Haber Detayı
12 Nisan 2017 - Çarşamba 12:24 Bu haber 5931 kez okundu
 
İlçe Buluşmalarında Son Nokta Beyşehir'de Konuldu
BEYŞEHİR - "İlçe Buluşmaları” kapsamında Beyşehir’e gelen Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, kuruluş döneminde olmalarına rağmen Beyşehir ilçesine bugüne kadar 70 milyon liralık yatırım yaptıklarını belirtti.
Güncel Haberi
İlçe Buluşmalarında Son Nokta Beyşehir'de Konuldu

BEYŞEHİR - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Ahmet Sorgun ile birlikte Beyşehir’e gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Akyürek, Üzümlü ve Huğlu Mahalleleri ziyaretinin ardından hizmete giren Kültür ve Yaşam Merkezi’nde vatandaşlarla buluştu. Kültür Merkezi önünde Belediye Başkanı Murat Özaltun, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Şenol ve partililer tarafından karşılanan Akyürek, ardından çıktığı kürsüde referandum sürecini de değerlendirip 16 Nisan’da yapılacak halk oylamasında Beyşehirliler’den yüksek oranda bir “evet” desteği beklediklerini ifade ederken, ilçeye yapılan yatırımları  da değerlendirdi, yeni yatırım müjdeleri verdi.

Kuruluş döneminde olmalarına rağmen bugüne kadar Beyşehir’e 70 milyon liralık yatırım yaptıklarını belirten Akyürek, “Helali  hoş olsun, bu daha başlangıç”diye konuştu. Konya’nın bir bütün olarak topyekün kalkınacağına inandıklarını dile getiren Akyürek, Konya’nın tüm ilçelerinin  Selçuklu, Meram ve Karatay’ın geldiği 25 yıllık seviyeye en geç 5 ila 10 yıl arasında geleceğine inandıklarını, bu duyguyla çalıştıklarını söyledi.

BÜYÜKŞEHİR SORUMLULUĞUNDAKİ MAHALLE YOLLARI YIL SONUNA KADAR BİTİRİLİYOR

Konya merkezde olduğu gibi Beyşehir’de de daha yapacakları çok iş olduğunu ifade eden Akyürek, “Bu yıl sonuna kadar talimatım şu; Büyükşehir sorumluluğundaki mahalle yollarının tamamını bu yılın sonuna kadar bitireceğiz, Beyşehir’in çok yerleşim yeri var çünkü. Tam 67 mahallemiz var, bunu tamamlayacağız.  Mahallelerimizdeki mahalle yolları ve şehir merkezindeki mahalle içi yolları  konusunda  Murat Özaltun kardeşimiz  çok ciddi kilitli taş  yatırımları yaptı,  biz de bu yıl  kilitli taş konusunda kendilerine daha fazla  destek olacağız ve  ilçe belediyemizle birlikte  bunları  halledeceğiz inşallah.”diye konuştu.

Beyşehir’de yapımı bitmek üzere olan prestij cadde yatırımına da konuşmasında değinen Akyürek, doğalgaz beklentisiyle bu çalışmayı biraz geciktirdiklerini belirterek, “Doğalgaz müjdesinin ardından şimdi son kat  aşınmayı atmıyoruz ve doğalgazla  kazıldığında  inşallah  tekrar üstüne aşınmayı da  atarak birinci sınıf  bir prestij caddeyi  tamamlayacağız. Yalnız buradaki gecikmenin  bir  bedeli olmalı  büyükşehir adına  o da;  ya bu kültür merkezine kadar, ya da üniversite girişine kadar  prestij caddenin  uzaması olacak mecburen,  onu da gerçekleştireceğiz”şeklinde sözlere yer verdi.

“BU YIL KATLI OTOPARKA BAŞLIYORUZ”

Beyşehir kent merkezindeki otopark sorununa da konuşmasında dikkat çeken ve Beyşehir’e bir Pazar yeri düzenlemesiyle birlikte bir katlı otoparkı da kazandırmak istediklerini anlatan Akyürek,  bu konuda da müjde vererek; “Şimdi  otoparkla ilgili  tabi tam bir mutabakata  varamadık ama  eğer orada fikriniz  sabitse,  Pazar yerinin  hem Pazar düzenlemesi,  hem de  gelenlerin aracını da bırakabileceği şekilde,  yalnız  bizim imar yönetmeliğine  uyacak şekilde  bir katlı otopark yapımına bu yıl başlıyoruz inşallah.”dedi.

