Haber Detayı
28 Haziran 2022 - Salı 13:05 Bu haber 3607 kez okundu
 
İl Dernek Başkanları Beyşehir’de Toplandı
BEYŞEHİR - Beyşehir'de, İzmir, Antalya, Uşak, Denizli, Manisa, Karaman ve Ankara Dernek Başkanları istişare toplantısında bir araya geldi.
- Haberi
İl Dernek Başkanları Beyşehir’de Toplandı

BEYŞEHİR - Beyşehir'de, İzmir, Antalya, Uşak, Denizli, Manisa, Karaman ve Ankara Dernek Başkanları istişare toplantısında bir araya geldi.

Beyşehir Öğretmenevinde yapılan istişare toplantısında tüm dernekler bir araya gelerek uluslararası konfederasyon kurulması noktasında fikir alışverişinde bulunuldu. Ayrıca İl Dernek Başkanları Beyşehir’in tarihi ve doğal güzelliklerinin bulunduğu yerleri kendi illerine tanıtarak ilçedeki turizm popülasyonunu arttırma kararı aldı.

Düzenlenen toplantıya, Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır, İzmir KONFED Başkanı Mehmet Aydoğan, Ankara Konya’yı Sevenler Dernekler Federasyon Başkanı Mehmet Erkoç, Etimesgut Sincan Konyalılar Dernek Başkanı Mehmet Sorkun, Ankara Konyalılar Derneği Kadın Kolları Başkanı Nilsu Erkoç, Antalya Konyalılar Derneği Kurucusu Abdullah Kan, Antalya Beyşehirliler Dernek Başkanı İbrahim Kan, Antalya Konyalılar Derneği Kurucusu Abdullah Durmaz,  Alanya Konyalılar ve Karamanlılar Dernek Başkanı Hüseyin Şahin, İzmir Konyalılar Vakfı Kurucusu Ali Aydoğan, İzmir Konyalılar Vakfı Kadın Kolları Başkanı Rukiye Değerli, Manisa Konyalılar Dernek Başkanı Elmas Akay, Manisa Konyalılar Derneği Başkanı Yardımcısı Kubilay Akay, Konya Beyşehir Derebucak Hüyük Dernek Başkanı Salih Aydemir ve dernek yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır, Dernek Başkanları istişare toplantısında açıklamalarda bulundu.

Başkan Bayındır, “Konyalılar Vakfı değerli başkanı,  Konya birliklerine giden federasyonu, konfederasyona götüren yerinde durmayan Mehmet Aydoğan’a ve bütün değerli başkanlarıma Beyşehir halkı adına bu ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Beyşehir Konya’nın en güzide ilçesidir. Alaeddin Keykubad’ın “Cennet ya burasıdır, ya buranın altındadır”  dediği gibi benimde 1991 yılında “ Güneşin koşarak doğup, hüzünle battığı şehir Beyşehir”  dediğim gibi. Beyşehir, Antalya’nın terası Konya’nın denizidir.

Bu manada yaradan bize böyle bir şehri verdiği için, biz burada doğduğumuz için ne kadar şükretsek azdır. Bütün dünyada, şehirlerde güzellikler vardır ve bizde gittik gördük. Allah’ın hikmeti bütün dünyada ki güzellikleri toplayıp hepsini bu şehre vermiş. Bu sözlerin arkasından sizleri aramızda görmekten mutluluk duyduğumu ifade ediyorum. Ben komiteciliği, dernekçiliği, hemşericiliği İzmir’de öğrendim geldim. İzmir’de 6 yıl inşaat mühendisliği yaptım. Oradan Beyşehir’e Belediye Başkanı olarak geldim. Meslek yıllarımda sizlerin çok büyük destek ve hemşeriliğini gördüm.

Aslı olan Antalya, İstanbul gibi Ankara en önemlisi İzmir gibi yerlerde hemşehrilerimizi görmek, onların başarılarıyla övünmektir. İzmir’de yaklaşık 600 binin üzerinde Konyalı vardır. Selçukludan dolayı bizler Devlet kuran bir şehrin mensuplarıyız. Aslı olan bizim insanlarımız bayrağına saygılıdır. Bizim toprağımızdan namert yetişmez. İç Anadolu’nun karakteridir bu söylediklerim.

Yani şunu söylemek istiyorum; biz bunları bildikten sonra, bir olmayı bildikten sonra her şey gelip geçer. Her zorluğun üstesinden geliriz. Beyşehir’de 1989’dan itibaren 3 dönem Belediye Başkanlığı yaptım. 15 yıl ara verdim geldim şehrim sağ olsun.  Allah böyle yazmış vatandaşın teveccühü ile Belediye başkanı oldum. Şimdi kaldığım yerden hep birlikte proje ve çalışmalara devam ediyoruz.

Ayrı düşüncelerimiz vardır saygı duyarım. Bir şey söylüyorum Beyşehir için bir olalım. Ben hükümet ile devlet ile kavga etmeyen bir belediye başkanıyım. Neden? Çünkü Beyşehir’i yönetmeye talip oldum. Yöneten baş olmazsa gövde olmayacağını bilenlerdenim. Ben Beyşehir halkının hakkını ve hukukunu ararken Ankara’ya ve Konya’ya saygıda kusur etmem. Sebebi şehrimin hakkını almam lazım. Bunu dövüşerek, laf atarak, çekişerek yapmam. 3 dönemde anladığım bir şey var; Kimseyle kavga içinde olmamak. Ben çünkü Beyşehir’i yönetmeye talip oldum.” İfadelerini kullandı.

Beyşehir’in alınan kararlar noktasında önemli bir yeri olduğunu belirten İzmir KONFED Başkanı Mehmet Aydoğan ise, “Konyalılar dernekleri birliği federasyonumuz 1991 yılında Beyşehir Karaburun’da bir istişare neticesinde federasyona gitme kararı aldı. Bugünde yine küllerinden doğan efsane başkanımızın da destekleriyle derneklerin bir konfederasyon çatısı altında toplamasının kararını verdik. Ankara, İzmir ve Konya federasyonumuz tamamlandı. İstanbul ve Antalya da hızlı bir şekilde tamamlanıyor. Bu 5 büyük ilin federasyonu ile konfederasyon olarak karşınıza çıkacağız. Bu gün Beyşehir’de bunun kararını almış olduk" dedi.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: İl, Dernek, Başkanları, Beyşehir’de, Toplandı,
Yorumlar
Haber Yazılımı