde belediyemizin tamamının altyapısı yenileniyor ya da altyapıya kavuşturuluyor, su ve kanalizasyona kavuşturuluyor. 31 ilçemizde prestij caddeler yapılıyor. 2016 yılının köy yolları ve mahalle yolları ihaleleri 2015’in ortasında yapılmış durumda. 140 milyon liralık mahalle yolu ihalesi tamamlandı. Böylece 2016 programına Mart sonundan itibaren tam olarak güçlü bir şekilde başlama şansını bulduk. Programımız 2017 içinde bütün Büyükşehir yollarının tamamlanması istikametinde” diye konuştu.
         Başkan Akyürek, iftar programına katılan Derbent Kaymakamı Arif Oltulu, Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar, Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri ve Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları ile birlikte 4. sınıfı takdirname alarak geçen öğrencilere bisiklet hediye etti. Başkan Akyürek, programda ayrıca Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nın Derbent’te açtığı Arıcılık Kursunu tamamlayanlara da sertifikalarını verdi.
       
Başkan Akyürek, iftar sonrasında Derbentlilerle sohbet etti.

Kaynak: Editör:
Etiketler: DERBENT, , Konya, Büyükşehir, Belediye, Başkanı, Tahir, Akyürek, Ramazan, ilçele
Diğer Fotoğraflar
Diğer fotoğrafları büyük görüntülemek için üzerini tıklayın.
İki Yıl İçinde Bütün Büyükşehir Yolları Tamamlanacak
Yorumlar
Haber Yazılımı