BEYŞEHİR’E PRESTİJ  PARK GELİYOR

Başkan Akyürek, Beyşehir Belediyesi ile birlikte ilçe merkezine bir prestij park alanı da armağan edeceklerini söyledi. Bu parkı Eşrefoğlu Camisinin önündeki eski otogar alanı ya da daha uygun tahsis edilebilecek bir yerde yapmak istediklerini vurgulayan Akyürek, bu konuda İlçe Belediyesi’nin vereceği destekle birlikte Konya merkezdeki kalitede çok güzel bir park ve dinlenme alanını Beyşehir’e armağan edeceklerini söyledi.

Konuşmasında, İçerişehir Mahallesi’ndeki dönüşümün devam edeceğini de vurgulayan Akyürek, Beyşehir bölgesinde rölevesi ve projesi tamamlanmış 8 tarihi eser olduğunu ve ihaleye hazır hale getirildiğini belirterek, “Bunların sayısı 13-14 tane, inşallah hepsini iki ay içinde ihaleye çıkıyoruz.İçerişehir Mahallesi’ndeki eski hükümet binasını restore etmiştik, gelirken Üzümlü ve Huğlu’ya da uğradık. Üzümlü’deki Kalfaoğlu Konağı’nın restoresine hemen çıkıyoruz, ana caddenin asfaltını da gerçekleştireceğiz.Huğlu’da da talimatlar verdik, onları da takip edeceğiz, ramazan bayramına kadar ki talimatlarımız da var”diye konuştu.

Beyşehir’deki restore edilen eski hükümet konağının alt tarafında bir kafe çalışması yapacaklarını anlatan Akyürek, üst tarafını ise Beyşehir Muhtarlar Derneği’nin konağını yapıncaya kadar Muhtarlar Derneği’ne tahsis edeceklerini belirterek, şöyle devam etti:

“Hayırlı mübarek olsun,  hemen talimatı veriyoruz,  bu geçici çözüm…  Orayı kullanmış olalım, muhtarlarımız hükümet konağına geçiyor, muhtarlarımız için helali hoş olsun,  çünkü muhtarlarımız idarenin aslında en  zor zincirinde  yer alıyor ama  halkla doğrudan bire bir temasta,  muhtarlarımız da idare çilesini,  hep bu yatırım çilesini  çeken insanlarımız, bizim görevlerimizin  bir bölümünü  üstlenen kardeşlerimiz.

“KURUMSALLAŞMA SÜRECİ TAMAMLANDI, ARTIK YATIRIMLARA DAHA HIZLI GİRECEĞİZ”

 Ayrıca, burada  Büyükşehir Belediyesi adına  yatırım programını  hazırlıyoruz İlçe Belediyemizle birlikte elden  geleni yapacağız. Kurumsallaşma  sürecimiz tamamlandı, yatırımlara  daha hızlı girme imkanı  bulacağız.  Tabi Konya merkez de artık dünya ile yarışıyor, oradaki yatırımlarımızı da  ihmal etmememiz lazım.  Şu anda beş tane köprülü kavşak inşaatımız  devam ediyor,  İslam Kültür Merkezimiz ve  Ecdat Parkımız…  Bunlar 30-40 milyon liralık yatırım,  tamamlanmak üzere. Akyokuş’ta çok güzel bir alan oluşturuyoruz,  Beyşehir bölgesini de ilgilendiriyor o…  O gördüğünüz giriş takı gibi  olan  köprüden geçilecek , Konya’yı seyrederek  yürüyüşler yapılabilecek, çaylar içilebilecek,  teleferikle oraya ulaşılacak”

MAHALLELERDEKİ PARKLARA FİTNES ALETLERİ…

Akyürek,mahallelere yapılan parklarda müsait yer olması halinde muhtarlıklardan talep geliyorsa, kullanmak şartıyla talep edilen her mahalleye fitness spor aletleri de yerleştireceklerini belirterek, “Bu konudaki taleplerimizi de talep masası aracılığıyla alıyoruz.”dedi. Akyürek,Büyükşehir Belediyesi olarak, kısa, orta ve uzun vadeli yatırım programları olduğunu, uzun dedikleri programların iki üç yıl içinde tamamlanacağını, 2014’te sözü verilen kısa vadeli olanların bu yıl sonuna kadar, orta vadedeki planlamalara ise gelecek yıldan itibaren girmiş olacaklarını belirtti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, konuşmasında, “ilçe buluşmaları” kapsamında Beyşehir’de finali yaptıklarını da vurgularken, Beyşehir’in tarihi, Selçuklu medeniyeti ve beylikler döneminin en önemli şehirlerinden birisi olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

 “Beyşehir çok önemli bir yerleşim yeri, şehrimize bugüne kadar hizmet eden tüm şehit yöneticilerimize, belediye başkanlarımıza, meclis üyelerimize, muhtarlarımıza teşekkür etmeyi bir borç biliyorum.  Bugün bizler bayrağı  taşıyoruz, ama dün  ve ondan önceki dönem  başka kardeşlerimiz, buralara hizmet ettiler, yine aynı şekilde  Konya milletvekillerimiz,  Beyşehirli hemşehrimiz  Mustafa Akış kardeşimiz,  bölgemizin insanı,  Gülay Samancı Hanımefendi de  geçmişte ve daha önce de  yine Beyşehir’den  milletvekillerimiz vardı  güzel hizmetlere  imza atmaya çalıştılar. Son dönemde mesela bu Gembos yolunun, Beyşehir yolunun  programa aldırılmasında,  duble yolun  unutulmuş olan raflardan  indirilmesi  Mustafa Akış ve onun yanında Gülay Samancı kardeşimize  birlikte nasip olmuştu. Ama belli bir mesafe alındı,  tamamlanamamıştı,  tamamlamak da   inşallah  Mehmet Babaoğlu  hocamıza  ve ilçe belediye başkanımız, ilçe başkanımız, genel başkan yardımcımız ve Konya milletvekillerimize nasip olacak,  inşallah açılışını da  hep birlikte gerçekleştiririz”

“BEYŞEHİR’E HİZMET AŞKIYLA YANIYORUZ”

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun da konuşmasında, Beyşehir’e hizmet aşkıyla yandıklarını belirterek, bu aşkla ilçeye hizmet etmeye devam ettiklerini dile getirdi.

Beyşehir’e yetmeyen Göl Düğün Salonu’nun yerine Beyşehir Kültür ve Yaşam Merkezi’ni inşa ettiklerini ve artık bu tür programları ve etkinlikleri bu mekanda düzenlemeye başladıklarını anlatan Özaltun, “Belediye Başkanlığı aday tanıtım töreninde ‘bu salon bize çok küçük geliyor, inşallah biz büyük bir salon yapacağız’ dedik. Allah’a şükürler olsun ki, 28 ilçe içerisinde en büyük, 1071 kişilik konferans salonu kapasiteli  kültür ve yaşam merkezini  inşa ederek ilçemize kazandırdık.”dedi.

BEYŞEHİR HER ŞEYİN EN İYİSİNE LAYIK…

Beyşehir insanının her şeyin en iyisini hak ettiğini vurgulayan Özaltun, 15 Temmuz’daki hain darbe gecesinde Beyşehirli hemşehrilerinin bazıları gibi ATM kuyruğuna ya da petrol istasyonlarında yakıt alma kuyruğuna girmediğini, Cumhurbaşkanının bir talimatıyla meydanlara inerek birlikte omuz omuza hareket ederek vatanını beraber savunduğunu dile getirdi; “Cumhurbaşkanımız hep der ya;  ‘lider taşın arkasına saklanırsa,  millet dağın arkasına saklanır’ diye…  Bizler taşın arkasına saklanmadık,  meydanda  beyaz kefenimizle şehadet şerbetini içme adına  sizlerin yanınızda mıydık, yanınızdaydık.”şeklinde sözlere yer verdi.

Bazı hemşehrilerinin kendilerine bugünlerde; “Başkanım  dün seni İzmir’de gördük, bugün Beyşehir’de, dün Karaali’de, bu aşkı, bu gücü nereden buluyorsun?” sorusunu yönelttiğini vurgulayan Özaltun, referandumda Beyşehir’den çok güçlü bir “evet” sesi yükseleceğini de belirttiği konuşmasını şöyle sürdürdü: “Ben de diyorum ki,  Ahmet Başkanım burada,  çok iyi bilir, kendileri de yaşıyorlar,  cumhurbaşkanımız  evine gidemiyor,  içişleri bakanımız  evine gidemiyor,  biz en azından evimize gidebiliyoruz, Allah’a şükürler olsun. Onlar bu şekilde çalışırken,  bizim yatmamız, bizim çalışmamamız doğru olur mu?  Biz 16 Nisan’da inşallah Beyşehir’imizde yüksek oy oranıyla Konya’nın birincisi olarak çıkmayı hedefliyoruz.. İzmir’e gittik, İzmir’de de Beyşehirli hemşehrilerimizle hasbıhal ettik,  onlar da dediler ki;  ‘biz İzmir’den de size destek vereceğiz, ses vereceğiz…’ Beyşehir, farkını İzmir’den de gösteriyor,  Beyşehir’den de gösteriyor,  beylerin şehrine, Beyşehir’e bu anlamda  hizmet etmekten gurur duyuyorum hemşehrilerim…”

“VERDİĞİMİZ SÖZLERİN YÜZDE 95’İNİ BİTİRDİK”

Konuşmasında, Beyşehir’de Belediye olarak yaptıkları yatırımlardan ve dönemlerinde ilçeye kazandırılan devlet yatırımlarından da söz eden Özaltun,  seçim beyannamesinde verdikleri sözlerin yüzde 95’lük bölümünü üç yıl içinde bitirdiklerini anlatarak, şöyle konuştu:

“Kültür merkezi dendi,  kültür merkezini yaptık mı,  TOKİ’leri yaptık mı,  doğalgazımız geliyor mu,  hanımlar lokali, şehir konağınız yapılıyor mu, yeni hastanemiz  yapılıyor mu, adiye sarayımız yapılıyor mu,  üniversite sınavı,  KPSS  yapılıyor mu, biz o dönemde sahaya çıktığımızda bunların hepsi bizden istenmişti, üç yılık süre içerisinde  seçim beyannamemizde  yazılan  hizmetlerin yüzde 95’ini  şükürler olsun ki yüce yaradana; 3  yıl  4 gün doldu ve bitirdik. Bundan sonra inşallah  daha fazla hizmet edeceğiz.  Bir amcam söyler,  çok da güzel söylüyor;  ‘Allah’ım bu memlekette taşı taş üstüne koyandan Allah razı olsun’ diyor;  biz taşı taş üstüne koymadık,  kültür merkezleri inşa ettik,  çok amaçlı spor sahaları yaptık,  TOKİ inşaatları yaptık, siz isteyin çok ama çok şeyler yapacağız, siz çok şeylere layıksınız.  Diyorum ki, bu şehire inşallah  çok daha güzel hizmetler ve projeler yapılacaktır.  Şimdi şöyle bir soru aklınıza gelebilir;  ‘başkanım  iyi de bu neden geçmişte yapılmadı?’ Geçmişte Mustafa Akış ve Gülay Samancı vekilimiz, şimdi cumhurbaşkanı başdanışmanlarımız,  onlar tohumları toprağa ektiler, Allah onlardan razı olsun,  biz de bu dönemde  onların ekmiş olduğu  tohumlara ilaveten  teşkilatımızla, milletvekilimiz Mehmet Babaoğlu beyle  birlikte ve  Ahmet Sorgun başkanımızla birlikte  Beyşehir’imizde  hizmet üretiyoruz, şu anda da  hizmet patlaması yaşıyoruz ve şu eleştiri yapılmıştı  büyükşehir yasası çıktığında;  ‘bu büyükşehir yasası Beyşehir’de işlemez’,  neden,  18 kasaba vardı,  kapatıldı mahalle haline geldi, 37 köy mahalle haline geldi.  67 mahallemiz var mı şimdi,  hizmetiniz geliyor mu,geliyor.  Biz de inşallah bundan sonraki süreçte büyükşehir belediye başkanlığımızla birlikte  ilçe belediyesi olarak  kurumlarımızla Beyşehir’e daha çok hizmet üreteceğiz,  daha çok hizmet edeceğiz”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Ahmet Sorgun ise, konuşmasına, Beyşehir Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan Kültür ve Yaşam Merkezi yatırımına değinerek başladı. “Maşallah, gerçekten salon Beyşehir’e yakışmış, Beyşehirliler de salona yakışmış.”diye konuşan Sorgun, “Belediye başkanımızı çok tebrik ediyorum.”dedi.

Konuşmasında, Beyşehir’den övgü dolu sözlerle bahseden Sorgun, “Bir ilçeden de öte… Diyoruz  ya; Türkiye, Türkiye’den büyüktür, Beyşehir de Beyşehir’den büyüktür.”ifadelerini kullandı.  Sorgun, sözü Beyşehir-Konya duble yol çalışmalarına getirerek, “Gelirken şöyle baktım, eli kulağında derler ya, şu anda makineler çalışıyor, artık son kademeye gelmiş. Biz Beyşehir’de yapamayacağımız hiçbir sözü vermedik, ama söz verdiysek de yapmak için bütün gücümüzle gayret ettik. Beyşehirli de bunu biliyor.”diye konuştu.

Beyşehir’e birlik ve beraberlik içerisinde hizmet ettiklerini anlatan Sorgun, “Beyşehir denilince heyecanlı bir belediye başkanı, dingin bir ilçe başkanımız elhamdülillah. Bir tarafta dinginlik, bir tarafta heyecan… El ele verilip Beyşehir’e hizmetler oluyor. Şimdi ben büyükşehir belediye başkanımızla Taşkent’e, Hadim’e, Çumra’ya ve Güneysınır’a da gittim, burası 5’inci ilçe. İnanın sayılanları takip ediyorum. Bir de 31 ilçemizi düşünün ve sadece büyük yatırımlar söyleniyor. Bu değirmenin suyu nereden geliyor? Beyşehir’e, büyükşehire bu para nereden geliyor? Karapınar’da bir petrol fışkırdı da bizim haberimiz mi yok, yoksa… Yoksa Anamas’lardan dolar Euro mu yağıyor? Nereden gelir bu kaynak? Delikler kapandı diyor vatandaşımız. Evet dediğiniz doğru, kapandı o delikler.”diye konuştu.

Konuşmasında, referandum sürecine de değinen Sorgun, artık halk oylamasında geriye sayımın başladığına vurgu yaparak, 16 Nisan’ın Türkiye’nin geleceği için çok önemli olduğunu söyledi.  “Evet” ve “hayır” demenin çok basit gibi göründüğünü ifade eden Sorgun, yapılacak oylamayı da nikah masasına benzetti. Nikah masasında “hayır” demekle, çok büyük bir şeyin yıkılmış olacağını, bütün hayallerin de yıkılmış olacağını belirten Sorgun, şöyle konuştu:

 “Ortada büyük buz gibi bir hava eser, herkes ne oluyor demeye başlar değil mi? Ama, orada bir ‘evet’ denilince, bütün salon alkışlar. İnşallah aynı şekilde Pazar günü sıradan gibi geliyor ama çok önemli. Bir ‘evet’ dediğimizde Türkiye’yi bir salon olarak kabul edelim, 80 milyonu da bu salonun misafirleri… Aynı şekilde inşallah yolumuza devam edeceğiz. Bu, bir seçim değil  teknik anlamda, burada Murat Özaltun, Tahir Akyürek, Ahmet Sorgun seçilmiyor, meclis üyeleri, muhtarlar da seçilmiyor. Ama ne seçimi? Burada Türkiye’nin geleceği seçiliyor”

Türk milletinin gurur duyulacak bir millet olduğunu, 15 Temmuz’da da bunu gösterdiğini anlatan Sorgun, “Bu milletin sadece Mevlana meydanında Allah’ın önünde eğildiğini, hep beraber gördük.Başka kimsenin önünde eğilmedini, tankların, topların, tüfeklerin, uçakların önüne geçerek kalleşlerin önünde eğilmediğini, Beyşehir’de gösterdi, Konya’da, Türkiye’de gösterdi. Biz bu milletle gurur duyuyoruz” dedi.

AK Parti Beyşehir İlçe Başkanı Mustafa Şenol ise Kültür ve Yaşam Merkezi’nin Beyşehir için çok önemli bir yatırım olduğunu vurgulayarak başladığı konuşmasında, “Gerçekten bu işte görev alan arkadaşlarımıza,belediye başkanımıza ilçe başkanı olarak çok teşekkür ediyorum.”dedi. Şenol, 16 Nisan’da yapılacak referanduma da Beyşehir ve teşkilat olarak hazır olduklarını ve yüksek oranda bir sonuç vereceklerini sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Murat Özaltun, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’e, İlçe Başkanı Şenol da AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Ahmet Sorgun’a birer tablo hediye etti.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: İlçe, Buluşmalarında, Son, Nokta, Beyşehir'de, Konuldu,
Yorumlar
Haber Yazılımı